Doskonałe zbudowane wytrawne czerwone wino będące kompozycją szczepów Zinfandel, Syrah, Cabernet Sauvignon i Merlot o złożonej głębi smaków z dominującymi aromatami jagód, malin, wiśni oraz nutami wanilii i kawy mocca.
Czerwone wino wytrawne stworzone\nze starannie wyselekcjonowanych gron\nszczepu Monastrell.\nWino o intensywnej barwie\ni przyjemnym aromacie czerwonych\nowoców.\nW ustach zbalansowane, pełne,\no długim, złożonym finiszu.\nDoskonale pasuje do dań z ryżu,\nczerwonych mięs oraz do serów.\nSerwować w temperaturze 14\n16 C.
Tradycyjne stołowe wina z regionu Telavi w Kakheti. Produkowane z miejscowych winogron, zbieranych w winnicach położonych na prawym brzegu rzeki Alazani. Wino w zapachu przystępne, ciepłe i konfiturowe, łatwo da się wyczuć dżemowe aromaty owoców leśnych, malin, pestek i likieru wiśniowego. Jest proste, miękkie, lekko korzenne. W ustach podobnie - dość świeże, owocowe, wiśniowo-pestkowe, lekko chropawe, z piwnicznym akcentem w finale. Doskonałe na aperitif oraz do mocno przyprawionych potraw. mięsnych
Białe słoweńskie wino wytrawne o aromatach świeżego grapefruita i ananasa z nutką cynamonu. W ustach jedwabiste, miękkie, lekko podbite cytrusami, dobrze zbudowane, gładkie na finiszu. Podawać do lekkich ryb, sushi, białego mięsa i wiosennych makaronów.
Tradycyjne stołowe wina z regionu Telavi w Kakheti. Produkowane z miejscowych winogron, zbieranych w winnicach położonych na prawym brzegu rzeki Alazani. Wino o aromatach owocowych, wyraźne konfiturowo-wiśniowe rejestry a także nuty pestek i lekko piwniczne. W smaku wyczuwalna czereśnia, dżem z owoców leśnych, malina. Lekko alkoholowe, likierowe, w finale \"ciepłe\", lekko chropawe, ale nieagresywne. Finał w tonacji leśnego owocu. Do grilowanego mięsa wszystkich rodzajów, szczególnie wieprzowiny i wołowiny.
Półwytrawne wino stworzone na bazie szlachetnego szczepu Merlot, o wyjątkowym\nrubinowym kolorze i delikatnym smaku. Bukiet intensywny z wyraźnie dominującymi\nświeżymi owocami leśnymi.
Wino zachwycająco czyste. Zbalansowane połączenie bogatego owocu guawy szczepu Chenin Blanc z jasnym, odświeżającym urokiem Pinot Grigio. Doskonałe do picia samo oraz z sałatkami i daniami rybnymi.
Kolor głęboko rubinowy. Bukiet to elegancka kompozycja przypraw i dojrzałych, czerwonych owoców. W smaku przyjemnie wytrawne, pełne i aksamitne. Doskonałe do steków, pieczonego mięsa i starzonych serów. Podawać w temp. 18-20º C.
Inspirowana kolorami i urokami Morza Śródziemnego, Viña Esmeralda to kwintesencja kobiecej elegancji. Połyskująca, bladosłomkowa szata. Wino wonne, kwiatowe z delikatnymi nutami owoców egzotycznych i wyczuwalnym aromatem dżemu jabłkowego. Na podniebieniu gładkie i bogate, pozostawia subtelny posmak miodu. Doskonałe do przekąsek z owoców morza, ryb i pasztetów oraz kuchni azjatyckiej. Podawać w temperaturze 11°C. Vina Esmeralda jest doceniana przez polskich konsumentów, w 2020 roku znalazła się w TOP 5 ulubionych win poniżej 60 PLN według użytkowników serwisu VIVINO!
Wino o głębokim czerwonym kolorze z fioletowym refleksem. W smaku intensywne, owocowe, z nutą słodkich przypraw, długie z delikatnymi taninami. Idealne do grilla, makaronów, kuchni śródziemnomorskiej i serów.
Wytrawne. Barwa - piękna rubinowa z fioletowymi refleksami. Aromat i smak - czaruje interesującym aromatem cierpkich, suszonych wiśni, przypraw, jeżyn, śliwek i wanilii; na podniebieniu wyraźnie wyczuwalny smak czarnych owoców oraz miękkich tanin, dobrze zbalansowane, zachowujące równowagę pomiędzy nutami owoców i dębu; wino ciepłe i delikatne. Potrawy - makarony w ciemnych mięsnych sosach, dojrzewające wędliny, pieczenie wieprzowe, potrawy z grzybami.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.