-
`
![](https://lacave.com.pl/2534-large_default/winiarnia-zamojska-wino-rozowe-polslodkie-polskie-gruszkowo-porzeczkowe-075-l.jpg)
Gruszkowo-porzeczkowe, różowe, półsłodkie. Wyczuwalne oryginalne, świeże aromaty czarnej porzeczki i zachwycający, słodki aromat gruszek. Najlepiej pasuje do sałat, przystawek, ryb. Subtelne, bardzo eleganckie wino na najlepsze momenty lata. Podawać lekko schłodzone.
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.