Autentyczne włoskie Amaretto o klasycznym i dystyngowanym smaku. Uznawany za światowy standard migdałowy likier o bursztynowej barwie uzyskiwany z połączenia składników najwyższej jakości – migdałów, wanilii i owoców
Aperol to włoski aperitif o wyjątkowym słodko – gorzkim smaku. Jest połączeniem wyciągu z kilkunastu ziół, gorzkiej pomarańczy i rabarbaru. Jego znak rozpoznawczy to intensywnie pomarańczowy kolor. Aperol Spritz to kultowy włoski drink, który podbił serca ludzi na całym świecie. Ten lekki, orzeźwiający koktajl o charakterystycznym pomarańczowym kolorze idealnie sprawdza się jako aperitif. Sposób jego przygotowania jest niezwykle prosty, ale należy pamiętać o kolejności i odpowiednim kieliszku! 1 Kostki lodu 2 Prosecco (100 ml) 3 Aperol (100 ml) 4 Woda gazowana (odrobina) 5 Plaster pomarańczy
Destylowany z ponad 40 gatunków ziół wg starej receptury, która jest pilnie strzeżona przez rodzinę Zwack. Od ponad 200 lat Unicum jest najbardziej popularnym trunkiem na Węgrzech stając się wręcz symbolem tego kraju za jego granicami. Od lat zachowuje swój unikalny smak i aromat ciesząc tym swoich konsumentów.
„Ars distillandi aurum potabile" – "sztuka destylowania pitnego złota ” - tym mianem określano w Średniowieczu szczególnie udane destylaty. W swojej długiej, sięgającej początków XIII wieku tradycji, wywodząca swe korzenie z działalności klasztornej destylarnia Pircher pozostała wierna temu powiedzeniu. Bombardino to włoski napój alkoholowy, który jest najbardziej popularny wśród narciarzy szusujących w Alpach. Pircher Bombardino to likier jajeczny z whisky i rumem. Nasza propozycja podania: Podgrzać Bombardino i podać w szklance, udekorować dużą porcją bitej śmietany.
Amaretto Diletto to likier migdałowy, znany od 1525 roku w Saronno, we Włoszech. Zawiera pestki moreli, migdały, gorzkie migdały, przyprawy, ale też wanilię i oliwki. Bardzo popularny w barach, jako składnik wielu koktajli.
Sheridan\'s to unikalne zestawienie 2 likierów: śmietankowego oraz kawowego, połączonego z irlandzką whiskey. Ta wyjątkowa kombinacja, a także najwyższa jakość składników każdego z likierów sprawia, że tak wielu konsumentów docenia jego smak na całym świecie. Sheridan\'s to jeden z likierów najczęściej wybieranych na prezent ze względu na swoje oryginalne, niepowtarzalne opakowanie.
Baileys Original to delikatny, a zarazem wyrazisty i słodki likier, który łączy smak irlandzkiej whiskey Bushmills oraz najlepszej śmietanki, kakao i wanilii.
Oryginalny likier czekoladowy z nutą wiśniową. Niezwykłe połączenie wyjątkowych polskich smaków: aksamitnej czekolady E. Wedel, szlachetnej polskiej wódki Chopin oraz soczystych wiśni. Swój niepowtarzalny smak likier zawdzięcza zastosowaniu najwyższej jakości, starannie dobranych naturalnych składników - wódki wytwarzanej z żyta wg tradycyjnych receptur, najwyższej jakości czekolady przygotowywanej przez Maestro Czekolady oraz aromatycznego soku z wiśni.
Wild Turkey American Honey to likier miodowy na bazie bourbonu. Jest to następca Wild Turkey Honey Liqueur, który był pierwszym produktem w tej kategorii. Twórcą tego niezwykle delikatnego i kwiatowego produktu jest legendarny Master Distiller – Jimmy Russell. Stworzył go w 1976 roku, aby kobiety również mogły pić Bourbon, w ten sposób tworząc nową kategorię trunków.
Linia Canari to słodkie likiery, które kuszą wspaniałym smakiem, kokietują aromatem i kremową konsystencją. Swój doskonały smak zawdzięczają specjalnej recepturze oraz wykorzystaniu naturalnych składników. Doskonałe w czystej postaci oraz jako dodatek do lodów i koktajli.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.