Baileys Original to delikatny, a zarazem wyrazisty i słodki likier, który łączy smak irlandzkiej whiskey Bushmills oraz najlepszej śmietanki, kakao i wanilii.
Likier o kuszącym smaku wanilii, który zapewnia rozkosz dla naszego podniebienia. Doskonale smakuje w czystej postaci i jako dodatek do lodów, zaś dodany do kawy świetnie podkreśla jej smak i aromat.
Destylowany z ponad 40 gatunków ziół wg starej receptury, która jest pilnie strzeżona przez rodzinę Zwack. Od ponad 200 lat Unicum jest najbardziej popularnym trunkiem na Węgrzech stając się wręcz symbolem tego kraju za jego granicami. Od lat zachowuje swój unikalny smak i aromat ciesząc tym swoich konsumentów.
Aperol to włoski aperitif o wyjątkowym słodko – gorzkim smaku. Jest połączeniem wyciągu z kilkunastu ziół, gorzkiej pomarańczy i rabarbaru. Jego znak rozpoznawczy to intensywnie pomarańczowy kolor. Aperol Spritz to kultowy włoski drink, który podbił serca ludzi na całym świecie. Ten lekki, orzeźwiający koktajl o charakterystycznym pomarańczowym kolorze idealnie sprawdza się jako aperitif. Sposób jego przygotowania jest niezwykle prosty, ale należy pamiętać o kolejności i odpowiednim kieliszku! 1 Kostki lodu 2 Prosecco (100 ml) 3 Aperol (100 ml) 4 Woda gazowana (odrobina) 5 Plaster pomarańczy
Cointreau Noir to unikalne połączenie tradycyjnego likieru Cointreau i koniaku Remy Martin. Orzeźwiający smak pomarańczy połączony z aksamitnie gładką nutą koniaku. \nOryginalna receptura wzbogacona o macerację orzechów włoskich oraz migdałów zapewnia jeszcze bardziej wyrafinowane aromaty i złożoność trunku.
Gorzki „Herba devynia. Bitter” jest jednym z najbardziej tajemniczych litewskich trunków. Tajemnica jego pochodzenia ginie w pomroce wieków. Jego receptura przekazywana z pokolenia na pokolenie, przetrwała wieki. Na początku XX wieku receptura „Herba devynia. Bitter” została odtworzona przez ekspertów z gorzelni „Stumbras”. Gorzka nalewka została przygotowana z 27 składników: 9 korzeni, 9 fragmentów kory roślin i 9 liści, kwiatów i owoców, tak jak czyniono to dawnej.
Sheridan\'s to unikalne zestawienie 2 likierów: śmietankowego oraz kawowego, połączonego z irlandzką whiskey. Ta wyjątkowa kombinacja, a także najwyższa jakość składników każdego z likierów sprawia, że tak wielu konsumentów docenia jego smak na całym świecie. Sheridan\'s to jeden z likierów najczęściej wybieranych na prezent ze względu na swoje oryginalne, niepowtarzalne opakowanie.
Amaretto Diletto to likier migdałowy, znany od 1525 roku w Saronno, we Włoszech. Zawiera pestki moreli, migdały, gorzkie migdały, przyprawy, ale też wanilię i oliwki. Bardzo popularny w barach, jako składnik wielu koktajli.
“Herba Devynia. Herb&Citrus” jest trunkiem zainspirowanym kolorami, aromatami oraz słonecznym nastrojem lata. Nalewka kontynuuje chlubne tradycje rodziny. Skład nalewki wzbogacony cierpliwością, tchnieniem czasu, perfekcją i 27 różnymi składnikami brzmi jak muzyka natury
Oryginalna kompozycja wódki Chopin, aromatycznej kawy oraz aksamitnej czekolady\n\nIdealne połączenie uwielbianych smaków: świeżo palonej, aromatycznej kawy, delikatnej czekolady oraz szlachetnej polskiej wódki Chopin.\nLikier kawowo-czekoladowy to wyśmienity dodatek, który podnosi walory smakowe deserów, kaw, lodów. Podawany w czystej postaci delikatnie pobudza i rozpala zmysły.
Wild Turkey American Honey to likier miodowy na bazie bourbonu. Jest to następca Wild Turkey Honey Liqueur, który był pierwszym produktem w tej kategorii. Twórcą tego niezwykle delikatnego i kwiatowego produktu jest legendarny Master Distiller – Jimmy Russell. Stworzył go w 1976 roku, aby kobiety również mogły pić Bourbon, w ten sposób tworząc nową kategorię trunków.
Disaronno to jedna z największych marek alkoholi i jeden z najpopularniejszych likierów na świecie. Produkowany we Włoszech na bazie migdałów i pestek moreli wg starej rodzinnej receptury. Aksamitny, wyrafinowany i niepowtarzalny smak DISARONNO wywodzi się z jednego z najbardziej romantycznych i twórczych okresów w historii Włoch – Renesansu. W 1525r., artysta Bernardino Luini, błyskotliwy uczeń Leonardo da Vinci, otrzymał zlecenie namalowania fresku Madonny Cudów w Saronno (Madonna dei Miracoli), gdzie nadal go można podziwiać. Muzą artysty przy powstawaniu dzieła Madonny, została piękna lokalna karczmarka. W dowód wdzięczności, dziewczyna przygotowała dla artysty specjalny prezent, butelkę pełną bursztynowego likieru, pachnącego i aksamitnego, który mieszkańcy Saronno nazywali Amaretto. Tak wg legendy powstało słynne DISARONNO. I jest w tym wiele prawdy gdyż w roku 1600 wiele rodzin zajmowało się lokalną produkcją likierów i nalewek. Jedną z takich rodzin, była rodzina Reina, członek tego rodu – Giovanni Reina odnalazł starą recepturę likieru, którą Rodzina Reina strzeże do dziś, przekazując go kolejnym następcom z pokolenia na pokolenie. Sława Disaronno spowodowała że ma on dzisiaj wielu naśladowców , którzy nigdy jednak nie zdołali mu dorównać ani jakością ani smakiem.
„Herba Devynia. Original“ jest kolejnym przedstawicielem rodziny, opartym na tradycji z nutką nowoczesności. Ten trunek, to jedyna w swoim smaku równowaga ziół i przypraw opartych na specjalnej recepturze opracowanej przez ekspertów „Stumbras”. Wyróżnia się wspaniałym ciemnozielonym kolorem, bogatym słodkim smakiem i aromatem. Cechy te zostały docenione przez konsumentów oraz członków jury na wielu międzynarodowych konkursach. Nic dziwnego, że nalewka ta jest numerem 1 na Litwie.
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Nowy głębszy smak Johnnie Walker Doble Black pochodzi z połączenia naturalnie przydymionych whisky, dojrzewających w mocno zwęglonych dębowych beczkach.