-
`
![](https://lacave.com.pl/8220-large_default/fresco-arbuz-frizzante-075l.jpg)
Delikatne bąbelki o smaku słodkiego arbuza. Bez jakiejkolwiek nuty goryczki czy nieprzyjemnej kwasowości. Ma wspaniały różowy kolor. Smakuje solo i jako dodatek do sałatek, białych mięs i wędlin. Dobry pomysł na uzupełnienie letnich deserów.
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.