Delikatne bąbelki o smaku słodkiego arbuza. Bez jakiejkolwiek nuty goryczki czy nieprzyjemnej kwasowości. Ma wspaniały różowy kolor. Smakuje solo i jako dodatek do sałatek, białych mięs i wędlin. Dobry pomysł na uzupełnienie letnich deserów.
Czerwone wytrawne wino o ciemnoczerwonej barwie z fioletowymi niuansami. Aromaty czarnej porzeczki i wiśni z nutami przypraw i wanilii. Dobra struktura, okrągłe i łagodne taniny oraz miły finisz. Idealnie pasuje do serów, dań z wieprzowiną i dziczyzną. Serwować w temperaturze 18-20°C.
Carlo Rossi Refresh Tropical Moscato to nowa propozycja marki Carlo Rossi o lekko musującym profilu, idealnie pasująca na ciepłe wiosenne i letnie wieczory. Zachwyć się słodyczą winogron szczepu Moscato połączoną z tropikalnymi aromatami mango, ananasa i marakui i orzeźwij delikatnymi bąbelkami.
Wino o brylantowo zielono-żółtym kolorze. Aromat intensywny z przewagą cytrusów i zielonego jabłka. W smaku cytrusowe i kwiatowe. Bardzo orzeźwiające. Idealne do owoców morza, grillowanych krewetek, ostrych zup i ryb. Dobrze kompnuje się z kozimi serami i fetą.
Wino stworzone ze szczepu Viognier. Bogate, okrągłe i obfite. W ustach wyczuwalne nuty ananasa, skórki grejpfruta oraz kandyzowanej cytryny. Świetne na aperitif oraz do ryb, drobiu, sera pleśniowego i owocowych deserów.
Półwytrawne wino stworzone na bazie szlachetnego szczepu Merlot, o wyjątkowym\nrubinowym kolorze i delikatnym smaku. Bukiet intensywny z wyraźnie dominującymi\nświeżymi owocami leśnymi.
Typowo deserowe, jest wyśmienitym trunkiem, do produkcji którego używa się moszczu winogron zawierających dużo cukru. Wino o aromacie i smaku zdominowanym przez dojrzałe białe owoce.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.