Wino o głębokim czerwonym kolorze. Delikatne nuty czerwonych owoców: porzeczek i wiśni z subtelnym posmakiem toffi. Idealne do czerwonego mięsa oraz dojrzewających serów.
Wytrawne wino o złoto zielonej barwie. Pierwszy nos przypomina zapach dzikiego bzu, nastęonie cytrusy i owoce tropikalne, w tle polne kwiaty. Zrównoważony, pełny a jednocześnie lekki smak. Polacamy jako aperitif- dobrze współgra z owocami morza, świeżymi serami rocotta lub cherve, dobre do ryb i kurczaka w cytrusowych marynatach.
Wino o pięknym bladożółtym kolorze otwiera się eleganckimi aromatami lipy i limonki. Podniebienie jest soczyste i żywe.\n\nZnakomity do ryb lub dojrzałych serów kozich.
To eleganckie Sauvignon Blanc jest ożywione aromatem owoców pestkowych i minerałów oraz smakiem guawy i limonki. Schłodzić i podawać jako aperitif. Doskonale pasuje do owoców morza, sałatek i lekkich potraw z białego mięsa.
100% Riesling. Król alzackich win. To żywe i wyszukane wino, które łączy w sobie moc i finezję. Jest wytrawne z delikatnymi nutami owoców, kwiatów oraz mineralnością. Pasuje do grillowanych ryb, skorupiaków, białych mięs i kiszonej kapusty.
Szacunek dla tradycji i jakości sprawia, że Puy-Blanquet jest wyjątkowy. Zamiast podążać za trendem, kierownik winnicy Pierre Meunier kontynuował orkę, aby zapewnić optymalną dojrzałość owoców. Zbiór zieleni, przycinanie liści i zbieranie odbywa się ręcznie. Wina są świeże i obfite i można się nimi delektować już po dwóch lub trzech latach piwnicy. Znakomicie pasuje do dziczyzny, gulaszy oraz deski z serami.
Wino o pięknej, bardzo ciemnej barwie z purpurowymi refleksami oraz aromatach łączących nuty mineralne i owocowe. Zdecydowany smak o szczerym ataku, dojrzałe taniny podkreślające owocowość. Bardzo przyjemne, zrównoważone wino bez zbędnych ozdobników. \nSerwować w temperaturze: 17°C- 18°C\nPodawać: do pieczystego lub mięs w sosie.
Cechy wina: włoskie, jakościowe z regionu Abruzzo (Abruzja) w centralnej części kraju, czerwone, wytrawne, o rubinowej barwie, owocowym aromacie, w smaku gładkie, pełne, trwałe Szczepy winogron: 100% montepulciano d’abruzzo Doskonałe do pieczonych mięs, dziczyzny i serów
Ładna kompozycja odmian lokalnych, dla rześkiego wina z gorącej, środkowej Portugalii. Bical daje świeżość przypominającą Riesling, a Encruzado więcej ciała i nuty owoców cytrusowych. To podróż w nieznany zakątek Europy, warto spróbować do warzyw z patelni, kiełbasek, lub słonych przystawek w cieście francuskim.
Wino o ciemnoczerwonej barwie z fiołkowymi tonami. W aromacie\ndominują czarne i czerwone jagody i trufle. Miękki, delikatny smak\nz długim owocowym finiszem. Doskonałe w kompozycji z\nwarzywami z grilla, czerwonym mięsem oraz serami.\nSerwować w temp. około 17⁰ C.
Cin&Cin Rosso jest wyrazem kobiecego stylu i elegancji. Cin&Cin Rosso zawdzięcza swój charakter winiarskiej tradycji regionu Veneto na północy Włoch. Ma przyjemnie słodki, pełny i zbilansowany smak oraz głęboką, rubinową barwę. Idealne wino na niezobowiązujące spotkania w gronie przyjaciół.
Czerwone wino wytrawne stworzone z ręcznie\nzbieranych gron szczepów\nGarnacha (50%), Tempranillo (40%) i Syrah (10%)\npochodzących z wrześniowych zbiorów.\nWino powstałe w apelacji D.O.P. Cari\nñ ena,\nleżakowane w dębowych beczkach 12 miesięcy.\nGłęboka, rubinowa barwa z kasztanowymi refleksami,\nintensywny aromat czerwonych owoców z pikantnymi\nnutami. W ustach gładkie, złożone, o długim finiszu.\nDoskonale pasuje do gulaszu, pieczonych\nczerwonych mięs, dziczyzny i drobiu.\nSerwować w temperaturze 16\n18 C.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.