-
`

Montalcour Côtes du Rhône Bio to organiczne czerwone wino pochodzące z renomowanego regionu Côtes du Rhône we Francji. Produkowane zgodnie z zasadami rolnictwa ekologicznego, łączy w sobie naturalność i tradycję z wyrazistym, owocowym charakterem.
Charakterystyka: Wino zachwyca głęboką rubinową barwą oraz intensywnym aromatem dojrzałych czerwonych owoców — wiśni, malin i jeżyn — przeplatanych delikatnymi nutami przypraw i ziół prowansalskich. W smaku jest pełne, dobrze zbalansowane z aksamitnymi taninami i przyjemną kwasowością, które zapewniają długi i harmonijny finisz.
Certyfikat BIO: Produkowane zgodnie z ekologicznymi standardami, bez użycia sztucznych nawozów i pestycydów, co podkreśla jego naturalny charakter i troskę o środowisko.
Polecane do: Idealne do tradycyjnych potraw kuchni francuskiej, duszonych mięs, dziczyzny, gulaszy oraz dojrzałych serów.
Dwunastoletnia whisky stanowiąca doskonały przykład, jak wyjątkowo świeży, cytrusowy, surowy spirytus Aberlour nabiera łagodniejszego smaku dzięki starzeniu w dwóch różnych beczkach. Do dojrzewania stosowane są tradycyjne beczki dębowe i beczki typu butt, by stworzyć subtelnie zrównoważony smak tego wyrafinowanego alkoholu.
Barwa: bursztynowo-złota, z rubinową poświatą
Zapach: delikatny i pełny, z owocowymi nutami czerwonych jabłek
Smak: wysublimowany charakter sherry, zrównoważony posmakiem czekolady, toffi, cynamonu i imbiru
Finisz: rozgrzewający i długi, słodki i lekko korzenny
Ten 12-to letni single malt z destylarni Loch Lomond, która swą nazwę wzięła od pięknego jeziora znajdującego się w pobliżu gorzelni ma głęboko owocowy charakter. Stanowi kompozycję destylatów dojrzewanych w trzech różnych typach beczek: po bourbonie, tzw. refill cask oraz ponownie wypalanych. Takie połączenie oraz kunszt Master Distillera - Michaela Henry nadała tej whisky perfekcyjnej harmonii. Nos to przede wszystkim chrupiące, zielone jabłko, dojrzała gruszka i odświeżające cytrusy ze słodkim, słodowym tłem. W smaku owoce sadu i cytrynowa beza. Akcenty gruszki przechodzą stopniowo przez nuty cytryny, aż do ciasta waniliowego i słodyczy biszkoptów. Finisz delikatnie torfowy.