Białe wino reńskie, o łagodnym, lekkim, półwytrawnym smaku i eleganckim bukiecie. Określane jest jako wino szczególnie wysokiej jakości \"Qualitätswein mit Prädikat”. Doskonałe do przystawek, potraw z drobiu i ryby
Wino skomponowane w 100% z winogron Carignan zbieranych z dojrzałych winorośli. Krzewy posadzone są na glebie złożonej z kredy, czarnych łupków oraz granitu, u podnuża Pirenejów, w dolinie Agly. Ciemne, mocne i bardzo aromatyczne. Wyczuwalne aromaty jeżyn, czarnej porzeczki i jagód z delikatną nutą wanilii. Polecane do wołowiny, potraw z grilla i pieczonych warzyw.
100% szczepu Riesling. Wino o krystalicznym kolorze i cytrusowych zapachach na mineralnym tle ma złożoną strukturę i wyraźną świeżość. Idealnie pasuje do owoców morza, skorupiaków, ryb i kiszonej kapusty.
Primitivo to miękkie i soczyste wino w kolorze głębokiej czerwieni z fioletowymi refleksami. Jak przystało na wino z gorącego południa – pełne jest słońca i włoskiego temperamentu. Aromat pełny dojrzałych, czerwonych owoców, dżemu i przypraw z błogim posmakiem lukrecji. Podniebienie pełne z akcentami wiśni i śliwek i szlachetnym garbnikiem. Wspaniale komponuje się z daniami z makaronu. Doskonałe do wieprzowiny, dziczyzny, jagnięciny i serów. Warto spróbować połączenia z ciemną czekoladą
Kolor zdecydowanie rubinowy z fioletowym refleksem. Zapach intensywny z nutą słodkich przypraw. W smaku delikatne z dobrze zbalansowanymi taninami. Idealne wino do grilla, makaronów, czerwonych mięs, dań kuchni śródziemnomorskiej i serów.
Wyróżnione 97 punktami od Luca Maroni, gęste i aromatyczne wino z włoskiej winnicy nad rzeką Nure ze szczepów Barbera i Merlot, wytwarzane jest z częściowo podsuszanych na krzewie winogron. Leżakowane przez 10 m-cy we francuskich beczkach zachwyca głębią smaku i zapachów. Doskonałe jako aperitif a także do czerwonych mięs i makaronów.
Araldica jest jednym z czołowych producentów jakościowego Asti. Niezwykle orzeźwiające, z nutą brzoskwini i miodu, o doskonałym finiszu. Słodki posmak dobrze zrównoważony poprzez delikatne muśnięcie i winny smak. Degustować schłodzone, idealne jako aperitif, po posiłkach z owocami i orzechami.
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.