-
`

Czerwone wino z francuskiego regionu Fronton, powstałe głównie ze szczepu Négrette (znanego też jako Cot), który nadaje mu unikalny charakter i aromatyczną głębię.
W aromacie dominują intensywne nuty czerwonych owoców — porzeczek, malin i wiśni — z delikatnymi akcentami przypraw, ziół i subtelnej ziemistości. W smaku wino jest średniopełne, z miękkimi taninami, przyjemną kwasowością i długim, owocowym finiszem.
Le Chant du Cot à la Négrette – Fronton doskonale komponuje się z pieczonym mięsem, potrawami z grilla, dziczyzną oraz serami o średniej intensywności. To wino o charakterze świeżym i eleganckim, idealne na różnorodne okazje.
Dwunastoletnia whisky stanowiąca doskonały przykład, jak wyjątkowo świeży, cytrusowy, surowy spirytus Aberlour nabiera łagodniejszego smaku dzięki starzeniu w dwóch różnych beczkach. Do dojrzewania stosowane są tradycyjne beczki dębowe i beczki typu butt, by stworzyć subtelnie zrównoważony smak tego wyrafinowanego alkoholu.
Barwa: bursztynowo-złota, z rubinową poświatą
Zapach: delikatny i pełny, z owocowymi nutami czerwonych jabłek
Smak: wysublimowany charakter sherry, zrównoważony posmakiem czekolady, toffi, cynamonu i imbiru
Finisz: rozgrzewający i długi, słodki i lekko korzenny
Ten 12-to letni single malt z destylarni Loch Lomond, która swą nazwę wzięła od pięknego jeziora znajdującego się w pobliżu gorzelni ma głęboko owocowy charakter. Stanowi kompozycję destylatów dojrzewanych w trzech różnych typach beczek: po bourbonie, tzw. refill cask oraz ponownie wypalanych. Takie połączenie oraz kunszt Master Distillera - Michaela Henry nadała tej whisky perfekcyjnej harmonii. Nos to przede wszystkim chrupiące, zielone jabłko, dojrzała gruszka i odświeżające cytrusy ze słodkim, słodowym tłem. W smaku owoce sadu i cytrynowa beza. Akcenty gruszki przechodzą stopniowo przez nuty cytryny, aż do ciasta waniliowego i słodyczy biszkoptów. Finisz delikatnie torfowy.