Wino to cechuje właściwy, specyficzny aromat, a jego słodycz nadaje przyjemny smak. Jest wysoko cenione przez kobiety. Służy do przyrządzania coctajli lub jako aperitif.
Kolor jasno rubinowy z refleksami granatu. Piękny aromat wiśni, dzikich jagód, fiołków i pikantnych nut. W smaku suche i świeże, dobrze zbudowane z przyjemnymi taninami. Jako młode wino jest doskonałe do bogatych w smaku dań, szczególnie tradycyjnych specjałów kuchni toskańskiej.
To łagodnie wytrawne wino ma certyfikat wina organicznego. Nęci nas pięknym złotym kolorem połączonym z aromatami owoców południowych - głównie mango i banana. W smaku delikatna wytrawność znakomicie połączona z nutą owoców cytrusowych. Predestynowane do towarzyszenia kuchni azjatyckiej (słodko-kwaśnej), a także potrawom na bazie ryżu, drobiu, do sałatek oraz jako aperitif.
Leżakowane w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu przez 6-8 miesięcy. Kolor rubinowy z odcieniami ciemnego fioletu. Aromat intensywny, złożony, owocowy z nutami wiśni i czarnych jagód. Aksamitna i miękka struktura, ciepła i całkiem taniczna, świetna trwałość. Doskonałe do pikantnych dań z makaronu, jagnięciny w bogatych sosach, sezonowanych serów.
Piękna, intensywna ciemna szata z fioletowymi refleksami. W nosie dominuje aromat czerwonych owoców i pikantne nuty. Na podniebieniu sprężysty i okrągły atak odsłaniający owoc i głębię. Rewelacyjne do pieczonych mięs oraz potraw z grilla.
Wino czerwone półwytrawne, stworzone w 100% z gron szczepu\nMonastrell.\nBarwa purpurowa z niebieskimi refleksami. Intensywny aromat z nutą\nowoców leśnych , przypraw i białego pieprzu. W ustach pełne, o\ndługim owocowym finiszu. Serwować schłodzone do temperatury\n17°C.
Eleganckie i pełne wino z renomowanej apelacji Saint-Estèphe, wyróżniające się bogatym bukietem. W aromacie dominują nuty ciemnych owoców – czarnej porzeczki, jeżyn – z subtelnymi akcentami przypraw, dębu i delikatnej ziemistości. Na podniebieniu wino jest pełne, z dobrze zbalansowaną kwasowością i aksamitnymi taninami, prowadzącymi do długiego, owocowego finiszu.
Idealne do: pieczonych mięs, dziczyzny, dań z grilla, twardych serów.
Kolor intensywnie rubinowy z refleksami fioletu. Intensywny aromat czerwonych owoców. Wino w pełni zbudowane, miękkie, dośc taniczne, harmonijne. Doskonałe do bogatych dań, z czerwonego mięsa i średnio dojrzałych serów.
Czerwone wino wytrawne stworzone w 70% z gron szczepu\nMonastrell oraz w 30% z gron szczepu Syrah.\nWino typu Crianza, leżakowane 4 miesiące w beczkach\nz dębu amerykańskiego, francuskiego i węgierskiego.\nBarwa intensywnie wiśniowa z fioletowymi refleksami, aromat\ndojrzałych czarnych owoców z nutami przypraw, fiołków i\nbalsamicznymi. Po rozlaniu do kieliszków z czasem rozwija swój\nbukiet o nuty daktyli, fig i słodkich wypieków. Wino dobrze\nzbudowane, w ustach owocowe, jedwabiste dzięki dojrzałym\ntaninom, o długim finiszu.\nDoskonale pasuje do dań z czerwonego mięsa, serów i kuchni\ntradycyjnej.\nPodawać schłodzone w temperaturze 12-14°C.
Bardzo piękny głęboki czerwony kolor z rubinowymi refleksami. Wyrazisty i intensywny aromat czarnych i dojrzałych owoców, przyprawy dodają złożoności. Podniebienie jest dobrze zbalansowane, harmonijne i otwiera się nutami przypraw. Znakomicie sprawdzi się w połączeniu z jeleniem, wołowiną, pieczonymi mięsami i makaronami.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.