Wino to cechuje właściwy, specyficzny aromat, a jego słodycz nadaje przyjemny smak. Jest wysoko cenione przez kobiety. Służy do przyrządzania coctajli lub jako aperitif.
Połyskująca, jasnożółta szata. Wino mocne, pełne, bogate w aromaty i odpowiednio zrównoważone. W ustach wyczuwalne nuty jabłka, gruszki oraz owoców suszonych i owoców cytrusowych. Polecane na aperitif oraz do ryby.
Cechy wina: australijskie, z regionu Riverina w NSW Nowej Południowej Walii) w południowo-wschodniej części kraju, białe, półsłodkie, o złocistej barwie, o ciekawej kompozycji aromatów (przyprawy, piżmo, płatki róż - gewurztraminer i świeżość, lekkość, kwiaty i dojrzałe owoce cytrusowe - riesling), w smaku doskonale zrównoważona rześkość z owocowym, krągłym charakterem (kwiat róży, piżmo, przyprawy, słodycz owoców), w zakończeniu orzeźwiająco cytrusowe Szczepy winogron: gewürztraminer, riesling Doskonałe zwłaszcza do dań kuchni azjatyckiej, dobrze przyprawionych dań, owoców morza, białych mięs, sałatek i świeżych owoców
Wysokiej jakości Barbera o intensywnym rubinowym kolorze. Owocowe i długie aromaty czerwonych owoców. W smaku mocno wytrawne, o ciepłych łagodnych taninach.
Dojrzałe winogrona są zbierane ręcznie, odszypułkowane i tłoczone. Fermentacja na naturalnych drożdżach w kadziach z nierdzewnej stali w kontrolowanej temperaturze (23-28 C). Po 8-10 dniowej maceracji wino zostaje zlane znad osadu i poddane fermentacji malolaktycznej po czym dojrzewa w kadziach z nierdzewnej stali, a następnie w butelkach, z zachowaniem optymalnej temperatury. Pełne, z bogatym aromatem owocowym (konfitura wiśniowo-truskawkowa), mocno pikantnym (pieprz, papryka). Po zamieszaniu - bardzo intensywne, świeże owoce. W smaku zrównoważone, z wyczuwalnym aromatem dojrzałych owoców, nutki czarnego bzu oraz przyjemnymi, miękkimi garbnikami.
Wino z południowej części apelacji Côtes du Rhône oferuje bardzo proste aromaty małych czerwonych owoców z nutami czarnej porzeczki. Zaleca się pić je z czerwonymi mięsami, mięsami z grilla oraz serami
„Gaia” to według mitologii greckiej matka ziemia z której wszystko się narodziło. Niezwykle ważne jest żyć w zgodzie z naturą i harmonii z przyrodą. Wino ecoGAIA jest produktem w pełni ekologicznym, wytworzonym przy użyciu naturalnych metod produkcji, ze szczególną troską o ziemię z której wzrasta winorośl. Tempranillo to klasyczny szczep pochodzący z Hiszpanii. Bogaty w owocowe aromaty dojrzałych wiśni oraz śliwek. Charakteryzuje się miękkimi taninami i niskim poziomem kwasowości, dzięki czemu wino jest bardzo delikatne i przyjemne w smaku.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.