Wino to cechuje właściwy, specyficzny aromat, a jego słodycz nadaje przyjemny smak. Jest wysoko cenione przez kobiety. Służy do przyrządzania coctajli lub jako aperitif.
Najlepiej smakuje podane przede wszystkim do białych i czerwonych mięs, a szczególnie do żołądków i nerkówki. Dobrze komponuje się także z dojrzałymi serami.
Jacob\'s Creek Shiraz Reserve z Doliny Barossa to wino doskonale eksponujące terror regionu swojego pochodzenia, co czyni je tak bardzo wyjątkowym. Jacob\'s Creek Shiraz Reserve produkowane jest wyłącznie ze starannie wyselekcjonowanych winogron szczepu shiraz, z najlepszych winnic południowej Australii. Wino klasy reserve, leżakowane w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego przez 18 miesięcy.\nPodanie: świetnie pasuje do czerwonego mięsa - wołowiny lub jagnięciny
Słodkie i orzeźwiające, inspiruje aromatem soczystego granatu i delikatnie musującymi bąbelkami. Doskonałe jako aperitif lub dodatek do deserów. Podawać mocno schłodzone lub z kostkami lodu.
Kolor intensywnie rubinowy z refleksami fioletu. Intensywny aromat czerwonych owoców. Wino w pełni zbudowane, miękkie, dośc taniczne, harmonijne. Doskonałe do bogatych dań, z czerwonego mięsa i średnio dojrzałych serów.
Armenian Yerev Pomengranate jest połączeniem wina z naturalnym sokiem ze starannie\nwyselekcjonowanych, doskonale dojrzałych owoców granatu. Armenian Yerev Pomengranate\njest aksamitnie gładkie, z dobrze wyczuwalnymi garbnikami owocowymi którym zawdzięcza\nswą głębie smaku. Owoc granatu symbolizuje w Armenii życie, dobrobyt i obfitość. Ten\nunikalny produkt jest specjalnością typową dla tego kraju.
Bardzo dokładnie opracowana receptura wina, łączy w sobie zalety typowych alzackich winorośli, aby zaoferować nam wyjątkowe i pełne aromatów wino. W ustach intensywnie owocowe i mineralne. Idealne na aperitif oraz do surowych warzyw i kiszonej kapusty.
Winifikacja: maceracja na skórkach przez 6 godzin. Oddzielenie skórek, dekantacja, szczepienie wyselekcjonowanymi drożdżami i fermentacja w temperaturze 16°C trwająca 10-12 godzin. Zlanie do zbiorników ze stali nierdzewnej, butelkowanie.\n\nCharakterystyka: złocisty kolor, w smaku jest delikatnie owocowe, odznacza się aromatem jabłka i gruszki, w ustach miękkie i pełne.\n\nPodawanie: polecane do serów, jaj, szparagów, ryb, owoców morza, białego mięsa i dań makaronowych.
Wytrawne wino o złotym kolorze z odcieniami bursztynu. Intensywny aromat jest\nzdominowany przez kwiaty oraz nuty owoców egzotycznych. Pełen, bogaty smak\nz przebijającymi w tle nutami migdałów i wanilii, a następnie długi posmak zdominowany\nprzez harmonijne wrażenie dojrzałości.
Wino Casa Pecunia Rosato powstało z winogron, które dojrzewały w winnicach na malowniczych wzgórzach Toskanii. Łagodny śródziemnomorski klimat regionu i wyjątkowe terroir sprawiają, że kompozycja wina jest niezwykła. Soczyste aromaty słodkich poziomek, dojrzałych wiśni i żółtych gruszek idealnie komponują się z przyjemnymi nutami grejpfruta. W smaku wino wyjątkowo orzeźwiające i lekkie. Znakomite do drobiu, ryb i owoców morza.
Czerwone półsłodkie wino powstałe z gron szczepu\nSaperavi , pochodzących z Kachetii największego i\nnajważniejszego regionu winiarskiego w Gruzji.\nWino o ciemnowiśniowej barwie, dobrze zbalansowanej\nkwasowości i przyjemnym aromacie z wyczuwalnymi\nnutami suszonych owoców i konfitur z jagód.\nDoskonały towarzysz pikantnych dań kuchni azjatyckiej\ni różnego rodzaju wypieków.\nNajlepiej serwować schodzone do temperatury 10\n12 C.\n\nPojemność: 0,75l\n\nAlkohol: 11%\n
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.