-
`

Wyraziste i złożone czerwone wino z Chile, będące połączeniem szczepów Cabernet Sauvignon i Carmenère. To wino reprezentuje intensywność i głębię, charakterystyczną dla chilijskich rezerwowych etykiet.
W aromacie wyczuwalne są bogate nuty dojrzałych czarnych owoców – czarnej porzeczki, jeżyny i śliwek – przeplatane akcentami przypraw, kakao oraz subtelną wanilią pochodzącą z dojrzewania w dębowych beczkach. W smaku pełne, z dobrze zbalansowaną kwasowością i gładkimi, jedwabistymi taninami, które nadają mu elegancję i strukturę.
Terramater Reserve Cabernet Carmenere doskonale komponuje się z potrawami z czerwonego mięsa, dziczyzną, daniami z grilla oraz dojrzałymi serami. To wino dla osób ceniących głębokie, intensywne i złożone smaki.
Dwunastoletnia whisky stanowiąca doskonały przykład, jak wyjątkowo świeży, cytrusowy, surowy spirytus Aberlour nabiera łagodniejszego smaku dzięki starzeniu w dwóch różnych beczkach. Do dojrzewania stosowane są tradycyjne beczki dębowe i beczki typu butt, by stworzyć subtelnie zrównoważony smak tego wyrafinowanego alkoholu.
Barwa: bursztynowo-złota, z rubinową poświatą
Zapach: delikatny i pełny, z owocowymi nutami czerwonych jabłek
Smak: wysublimowany charakter sherry, zrównoważony posmakiem czekolady, toffi, cynamonu i imbiru
Finisz: rozgrzewający i długi, słodki i lekko korzenny
Ten 12-to letni single malt z destylarni Loch Lomond, która swą nazwę wzięła od pięknego jeziora znajdującego się w pobliżu gorzelni ma głęboko owocowy charakter. Stanowi kompozycję destylatów dojrzewanych w trzech różnych typach beczek: po bourbonie, tzw. refill cask oraz ponownie wypalanych. Takie połączenie oraz kunszt Master Distillera - Michaela Henry nadała tej whisky perfekcyjnej harmonii. Nos to przede wszystkim chrupiące, zielone jabłko, dojrzała gruszka i odświeżające cytrusy ze słodkim, słodowym tłem. W smaku owoce sadu i cytrynowa beza. Akcenty gruszki przechodzą stopniowo przez nuty cytryny, aż do ciasta waniliowego i słodyczy biszkoptów. Finisz delikatnie torfowy.