Wino z południowej części apelacji Côtes du Rhône oferuje bardzo proste aromaty małych czerwonych owoców z nutami czarnej porzeczki. Zaleca się pić je z czerwonymi mięsami, mięsami z grilla oraz serami
Ręczny zbiór starannie selekcjonowanych i najdojrzalszych kiści. Po oddzieleniu od szypułek jagody są delikatnie tłoczone w prasie pneumatycznej. Fermentacja na naturalnych drożdżach w kadziach ze stali nierdzewnej, w temperaturze 28°C. W celu zachowania w winie naturalnej zawartości cukru i świeżości proces fermentacji jest zatrzymywany poprzez schłodzenie wina. O eleganckim aromacie dojrzałych jeżyn, porzeczki i wiśni. Smak: Świeże, owocowe, skoncentrowane, harmonijne i zrównoważone. Do deserów oraz pikantnych azjatyckich dań.
Kolor przejrzysty, jasno wiśniowy. W nosie intensywne owoce połączone z aromatem pieczonego, z toffi i wanilią. Na podniebieniu pełne i aksamitne, dobrze zbalansowane. Podawać z czerwonym mięsem, pieczoną baraniną, dużą dziczyzną, gulaszem, fasolą.
W kieliszku ciemnowiśniowe, nieprzejrzyste, sprawiające wrażenie gęstego. W nosie dojrzałe i bujne, o wyrazistym bukiecie pełnym aromatów dojrzałych czerwonych owoców, suszonych śliwek i migdałów. Usta wspaniale esencjonalne, krągłe i eleganckie, o smaku złożonym z nut owoców, wanilii, kawy i czekolady. Podawać do dziczyzny, mięs z rusztu, pieczeni, dojrzewających serów lub solo jako wino medytacyjne.
Ożywione, wibrujące i aromatyczne z zachwycającą głębią i mocą. Na finiszu owoce pestkowe. Idealne na pikniki, z owocami morza lub potrawami z mięsa drobiowego.
Wytrawne wino o barwie jaskrawo-rubinowej z bukietem aromatów świeżych czerwonych\nowoców oraz intensywnej, dojrzałej czarnej porzeczki i soczystych malin. Wino\no zintegrowanej strukturze tanin i dobrze wyważonej kwasowości. W smaku harmonijne,\no dobrej strukturze i przyjemnym, owocowym posmaku.
Wino starzone cztery miesiące w stalowych zbiornikach, dwanaście miesięcy w beczkach i cztery miesiące w butelce. Głęboki i intensywny rubinowy kolor. Aromat pełny i wyrafinowany, bogaty w nuty czerwonych owoców oraz warzyw i słodkich przypraw. Smak pełny i elegancki w odcieniach owocowych i złożonych przypraw. Idealne do grillowanych, pieczonych lub duszonych mięs. Podawać w temp. 18ºC.
Tradycyjna i elegancka Gran Colegiata Original, to 100% Tinta de Toro leżakowanego 18 miesięcy z beczkach z dębu amerykańskiego i minimum 3 lata w butelce. Winogrona zbierane są z ponad 60-cio letnich krzewów w najlepszej fazie dojrzałości owocu. Mocne, intensywne i aromatyczne wino pełne soczystych nut wiśni, łagodnej wanilii, czarnego pieprzu i przypraw korzennych. Długi i subtelny finisz.
Białe australijskie wino gronowe, jakościowe, wytrawne, o złocistej barwie i bogatym, owocowo kwiatowym bukiecie. W smaku świeże, dobrze zrównoważone. Doskonałe jako aperitif, do dań z drobiu, ryb, owoców morza oraz sałatek
Winifikacja w posiadłości Philippe Girarda jest tradycyjna, obejmuje 100% odrastania, macerację przed fermentacją (od 4 do 5 dni), regularne pompowanie i uderzanie. Okres kadzenia wynosi od 8 do 10 dni. Savigny 1er Cru dojrzewa przez 10 do 11 miesięcy w dębowych beczkach z 30% nowych beczek.\n\nW trakcie degustacji wino to charakteryzuje się dość jasnym rubinowym kolorem, jego drzewny smak dobrze połączony z nutami owocowymi, pełnia, równowaga, wszystko to tworzy prawdziwą harmonię. Leżakuje w dębowych beczkach przez 10 miesięcy z 15 do 20% nowych beczek.\n\nJego pełnia i zaokrąglona moc bardzo dobrze komponują się z przyjemnym kawałkiem wołowiny, smażonym na patelni foie gras. Bardzo dobrze smakuje z bardzo chrupiącym pieczonym drobiem. Do serów woli te o łagodnym smaku, takie jak tomme, brie, cantal i mont d\'or.
Wytrawne wino z najlepszych szczepów Traminer i Chardonnay, którym zawdzięcza swoją\njasnozłotą barwę i delikatny bukiet z nutami miodowymi oraz zielonych owoców. W smaku\nkompletne, odświeżające, owocowe, o dobrej harmonii i balansie. Mariaż francuskich\nakcentów Chardonnay i subtelności Traminera ma przypominać słońce i smaki wiosny.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.