Frontera Chardonnay wyróżnia się pięknym słomkowożółtym kolorem. Bujny bukiet zielonych owoców z elementami cytrusowymi i delikatną kwasowością jest charakterystyczny dla tego szczepu. Idealnie sprawdza się do białego mięsa.
Kompozycja szczepów Tannat (90%) i Merlot (10%). Początkowo dojrzewa przez 2 miesiące w beczkach z dębu amerykańskiego, a następnie w butelce. Głęboki, rubinowy kolor. Aromat harmonijny i kompleksowy oparty na nutach czerwonych owoców (śliwki i wiśni) z dodatkiem moreli i pikantnych akcentów. Wytrawne, pełne wino o mocnym, zrównoważonym smaku. Miękkie, słodkie taniny i elegancka struktura z dobrym finiszem. Znakomite z czerwonymi mięsami, dziczyzną, pieczenią, pikantnymi potrawami, szynką i parmezanem. Temperatura serwowania: 16-20°C.
Nos przepełniony aromatami dojrzałych owoców takich jak wiśnie, maliny i jeżyny wzbogaconymi o nuty wanilii i czekolady. W ustach gładkie, świeże, pełne owocu, o przyjemnych, słodkich taninach. Podawać do nadziewanego szynką ravioli, jagnięciny, ragoût z kurczaka.
Delikatne białe wino półsłodkie wyprodukowane z kompozycji ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych winogron. Charakteryzuje się zbalansowanym smakiem, z wyraźnie zaznaczoną słodyczą. Bukiet zdominowały owoce cytrusowe, owoce tropikalne i miód.
Jest nowoczesnym winem stworzonym na potrzeby nowej generacji konsumentów. Wino komponowane jest z miejscowych odmian Airen i Verdejo, przy użyciu najnowocześniejszych technologii winifikacyjnych, co pozwala uzyskać eleganckie, odświeżające i łagodne w smaku białe wino. Wino ma czysty, słomkowo - złoty kolor. Odznacza się czystym i świeżym owocowym aromatem z nutami brzoskwini i owoców cytrusowych. Wino ma dobrą strukturę, owocowość i nutę przyjemnej, świeżej kwasowości. Doskonałe do owoców morza, sałatek, kurczaków i potraw z dodatkiem curry. Znakomicie nadaje się do picia samodzielnie.
Leżakuje przez 6 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Rubinowa barwa i ładny bukiet z wanilią i dojrzałymi owocami. Łagodnie taniczne na podniebieniu. Znakomite do czerwonych mięs, serów i grilla.
Kolor rubinowy z intensywnymi refleksami i lekko kaflowy\nW nosie wyczuwalne subtelne nuty czarnych owoców i piernika.\nNa podniebieniu wino prezentuje delikatne i eleganckie taniny, które tworzą przyjemną równowagę z żywotnością.\nPolecane do jagnięciny oraz gulaszy.
Wino czerwone rubinowe półsłodkie charakteryzujące się przyjemnymi aromatami owocowymi oraz lekkim, dobrze wyważonym smakiem. Serwować z różnymi gatunkami serów, owocami oraz deserami. Podawać w temperaturze 14-16 °C
Czerwone wytrawne wino o ciemnoczerwonej barwie z fioletowymi niuansami. Aromaty czarnej porzeczki i wiśni z nutami przypraw i wanilii. Dobra struktura, okrągłe i łagodne taniny oraz miły finisz. Idealnie pasuje do serów, dań z wieprzowiną i dziczyzną. Serwować w temperaturze 18-20°C.
Półwytrawne wino białe z kuszącą nutą cytrusów oraz brzoskwiń. Idealne do sałatek, ryb i owoców morza, potraw z kurczaka i łagodnych serów. Cudownie łagodne.
Wspaniałe wytrawne białe wino słoweńskie o głębokiej słonecznej barwie ze złocistym refleksem. Fantastycznie bogaty nos roztacza aromaty cytryn, cedru i grejpfrutów przemieszane z subtelnymi nutami wanilii i świeżej skórki chleba. W ustach złożone, rześkie i harmonijne, łagodne na finiszu, z delikatnym dotknięciem słodkiej taniny. Podawać do sałatek, ryb o białym mięsie, owoców morza, warzywnego risotto i makaronów z sosami na bazie warzyw.
Cechy wina: chilijskie, z ręcznie zbieranych winogron w Valle del Rapel (regiony: Cachapoal i Colchagua) w drugiej połowie kwietnia, czerwone, wytrawne, o głębokiej barwie, złożonym bukiecie zapachowym (ciemne owoce: jeżyny, borówki, nutki przypraw i toffi), w smaku pełne, dobrze zbudowane, o dojrzałych, krągłych taninach i zbalansowanej kwasowości, wyczuwalne nutki czerwonych i ciemnych owoców, o długim i przyjemnym zakończeniu, 80% wina poddane fermentacji malolaktycznej w nowych i używanych beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego i 12 miesiącom dojrzewania, cały blend przechodzi dalszy proces winifikacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie dojrzewa w butelkach przez kolejne 12 miesięcy, potencjał starzenia 6 lat Szczepy winogron: cabernet sauvignon Doskonałe do żeberek z grilla, wołowiny, dzikiego ptactwa (przepiórka, kuropatwa), lazanii z mięsem, pierogów, serów (np. brie)
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.