Cote Red Semi Sweet to półsłodkie wino wyprodukowane z czerwonych winogron pochodzących ze słonecznych winnic południowej Bułgarii. W smaku delikatne i harmonijne, charakteryzuje się aromatem dojrzałych jeżyn.
Głęboki, wibrujący wiśniowy kolor, charakterystyczny dla winogron Tempranillo. Wino ma wyraźny, intensywny aromat dojrzałych czerwonych owoców, z subtelnym posmakiem wanilii i słodkich przypraw. Na podniebieniu jest świeże, delikatne i aksamitne.
Wysokiej jakości wino gronowe przygotowane z wyselekcjonowanych winogron szczepu Cabernet Sauvignon uprawianych w południowej Mołdawii w regionie o unikalnym mikroklimacie. Wino o intensywnym ciemnorubinowym kolorze. Posiada bogaty, pełny smak i aromat typowy dla tego szczepu winnego z tonami fiołka. Polecane do picia jako aperitif, a także do owoców i deserów.
Barwa - intensywna czerwona z rubinowymi refleksami.Aromat i smak - idealnie zbalansowane, harmonijny nos z przewagą ciemnych owoców, wiśni, jagód; w smaku nuty czarnego pieprzu łączą się z przyjemną delikatną słodyczą. Potrawy - mięsa z grilla, solidnie przyprawiony pieczony drób, pasztety, wędliny, makarony z sosami pomidorowymi i pesto
Kolor słomiany o złotych refleksach. W nosie głównie wyczuwalny muskat, z nutą białych owoców (jasmin, pomarańcz) miodu i cytrusów, z delikatną szczyptą białych owoców. Odświeżające, lekkie i zrównoważone. Przyjemnie owocowe o strukturze klasycznej dla Macabeo.
Moscato to orzeźwiające, delikatnie musujące wino o tropikalnym aromacie, z subtelnym posmakiem gruszki. Doskonale smakuje zarówno samodzielnie, jak i z daniami kuchni azjatyckiej lub owocami morza, przyrządzonymi na ostro. Podawać schłodzone, w temperaturze 10-12 stopni.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.