Głęboki, wibrujący wiśniowy kolor, charakterystyczny dla winogron Tempranillo. Wino ma wyraźny, intensywny aromat dojrzałych czerwonych owoców, z subtelnym posmakiem wanilii i słodkich przypraw. Na podniebieniu jest świeże, delikatne i aksamitne.
Dojrzałe winogrona są zbierane ręcznie, odszypułkowane i tłoczone. Fermentacja na naturalnych drożdżach w kadziach z nierdzewnej stali w kontrolowanej temperaturze (23-28 C). Po 8-10 dniowej maceracji wino zostaje zlane znad osadu i poddane fermentacji malolaktycznej po czym dojrzewa w kadziach z nierdzewnej stali, a następnie w butelkach, z zachowaniem optymalnej temperatury. Pełne, z bogatym aromatem owocowym (konfitura wiśniowo-truskawkowa), mocno pikantnym (pieprz, papryka). Po zamieszaniu - bardzo intensywne, świeże owoce. W smaku zrównoważone, z wyczuwalnym aromatem dojrzałych owoców, nutki czarnego bzu oraz przyjemnymi, miękkimi garbnikami.
Marcus Schmidt Riesling to wyjątkowe wino stworzone w najsłynniejszym regionie winiarskim Niemiec - Mozeli, z którego pochodzą doskonałe Rieslingi. Łączy harmonijną i delikatną równowagę nut brzoskwini oraz cytrusów z rześkim i przyjemnym orzeźwieniem. W ustach harmonijne z delikatną słodyczą i lekkim mineralnym zakończeniem.
Leżakowane w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu przez 6-8 miesięcy. Kolor rubinowy z odcieniami ciemnego fioletu. Aromat intensywny, złożony, owocowy z nutami wiśni i czarnych jagód. Aksamitna i miękka struktura, ciepła i całkiem taniczna, świetna trwałość. Doskonałe do pikantnych dań z makaronu, jagnięciny w bogatych sosach, sezonowanych serów.
Kolor rubinowy z fioletowymi refleksami. Intensywny aromat czerwonych owoców i dobrze zintegrowanych owoców leśnych z nutami tostowymi i kwiatowymi. Na podniebieniu intensywne, dobrze zbudowane z delikatną kwasowością. Świeże i energetyczne. Podawać do kuchni śródziemnomorskiej, makaronu, jagnięciny, białego mięsa i miękkiego sera.
Półsłodkie. Barwa - piękny jasno złoty kolor. Aromat i smak - w ustach aksamitny delikatnie miodowy smak harmonizuje z zapachem dziko rosnących kwiatów. Potrawy - idealne jako aperitif, do delikatnych owocowych deserów, jasnych ciast z owocami, serów pleśniowych.
Wino San Valentin 2019 zostało stworzone przez Miguela Torresa Carbó w prezencie dla swojej żony, Margarity Riera, w Dzień Świętego Walentego. Bladożółta szata. Delikatne nuty kwiatowe (miód akacjowy) i owocowe (cytrusy) z wyczuwalnym w tle, roślinnym aromatem (fenkuł). Na podniebieniu miękkie i jedwabiste, o soczystym i zmysłowym smaku.\nWyborne w towarzystwie delikatnie przyprawionych skorupiaków, małż, krabów oraz ryb w łagodnych sosach. Wspaniałe do ciast i słodyczy. Podawać w temperaturze 8°C.
100% Sauvignon Blanc. Jasno złocista barwa z zielonymi refleksami. Przyjemne, aromatyczne i odpowiednio zrównoważone. Wyczówalne delikatne aromaty ananasów, liczi i agrestu. Idealne w towarzystwie skorupiaków, owoców morza, sałat i szparagów.
Wino powstałe w apelacji Vin de Pays d'Oc, wykonane z połączenia szczepów Sauvignon Blanc i Chardonnay. Czysty wyraz finezji i elegancji. Oferuje atrakcyjne i delikatne aromaty owoców i kwiatów, z przyjemnym długim finiszem pełnym świeżości i delikatnej kwasowości. Polecane do ryb, owoców morza oraz sałatek.
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.