Jedyna whisky na świecie finiszowana w beczkach po piwie typu Ale. Grant’s Ale Cask Finish charakteryzuje się kremowym smakiem, w którym odnaleźć można wyraźne nuty gruszki i jabłka, creme brulee oraz wyczuwalne akcenty wanilii.
Wyjątkowa single malt whisky stworzona w stylu tzw. „Richly Sherried Style”. Dojrzewała przez minimum 12 lat w beczkach po sherry Oloroso i Pedro Ximenez. Nie jest filtrowana na zimno ani barwiona karmelem. Urzeka bogactwem smaków i aromatów. W nosie wyczuwamy typowe dla sherry aromaty suszonych owoców, świątecznego keksu, rodzynek, wanilii, śliwkowej marmolady, czekolady z nutami imbiru i cynamonu. W ustach rozwijają się słodkie smaki sherry, rodzynek, suszonych śliwek, ciemnej czekolady z akcentami dębiny i korzennych przypraw. Bogata i gładka whisky, kremowa z lekko pikantnym, długim finiszem.
Jedyna whisky na świecie finiszowana w beczkach po piwie typu Ale. Grant’s Ale Cask Finish charakteryzuje się kremowym smakiem, w którym odnaleźć można wyraźne nuty gruszki i jabłka, creme brulee oraz wyczuwalne akcenty wanilii.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Seria „Islay Barley” dla jej twórców zawsze była misją. Przez wiele lat szukali możliwości prezentacji fenomenu, jakim jest „terroir” w szkockiej whisky single malt – wiary w to, że ziemia, mikroklimat, położenie geograficzne, wpływ natury i lokalna pogoda mają wpływ na jakość i smak whisky. Bruichladdich Islay Barley 2011 jest destylowany z jęczmienia pochodzącego z sześciu farm znajdujących się w zachodniej oraz centralnej części wyspy Islay.\n\n \n\n• nietorfowa szkocka whisky single malt\n\n• 100% jęczmienia ze szkockiej wyspy Islay – odmiana Publican i Oxbridge\n\n• leżakowana 6 lat na Islay:\n\n- 75% czasu w amerykańskich beczkach dębowychpo bourbonie\n\n- 25% w europejskich beczkach dębowych po winie\n\n• edycja z limitowanej serii\n\n• butelkowana w destylarni przy użyciu wody źródlanej z Islay\n\n• niefiltrowana na zimno\n\n• niebarwiona karmelem
Tullamore D.E.W. 12 Year Special Reserve to starannie dobrana kompozycja tradycyjnej, potrójnie destylowanej irlandzkiej whiskey. Dzięki 12-letniemu procesowi leżakowania w beczkach po bourbonie i sherry Oloroso wyróżnia się łagodnym, a jednocześnie lekko pikantnym smakiem z nutą cytryny i wanilii.
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Nowy głębszy smak Johnnie Walker Doble Black pochodzi z połączenia naturalnie przydymionych whisky, dojrzewających w mocno zwęglonych dębowych beczkach.