Jedyna whisky na świecie finiszowana w beczkach po piwie typu Ale. Grant’s Ale Cask Finish charakteryzuje się kremowym smakiem, w którym odnaleźć można wyraźne nuty gruszki i jabłka, creme brulee oraz wyczuwalne akcenty wanilii.
Autorski blend Colina Scotta. Swój aromat i smak bogaty w owocowe nuty zawdzięcza połączeniu wyselekcjonowanych whisky dojrzewających w beczkach po sherry z dodatkiem whisky leżakujących w beczkach po bourbonie.\nBarwa: głęboko bursztynowa\nZapach: owocowa słodycz z nutami dojrzałych gruszek i melona, kremowego toffi, mlecznej czekolady, cynamonu i szczypty imbiru\nSmak: słodkich dojrzałych gruszek w syropie, wanilii, karmelu, cynamonu i migdałów w tle\nFinisz: przyjemny i długi
Subtelny karmelowy akcent zwieńczony waniliowym niuansem.\nWyrafinowana kompozycja delikatnie owocowych i dębowych aromatów.\n\nWhisky Baczewskiego powstaje według autorskiego przepisu blendowania - w wyniku kupażowania wielu rodzajów whisky, destylowanych ze słodu jęczmiennego oraz ziaren innych zbóż. Dzięki dojrzewaniu w dębowych beczkach zyskuje bursztynowy kolor i doskonale zbalansowany, delikatnie słodki smak.
GLENMORANGIE SIGNET to ciemna strona znanej\nz delikatności whisky. Tworzona na bazie drogocennych\nskładników, m.in. rzadkiego jęczmienia z regionu Cadboll,\nktóry nadaje jej kremowo-czekoladowego charakteru.\nDodatkowo jęczmień ten jest prażony, a nie suszony,\nco nadaje mu kolor ciemnego bursztynu. Wśród smaków\nznajdziemy tort czekoladowy, miętową herbatę, moccę\nczy pieczone brzoskwinie.
Jameson Caskmates IPA to kolejna odsłona połączenia irlandzkiej whiskey Jameson i rzemieślniczego browaru, tym razem typu Pale Ale. Nie bez przyczyny spośród wielu gatunków piw, wybór padł właśnie na IPA, charakteryzuje się ono bowiem świeżym, chmielowym profilem aromatyczno-smakowym. Jameson whiskey w końcowym etapie starzenia trafia właśnie do beczek, w których wcześniej leżakowano piwo typu Pale Ale.\nZapach: kwiatowy, delikatne aromaty owoców z sadu, drewna i orzechów\nSmak: nuty chmielu, delikatnych cytrusów, ziół i przypraw\nFinisz: utrzymujący się, z posmakiem świeżych owoców, chmielu i jęczmienia
Dwunastoletnia whisky stanowiąca doskonały przykład, jak wyjątkowo świeży, cytrusowy, surowy spirytus Aberlour nabiera łagodniejszego smaku dzięki starzeniu w dwóch różnych beczkach. Do dojrzewania stosowane są tradycyjne beczki dębowe i beczki typu butt, by stworzyć subtelnie zrównoważony smak tego wyrafinowanego alkoholu. Barwa: bursztynowo-złota, z rubinową poświatą Zapach: delikatny i pełny, z owocowymi nutami czerwonych jabłek Smak: wysublimowany charakter sherry, zrównoważony posmakiem czekolady, toffi, cynamonu i imbiru Finisz: rozgrzewający i długi, słodki i lekko korzenny
Old Smuggler to wyśmienita mieszana szkocka whisky typu blended z tradycją sięgającą 1835 roku. Swoją nazwę (smuggler – z ang. przemytnik) czerpie z historii szkockiej whisky: podatki nałożone w osiemnastym wieku na producentów tego trunku, zmusiły ich do ukrywania się i przemycania tego drogocennego alkoholu. Stworzona została przez dwóch przedsiębiorców zajmujących się whisky, braci Stodart, osiadłych w Glasgow po roku 1835. Twórcy jej wsławili się tym, że jako pierwsi używali beczek po Sherry do zestawiania swoich blendów. Dzięki temu Old Smuggler przechowywany latami w dębowych beczkach dojrzewał i odkrywał zbalansowany charakter i bogactwo swojego smaku. Whisky Single Malt, które są używane do zestawiania tego produktu, pochodzą z regionu Speyside. Charakterystyczną cechą jest pękata butelka, która wyróżnia ten produkt na rynku
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.