Jedyna whisky na świecie finiszowana w beczkach po piwie typu Ale. Grant’s Ale Cask Finish charakteryzuje się kremowym smakiem, w którym odnaleźć można wyraźne nuty gruszki i jabłka, creme brulee oraz wyczuwalne akcenty wanilii.
Whisky destylowana, mieszana i butelkowana w Szkocji. Hankey Bannister swój charakter zawdzięcza unikalnemu połączeniu rzadkich whisky pochodzących z Speysde i Highlands. To wyjątkowe zestawienie destylatów tworzy gładką, lekką i doskonale zbalansowaną whisky, znaną koneserom od ponad 250 lat. Charakteryzuje się przyjemnym, słodkim i korzennym smakiem z nutkami miodu i cytrusów.
Irlandzka whiskey mieszana (blended), w której składzie whiskey single malt stanowi ok 33%. Pozostała część to whisky zbożowa. Oba destylaty początkowo dojrzewały w świeżych beczkach po bourbonie (1st fill) a po zmieszaniu trafiły na okres 6-ciu miesięcy do beczek, w których wcześniej leżakowała już irlandzka whiskey (tzw. refill cask). Została zabutelkowana z mocą cask strength (bez rozcieńczania wodą). Charakterystyczne dla beczki po bourbonie aromaty wanilii i miodu znakomicie komponują się z wysoką mocą 62%.
Wersja Bulleit Bourbon o wysokiej zawartości żyta, która dojrzewa przez minimu 10 lat w wypalanych beczkach z białego amerykańskiego dębu. W tym długim okresie powstaje bourbon, który podczas smakowania ma bogatszy, bardziej złożony smak. Nadal łagodny, o pięknym rdzawym kolorze, z bogatym dębowym aromatem i nutą wanilii oraz suszonych owoców, z trwałym, dymnym bukietem.
Whiskey powstała ze starannego zmieszania dużej porcji irlandzkiej whiskey typu pot still z niewielką ilością rzadko wykorzystywanej whiskey zbożowej. Tę niebanalną mieszankę pozostawiono następnie w wypalonych płomieniami beczkach po bourbonie. Leżakująca w tych warunkach whiskey, nabrała aromatycznych nut zwęglonego drewna, przypraw i egzotycznych owoców, osiągając ostatecznie bogaty i aksamitny smak.\nZapach: karmelu i kremowej krówki toffi\nSmak: nuty orzechowe z przyprawami korzennymi i słodyczą wanilii\nFinisz: bogatego opalanego drewna i wanilii
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.