Starzona w najlepszych dębowych beczkach.\nUnikalny blend zbóż i słodu daje w efekcie nadzwyczaj delikatną whisky. W końcówce wyczuwalne nuty torfu. W ustach przepełniona owocami cytrusowymi i toffi.
Stworzona w hołdzie dla ojca japońskiej whisky i założyciela firmy Nikka - Masatake Taketsuru - jest kompozycją whisky single malt z destylarni Yoichi i Miyagikyo. Wysoka zawartość destylatów z Miyagikyo nadaje delikatnego i owocowego charakteru. Aby uzyskać niesamowity poziom równowagi i złożoności master blenderzy Nikka oparli tę kompozycję na różnych stylach whisky, łącząc świeże, owocowe, młodsze destylaty z cięższymi, złożonym, starszymi whisky. Whisky miała swoją premierę w Japonii w 2000 roku, ale co kilka lat pojawia się lekko zmieniona edycja. Najnowsza trafiła na rynek we wrześniu 2020. Pierwsze co rzuca się w oczy to zmiana charakterystycznej czarnej etykiety na kremową, ale oczywiście dla miłośników whisky ważniejsza jest zawartość butelki. W nowym Pure Malt Taketsuru w dalszym ciągu głównym składnikiem kompozycji są whisky single malt z destylarni Miyagikyo. W porównaniu do poprzedniej edycji zwiększono jednak udział whisky single malt z destylarni Yoichi, co nadało mieszance bardziej wyrazistego charakteru. Owocowość Miyagikyo została uzupełniona delikatnymi, ziołowo-torfowymi akcentami destylatów z Yoichi. W procesie dojrzewania użyto beczek po sherry i tzw. remade cask.
Royal Salute to najwyższej jakości, szlachetna, 21-letnia szkocka whisky typu blended, zaprezentowana światu dla uczczenia Jej Królewskiej Mości Elżbiety II w dniu jej koronacji, 2 czerwca 1953 roku. Wyjątkowa whisky zasługuje na wyjątkową oprawę - kolory ceramicznych flakonów Royal Salut symbolizują barwy królewskiej korony: szafir, szmaragd i rubin.\nBarwa: głęboko bursztynowa\nZapach: bogaty, słodycz gruszek i owoców cytrusowych zrównoważona nutami jesiennych kwiatów, aromaty wanilii i dębu wzbogacone nutami sherry i dymu\nSmak: pomarańczowe nuty wzbogacone aromatami gruszki, przypraw oraz orzechów laskowych\nFinisz: bogaty, długo utrzymujący się
Whisky doskonale oddająca charakter destylarni. W 2006 roku zdobyła tytuł \"Best Sherried Whisky\" na Single Malt World Cup. Glenfarclas 12 YO wygrał złoto na Stockholm Beer & Whisky Festival w 2007 roku i ponownie w 2008.\nKolor bursztynowego złota. Świeży, lekki aromat łączy zapach sherry i miodu z nutą dębiny. Kusi pikantnie i słodko. Whisky bardzo dobrze zbudowana, pełna słodkich, owocowych doznań z odrobiną dębu i muśnięciem dymu. Finisz długi i aromatyczny, pozostawia pikantny posmak
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Znakomicie zrównoważona 12-letnia whisky blended stworzona z destylatów pochodzących z destylarni Yoichi i Miyagikyo. Wysoka zawartość single malt została uzupełniona unikalną whisky Coffey Grain. Asymetryczny wzór butelki został zainspirowany przez zachodzące na siebie warstwy „Kimono”, reprezentujące wiele warstw tradycji Nikki, odziedziczonych po założycielu firmy- Masataka Taketsuru. W nosie perfekcyjnie zrównoważone aromaty owoców, słodowanego jęczmienia, pszczelego wosku, ziół i przypraw. W ustach ciemna czekolada oraz ciekawe połączenie nut słodowych i ziemistych ze świeżymi owocami jabłek, śliwek i gruszek. Finisz długi, złożony z nutami mleka kokosowego, truskawek, malin, ananasa oraz delikatnymi akcentami tytoniu i lukrecji.
Flagowa 10-letnia whisky single malt dla nowoczesnego konsumenta, gładka, dymna słodycz sherry. Barwa miedzianozłota, w nosie owoce i gorzka czekolada – podobnie na podniebieniu, z lekka nutą mandarynkową. W finiszu elegancki posmak mielonej kawy.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.