Flagowa 10-letnia whisky single malt dla nowoczesnego konsumenta, gładka, dymna słodycz sherry. Barwa miedzianozłota, w nosie owoce i gorzka czekolada – podobnie na podniebieniu, z lekka nutą mandarynkową. W finiszu elegancki posmak mielonej kawy.
Pierwsza partia Macallan Rare Cask, została stworzona, aby pokazać złożoność i głębię single malt z beczki po sherry. Połączenie sezonowanych w beczkach z dębu europejskiego i amerykańskiego zapewnia wyraźnie owocowy, drzewny charakter, który przejawia się w nutach rodzynek, wanilii, czekolady i wiśni oraz delikatnym, cytrusowym wykończeniem.
Elegancka i pełna, jest wierna swej galickiej\nnazwie oznaczającej „ciepło i namiętność\".\nCiepło i namiętność odnajdziemy w aromatach\nrodzynek w czekoladzie, karmelizowanych\nmoreli, miodu i toffee. Nuty cytrusowe\nustępują miejsca palonemu cukrowi, orzechowi\nlaskowemu i miękkości godnej crème brûlée.\nLASANTA przez dziesięć lat dojrzewa w beczce\npo bourbonie. Jej bogactwo i głębia smaku są\nnatomiast triumfem dodatkowego dojrzewania\nw ręcznie wyselekcjonowanych beczkach,\npo hiszpańskiej sherry Oloroso oraz Pedro\nXimenez.
Clansman to serce i dusza Szkocji. Mieszanka naszych najlepszych zbożowych i słodowych whisky starzona w dębowych beczkach aż do osiągnięcia doskonałości. Ta delikatna i łatwa w piciu whisky posiada nuty słodkich owoców i wanilii.
Każda partia tej wyjątkowej whisky jest przygotowywana ręcznie, dzięki czemu trunek ten stał się ikoną wśród koneserów. A\'bunadh (w języku gaelickim szkockim „u źródła”) powstaje partiami i dojrzewa w beczkach po sherry oloroso. Został stworzony na cześć założyciela marki Aberlour, Jamesa Fleminga, za pomocą tradycyjnych metod oraz bez stosowania filtracji na zimno. Whisky ta wyróżnia się intensywnym i kremowym charakterem.\nBarwa: bursztynowego złota\nZapach: mieszanka korzennych przypraw, pralin, pomarańczy oraz bogatej nuty sherry oloroso\nSmak: bogaty, nuty czereśni, pomarańczy, suszonych owoców i imbiru\nFinisz: intensywny, z nutami gorzkiej czekolady
Glenfiddich Signature Malt\n12-letnia szkocka whisky typu single malt, dojrzewająca w beczkach po bourbonie oraz hiszpańskiej sherry. Charakteryzuje się świeżym, łagodnym smakiem z delikatną nutą gruszki.
Wyjątkowy i prestiżowy trunek, który powstaje z połączenia najlepszych whisky słodowych i zbożowych z różnych regionów Szkocji. Najmłodsza z whisky wchodzących w skład mieszanki, która leżakuje 12 lat.\nBarwa: ciepła, bursztynowo-złota\nZapach: nuty owoców z sadu i kwiatów polnych, karmelków mlecznych, z odrobiną goryczki, o kremowej podstawie\nSmak: krągły i kremowy, o pełnym i bogatym akcencie miodu i dojrzałych jabłek z nutą wanilii, toffi i orzechów\nFinisz: bogaty i hojny
Whisky leżakuje w beczkach po sherry oloroso. Ma bukiet przepełniony aromatami jabłek, słodu, migdałów i wanilii z nutami sherry i dymu. W smaku bogata, kremowa, lekko słodowa, z akcentami orzechowymi i przyprawowymi. Długi finisz.
Single malt, który definiuje region Speyside. Klasyczny wariant rodziny The Glenlivet, którego delikatny, choć złożony charakter jest efektem destylacji w miedzianych alembikach o wyjątkowym kształcie.\nOsiąga pełnię smaku, leżakując w różnych rodzajach beczek, między innymi z dębu amerykańskiego i europejskiego. Charakteryzuje się przede wszystkim łagodnym i bogatym smakiem, w którym wyczuwalne\nsą aromaty owoców egzotycznych i nuty kwiatowo-owocowe. Posiada kremowy, gładki i długo utrzymujący się finisz, w którym wyczuć można\nmarcepan i orzechy laskowe.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.