Flagowa 10-letnia whisky single malt dla nowoczesnego konsumenta, gładka, dymna słodycz sherry. Barwa miedzianozłota, w nosie owoce i gorzka czekolada – podobnie na podniebieniu, z lekka nutą mandarynkową. W finiszu elegancki posmak mielonej kawy.
Nazwa pochodzi od króla Nordyckiego rządzącego wyspą w IX wieku Ketilla Bjornssona. Butelkowana z mocą 46%, oczywiście bez filtracji to poważna propozycja dla miłośników whisky dymnej, ale w niewielkiej dawce, która nie dominuje nad resztą aromatów. W jej skład wchodzą dwie dymne whisky z wyspy Islay _ Lagavulin i Laphroaig, stanowiące 1/3 kompozycji oraz 8 single malt z regionu Speyside, dostarczające dodatkowo słodyczy jęczmienia i delikatnej owocowości. w 2017 na zawodach IWSC zdobyła srebrny medal i tytuł Outstanding - znakomita, wyjątkowa.
Słodki i orzeźwiający smak mieszanki 35 gatunków szkockiej whisky w połączeniu z ostrymi i dymnymi akcentami, nadają jej wyrazistości i niepowtarzalnego charakteru. Podstawą Johnnie Walker Red Label są single malts: Talisker z wyspy Skye oraz Cardhu ze Speyside.
Wyjątkowy single malt nawiązujący swoją nazwą do czasów wiktoriańskich - najlepszego okresu Campbeltown. Jest kompozycją whisky dojrzewających od 9 do 19tu lat, które po połączeniu trafiły na kilka miesięcy do trzech rodzajów beczek: pierwszego napełnienia po bourbonie i po sherry Pedro Ximenez oraz mocno wypalanych. Butelkowana z mocą 51,5% i nie filtrowana na zimno. W nosie bogata, dojrzały melon, słona szynka, dębina, przyprawy, jabłka, miód, śliwki i cytrusy. W ustach słodka, a po chwili wytrawna. Wanilia, dębina, przyprawy, zioła, dżem z czarnej porzeczki, delikatny akcent mięty, dymu i kakao w długim finiszu.
Dwunastoletnia whisky stanowiąca doskonały przykład, jak wyjątkowo świeży, cytrusowy, surowy spirytus Aberlour nabiera łagodniejszego smaku dzięki starzeniu w dwóch różnych beczkach. Do dojrzewania stosowane są tradycyjne beczki dębowe i beczki typu butt, by stworzyć subtelnie zrównoważony smak tego wyrafinowanego alkoholu. Barwa: bursztynowo-złota, z rubinową poświatą Zapach: delikatny i pełny, z owocowymi nutami czerwonych jabłek Smak: wysublimowany charakter sherry, zrównoważony posmakiem czekolady, toffi, cynamonu i imbiru Finisz: rozgrzewający i długi, słodki i lekko korzenny
Specjalna edycja indyjskiej whisky single malt ze słonecznych wybrzeży Goa, która zaskakuje eksplozją smaków i aromatów. Po początkowym dojrzewaniu w beczkach po Bourbonie, whisky została przelana do beczek po sherry Oloroso. Wpływ tego finiszu jest już wyraźnie zauważalny w pięknym mahoniowym kolorze. W zapachu znajdziemy bogate i złożone aromaty sherry, brzoskwini, moreli, melasy. W smaku jest miękka i słodka z nutami czekolady orzechowej i ciasta z suszonymi owocami i migdałami. W długim, intensywnym finiszu pojawiają się nuty przypraw, kawy i ciemnej czekolady. Zastosowane beczki, charakter destylatu i gorący klimat Goa dały wspaniale zbalansowaną whisky, która została zabutelkowana z mocą 48%, w naturalnym kolorze i bez filtracji na zimno.
Royal Lochnagar 12 YO była ulubioną whisky typu single malt brytyjskiej królowej (i cesarzowej) Wiktorii, nad której imperium nie zachodziło słońce. Butelka zapakowana jest w estetyczny kartonik, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
Łagodny, owocowy single malt, który oddaje typowy charakter whisky z regionu Speyside. Dojrzewany w beczkach po bourbonie i po sherry Oloroso jest świeży i owocowy z wyczuwalnymi aromatami zielonych jabłek, mandarynek, brzoskwiń, suszonych moreli z subtelnym dotknięciem skórki cytrynowej i anyżu. Bukiet uzupełnia kremowa wanilia, nuty imbiru i mięty. W ustach tostowana dębina, zielone jabłko, dojrzała brzoskwinia i banan. Dodatkowo delikatny posmak anyżu i skórki cytrynowej. W finiszu mocno wyczuwalne akcenty słodowe.
Ardbeg Corryvreckan to „Uosobienie nieokiełznanego ducha Islay\'\".\nEkscytujący, intensywny i mocny. Wirujące aromaty oraz siły\ngłębokiego, torfowego i pikantnego smaku czają się pod powierzchnią\ntego doskonale zrównoważonego alkoholu.
Whisky leżakuje w beczkach po sherry oloroso. Ma bukiet przepełniony aromatami jabłek, słodu, migdałów i wanilii z nutami sherry i dymu. W smaku bogata, kremowa, lekko słodowa, z akcentami orzechowymi i przyprawowymi. Długi finisz.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.