Whisky leżakuje w beczkach po sherry oloroso. Ma bukiet przepełniony aromatami jabłek, słodu, migdałów i wanilii z nutami sherry i dymu. W smaku bogata, kremowa, lekko słodowa, z akcentami orzechowymi i przyprawowymi. Długi finisz.
Oryginalna whisky z wyjątkowej destylarni Scapa usytuowanej w archipelagu Orkadów na dalekiej północy Szkocji. Rześka jak bryza i nieprzewidywalna jak morze, którego smak można wyczuć w jej wyjątkowym, pełnym kontrastów bukiecie. Whisky dojrzewa wyłącznie w beczkach wykonanych z amerykańskiego dębu napełnianych po raz pierwszy (first fill).\nBarwa: złota\nZapach: delikatnie kwiatowy, z nutą świeżej gruszki i słodkich cytrusów\nSmak: gładki, słodki, dojrzałych plastrów melona, z domieszką miodu spadziowego, z akcentami owocowej gruszki i sorbetu cytrynowego\nFinisz: długi, orzeźwiający, z delikatną słodyczą
Pierwsza partia Macallan Rare Cask, została stworzona, aby pokazać złożoność i głębię single malt z beczki po sherry. Połączenie sezonowanych w beczkach z dębu europejskiego i amerykańskiego zapewnia wyraźnie owocowy, drzewny charakter, który przejawia się w nutach rodzynek, wanilii, czekolady i wiśni oraz delikatnym, cytrusowym wykończeniem.
Autorski blend Colina Scotta. Swój aromat i smak bogaty w owocowe nuty zawdzięcza połączeniu wyselekcjonowanych whisky dojrzewających w beczkach po sherry z dodatkiem whisky leżakujących w beczkach po bourbonie.\nBarwa: głęboko bursztynowa\nZapach: owocowa słodycz z nutami dojrzałych gruszek i melona, kremowego toffi, mlecznej czekolady, cynamonu i szczypty imbiru\nSmak: słodkich dojrzałych gruszek w syropie, wanilii, karmelu, cynamonu i migdałów w tle\nFinisz: przyjemny i długi
Subtelny karmelowy akcent zwieńczony waniliowym niuansem.\nWyrafinowana kompozycja delikatnie owocowych i dębowych aromatów.\n\nWhisky Baczewskiego powstaje według autorskiego przepisu blendowania - w wyniku kupażowania wielu rodzajów whisky, destylowanych ze słodu jęczmiennego oraz ziaren innych zbóż. Dzięki dojrzewaniu w dębowych beczkach zyskuje bursztynowy kolor i doskonale zbalansowany, delikatnie słodki smak.
Royal Salute to najwyższej jakości, szlachetna, 21-letnia szkocka whisky typu blended, zaprezentowana światu dla uczczenia Jej Królewskiej Mości Elżbiety II w dniu jej koronacji, 2 czerwca 1953 roku. Wyjątkowa whisky zasługuje na wyjątkową oprawę - kolory ceramicznych flakonów Royal Salut symbolizują barwy królewskiej korony: szafir, szmaragd i rubin.\nBarwa: głęboko bursztynowa\nZapach: bogaty, słodycz gruszek i owoców cytrusowych zrównoważona nutami jesiennych kwiatów, aromaty wanilii i dębu wzbogacone nutami sherry i dymu\nSmak: pomarańczowe nuty wzbogacone aromatami gruszki, przypraw oraz orzechów laskowych\nFinisz: bogaty, długo utrzymujący się
Najnowsza propozycja od Nikki. Delikatna kompozycja whisky zbożowej i delikatnie torfowych single maltów. To kolejny znakomity przykład niespotykanego kunsztu blendowania, w tej whisky mamy zestawienie aż kilkadziesiąt różnych destylatów. W aromacie jest subtelna, wyczuwamy nuty moreli, brzoskwini kwiatów bzu, pomarańczy i wiciokrzewu, a także odrobinę pieprzu i akcentów dębu. W ustach jest gładka i owocowa, mocniej zaakcentowane są nuty zbożowe, toffi, prażonych orzechów i wanilii. Idealna do picia solo lub w koktajlach. Nietuzinkowy, nowoczesny design butelki przyciąga nie tylko koneserów, ale również młodszych konsumentów.
W trakcie 18 lat swojej pracy mistrz destylacji Alan Winchester wykreował wyjątkowy smak i aromat, łącząc ze sobą whisky pochodzące z różnych typów beczek: wykonanych z dębu amerykańskiego napełnianych po raz pierwszy i drugi (dla uzyskania nuty owoców tropikalnych) oraz beczek po sherry (dla zapewnienia bogatego posmaku korzennego). Dzięki kunsztowi destylacji uzyskał niesamowitą whisky single malt, o złożonym, a jednocześnie eleganckim i doskonale wyważonym aromacie.\nBarwa: ciemnobursztynowa\nZapach: wysublimowana kompozycja soczystych aromatów dojrzałej gruszki i wonnych kwiatów\nSmak: bogaty, głęboki; mieszanka toffi, pomarańczy i subtelnej nuty dębu\nFinisz: długi, korzenny, z nutami rodzynek
Copper Dog Speyside Blended Malt Scotch Whisky 0,7l. Copper Dog to mieszanka ośmiu whisky typu single malt z różnych destylarnii zlokalizowanych w szkockim regionie Speyside, słynącym z najlepszych single malt na świecie. Wyróżnia ją owocowy aromat z nutami miodu, wanilii i cynamonu. W smaku jest świeża i wyrazsta, słodkawo owocowa, z delikatnym korzennym finiszem. Na etykiecie każdej butelki widnieje podpis Master Blendera oraz unikatowy numer. Pomysl na Copper Dog narodzil się w hotelu Craigellachie, który mieści się w centrum Speyside. Wybudowny w 1893 był miejscem często odwiedzanym przez pracowników lokalnch destylarni, którzy w hotelowym pubie opowiadali swoje opowieści. Smaku ich historiom dodawał trunek nalewany z miedzianych fiolek z korkiem (nazywanych Copper Dog), w których wykradali z destylarni odrobine ulubionej whisky. Zainspirowany tymi historiami Hotel zaczerpnął nazwę Copper Dog oraz stworzył whisky o tej samej nazwie.
To finiszowana whisky bez określenia wieku z destylarnii Loch Lomond. Master Distiller Bill White wybiera destylaty z pojedynczych beczek (z amerykańskiego dębu) i łączy je by następnie przez okres ok. 6-9 miesięcy mogły dojrzewać w beczkach po portugalskim, wzmacnianym winie madera. Finiszowanie w tych beczkach dodaje whisky aromatów owoców z sadu, głównie brzoskwini i gruszki, z marcepanem, pomarańczą i gałką muszkatołową. W smaku mocno wyczuwalny akcent orzechowy i długi, dębowy finisz.
Glengarry 12 Years Old Single Malt Whisky dojrzewa w trzech różnych beczkach: po bourbonie, tzw. refill cask oraz mocno tostowanej przez okres 12 lat. Jest lekka i kwiatowa, z delikatną nutą trawy.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.