Glenfiddich Gran Reserva\n21-letnia silgle malt whisky dojrzewająca w beczkach po oryginalnym karaibskim rumie. Charakteryzuje się bogatym aromatem karmelu, fig, palonego cukru oraz dojrzałych bananów.
Ballantine\'s 17 YO dzięki starannemu połączeniu whisky słodowych i zbożowych ze wszystkich rejonów kraju zawiera w sobie całą gamę smaków Szkocji. Pierwsza i najczęściej nagradzana 17-letnia szkocka whisky typu Blended, jest doceniana przez ekspertów i koneserów na całym świecie.\nBarwa: bursztynowo-złota\nZapach: głęboki, zbalansowany, elegancki i gładki, z nutą słodkiej wanilii, dębu i muśnięciem dymu\nSmak: pełny i wielowarstwowy, z intensywnymi miodowymi i kremowo-waniliowymi akcentami, z nutami dębu i korzennej lukrecji\nFinisz: długi, słodki i delikatny, z posmakiem korzennym
Bezkonkurencyjna mieszanka ponad 40 whisky single malts i single grains, bukietowo najbardziej rozwinięta ze wszystkich blended whisky na świecie. Johnnie Walker Black Label zawiera pełną paletę subtelnie przenikających się odcieni zapachowo-smakowych, dostarczając pijącemu niepowtarzalnych doznań. Zestaw zawiera 2 limitowane szklanki z logo Johnnie Walker, które czynią go idealnym na prezent.
Glengarry 12 Years Old Single Malt Whisky dojrzewa w trzech różnych beczkach: po bourbonie, tzw. refill cask oraz mocno tostowanej przez okres 12 lat. Jest lekka i kwiatowa, z delikatną nutą trawy.
Chivas Regal 12YO należy do rodziny whisky długo dojrzewających. W jej skład wchodzą najlepsze, wyselekcjonowane whisky słodowe i zbożowe. Ta unikalna kompozycja słynie z bogatego i gładkiego smaku. Mają na niego wpływ kwiatowe i owocowe whisky słodowe pochodzące ze Speyside. \nWyjątkowy i prestiżowy trunek, który powstaje z połączenia najlepszych whisky słodowych i zbożowych z różnych regionów Szkocji. Serce blendu pochodzi ze Strathisla, najstarszej legalnie działającej destylarni na Wyżynie Szkockiej a najmłodsza z whisky wchodzących w skład mieszanki leżakuje 12 lat. Chivas Regal 12YO to łagodna whisky o aromacie owoców, polnych kwiatów i mlecznych karmelków. Krągły i pełny smak z nutą miodu, toffi i orzechów prowadzi do bogatego i hojnego finiszu.
Trzydziestoletnia whisky Ballantine\'s zaliczana jest do najbardziej wyrafinowanych i najdroższych gatunków whisky mieszanej w klasie super premium. Niektóre z najrzadszych gatunków whisky pochodzą z destylarni, które już nie istnieją. Starannie wyselekcjonowane destylaty słodowe i zbożowe leżakują przez co najmniej trzydzieści lat. Cechuje ją unikalny i luksusowy charakter.\nBarwa: głębokiego, starego złota\nZapach: subtelna słodycz z nutą dębu i wanilii, podstawa mocna, ale delikatna, pełna i soczysta\nSmak: złożony, wyważony, bogaty, z nutą sherry, miodu, kwiatów i wanilii\nFinisz: długotrwały, elegancki
Talisker to jedyna szkocka single malt whisky wytwarzana na wyspie Skye, od 1830 roku. Nie bez powodu nazywana jest „admirałem morskich alkoholi” – ma niespotykaną moc 45,8% alkoholu i jest jedną z najczęściej nagradzanych szkockich single malt na świecie. Charakteryzuje się intensywnym zapachem dymu torfowego ze słoną nutą morskiej bryzy. Ma rozgrzewajacy, bogaty smak, a lekkiej słodyczy dodają jej suszone owoce. Serwowanie: podawana zazwyczaj z odrobiną wody lub z serami.
Najnowsza propozycja od Nikki. Delikatna kompozycja whisky zbożowej i delikatnie torfowych single maltów. To kolejny znakomity przykład niespotykanego kunsztu blendowania, w tej whisky mamy zestawienie aż kilkadziesiąt różnych destylatów. W aromacie jest subtelna, wyczuwamy nuty moreli, brzoskwini kwiatów bzu, pomarańczy i wiciokrzewu, a także odrobinę pieprzu i akcentów dębu. W ustach jest gładka i owocowa, mocniej zaakcentowane są nuty zbożowe, toffi, prażonych orzechów i wanilii. Idealna do picia solo lub w koktajlach. Nietuzinkowy, nowoczesny design butelki przyciąga nie tylko koneserów, ale również młodszych konsumentów.
Ten japoński Single Malt z destylarni Miyagikyo jest młodą edycją, bez określania wieku. Miękki i owocowy, z nutą łagodnych przypraw, jest doskonały na aperitif. Szata barwy starego złota, aromaty wyrafinowane i bogate, intensywnie kwiatowe (hiacynty, żonkile) ewoluują w nuty szafranu, anyżu i skóry. Wyczuwalna odrobina owoców cytrusowych. Dobry balans między słodyczą i goryczą. Usta lekko kokosowe, z posmakiem migdałów i orzechów nerkowca, pieprzne i mineralne, odsłaniają w finiszu nuty dojrzałych śliwek i gruszek.
Idealne wprowadzenie do świata smaków, delikatny dym i słodycz w perfekcyjnej równowadze. W barwie bursztynowozłota, roztacza aromaty wanilii, przypraw korzennych i cytrusów. Na podniebieniu wyczuwalne smaki cynamonu, gruszki i orzechów pecan. Pozostawia w ustak posmak toffi.
Wyjątkowy blend będący kompozycją blisko 100-u różnych rodzajów whisky: single malt z Miyagikyo i Yoichi oraz grain whisky produkowanej z kukurydzy. Whisky dojrzewała głównie w beczkach po bourbonie, a także w beczkach sherry butt, świeżych beczkach z amerykańskiego dębu i refill hogshead. Po zmieszaniu whisky na okres 3-6 miesięcy trafiła do beczek ponownego użycia. Nikka from the barrel została stworzona aby pokazać bogactwo aromatów i smaków, które daje beczka, w tym celu butelkowana jest też z wyższą mocą 51,4%. W nosie złożona, pełna aromatów lilii, moreli, goździków i skóry. W ustach potężna, z wyraźnie wyczuwalnymi nutami przypraw, dębiny, dojrzałych brzoskwiń i karmelizowanych jabłek. Finisz długi, złożony z lekko słoną nutą, pełen nut dojrzałych śliwek i brzoskwiń, dębiny i wanilii. Unikalna kwadratowa butelka ma obrazować silny i bogaty smak znajdującej się wewnątrz niej whisky.
Whisky butelkowana z mocą 43% i co niezwykłe dla whisky mieszanych, niefiltrowana na zimno, to niezwykle oleista, pikantna whisky, tworzona z 15 różnych destylatów, w skład której wchodzą dwie dymne – Bunnahabhain i Caol Ila. Zawartość whisky malt w blendzie stanowi 33%, reszta to whisky grain. Zdobywca srebrnego medalu na IWSC 2017.
Glen Scotia 2006 Single Cask to whisky z Campbeltown zabutelkowana dla M&P z jednej specjalnie wybranej beczki nr 482. Whisky została wydestylowana w 2006 roku, a do butelek trafiła we wrześniu 2016. Dojrzewała w beczce po Bourbonie (first fill bourbon barrel). Moc 52,1%, nie filtrowana na zimno i tylko 234 butelki. Nos: słodki, cukierki pudrowe, żelki, mleczne karmelki toffi, słód, suszone morele, miód, wanilia, kandyzowany ananas. W ustach: na początku słodka, potem pikantna, cukierki pudrowe, wanilia, dębina, pieczone jabłka i przyprawy. Lekko słodki finisz.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.