Glenfiddich Signature Malt\n12-letnia szkocka whisky typu single malt, dojrzewająca w beczkach po bourbonie oraz hiszpańskiej sherry. Charakteryzuje się świeżym, łagodnym smakiem z delikatną nutą gruszki.
MacNair’s 12YO – torfowa Blended Malt whisky będąca kompozycją minimum 12-letnich single maltów wyselekcjonowanych przez samego Billego Walkera. Whisky tworzące tą złożoną i bardzo ciekawą kompozycję pochodzą z Islay i Speyside. Obok mocno torfowych destylatów słodowych znajdziemy tu też nietorfowe malty z magazynów GlenAllachie. W procesie dojrzewania wykorzystano beczki po Bourbonie (1st fill Boubon) po sherry Pedro Ximenez i czerwonym winie (Red Wine Casks) Zabutelkowana została z mocą 46%, bez barwienia karmelem i bez filtracji na zimno. Zapach: słodki torf, toffi i kawa. Smak: bogate nuty torfu, wrzosu, mirtu bagiennego, toffi i słodkich przypraw. Nazwa Lum Reek pochodzi od powiedzenia Lang may yer lum reek (dosłowne znaczenie \'long may your chimney smoke’) formy toastu i życzenia komuś długiego życia w dobrym zdrowiu… Marka MacNair’s została zakupiona przez The GlenAllachie Distillers od Pernod Ricard w październiku 2017 roku. Harvey MacNair & Company Limited powstała już w 1857 roku. Flagowym produktem działającej w Glasgow firmy zajmującej się mieszaniem, butelkowaniem i okazjonalną destylacją był MacNair’s Special Reserve Blended Scotch Whisky. Intencją GlenAllachie stało się ożywienie marki i przywrócenie jej należnego miejsca wśród whisky mieszanych klasy premium. Tak odrodził się – blended malt MacNair’s.
Whiskey powstała ze starannego zmieszania dużej porcji irlandzkiej whiskey typu pot still z niewielką ilością rzadko wykorzystywanej whiskey zbożowej. Tę niebanalną mieszankę pozostawiono następnie w wypalonych płomieniami beczkach po bourbonie. Leżakująca w tych warunkach whiskey, nabrała aromatycznych nut zwęglonego drewna, przypraw i egzotycznych owoców, osiągając ostatecznie bogaty i aksamitny smak.\nZapach: karmelu i kremowej krówki toffi\nSmak: nuty orzechowe z przyprawami korzennymi i słodyczą wanilii\nFinisz: bogatego opalanego drewna i wanilii
Wersja Bulleit Bourbon o wysokiej zawartości żyta, która dojrzewa przez minimu 10 lat w wypalanych beczkach z białego amerykańskiego dębu. W tym długim okresie powstaje bourbon, który podczas smakowania ma bogatszy, bardziej złożony smak. Nadal łagodny, o pięknym rdzawym kolorze, z bogatym dębowym aromatem i nutą wanilii oraz suszonych owoców, z trwałym, dymnym bukietem.
Whisky butelkowana z mocą 43% i co niezwykłe dla whisky mieszanych, niefiltrowana na zimno, to niezwykle oleista, pikantna whisky, tworzona z 15 różnych destylatów, w skład której wchodzą dwie dymne – Bunnahabhain i Caol Ila. Zawartość whisky malt w blendzie stanowi 33%, reszta to whisky grain. Zdobywca srebrnego medalu na IWSC 2017.
Najnowsza propozycja od Nikki. Delikatna kompozycja whisky zbożowej i delikatnie torfowych single maltów. To kolejny znakomity przykład niespotykanego kunsztu blendowania, w tej whisky mamy zestawienie aż kilkadziesiąt różnych destylatów. W aromacie jest subtelna, wyczuwamy nuty moreli, brzoskwini kwiatów bzu, pomarańczy i wiciokrzewu, a także odrobinę pieprzu i akcentów dębu. W ustach jest gładka i owocowa, mocniej zaakcentowane są nuty zbożowe, toffi, prażonych orzechów i wanilii. Idealna do picia solo lub w koktajlach. Nietuzinkowy, nowoczesny design butelki przyciąga nie tylko koneserów, ale również młodszych konsumentów.
Prawdziwy single malt whisky pochodzący z regionu Highland. Starzony w najlepszych dębowych beczkach przez co finalnie uzyskuje cudownie wyrafinowany, gładki smak z charakterystycznymi dymnymi i torfowymi nutami. W ustach dobrze zrównoważone, ukazujące słodycz jęczmienia, gruszki i wanilii.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.