Lekko dymna whisky, ze słodkim, zbożowo-miodowym finiszem. Dojrzewa w trzech typach beczek by uzyskać swój łagodny i bogaty smak. Wyróżnia się wyraźnym dymnym aromatem z delikatnymi nutami owoców i pieczonych migdałów.
Autorska mieszanka whisky osobiście wyselekcjonowanych przez mistrza kupażu Chivas Regal - Colina Scotta. Serce blendu pochodzi ze Strathisla, najstarszej działającej destylarni na Wyżynie Szkockiej.\nBarwa: głęboko złoto-bursztynowa\nZapach: suszonych owoców i maślanego toffi, o kremowej podstawie\nSmak: aksamitny z paletą czarnych czekolad, z dodatkiem nut kwiatowych oraz odrobiną słodkiej, miękkiej dymności\nFinisz: elegancki i długi
Bogactwo aromatów - morskie powietrze i wodorosty splatają się z lekko torfowym dymem oraz nutami sherry, wrzosu, a nawet tostowego pieczywa. W palecie smakowej znajduje się to, co w whisky najpiękniejsze - zadziwiające warstwy odkrywające się jedna po drugiej. Począwszy od wytrawnych, torfowych i morskich doznań, przechodzących wkrótce w lekką słodycz sherry. Butelka zapakowana jest w estetyczny kartonik, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
Clansman to serce i dusza Szkocji. Mieszanka naszych najlepszych zbożowych i słodowych whisky starzona w dębowych beczkach aż do osiągnięcia doskonałości. Ta delikatna i łatwa w piciu whisky posiada nuty słodkich owoców i wanilii.
Idealnie zbalansowana 15-letnia whisky The Singleton of Dufftown charakteryzuje się wyjątkowym procesem produkcji, podczas której łączy się krystalicznie czystą wodę pochodzącą z lokalnego źródła, z najlepszym słodem jęczmiennym i drożdżami. Produkcja odbywa się bardzo powoli, z najwyższą dbałością o każdy szczegół podczas całego procesu wytwarzania. W efekcie powstaje idealnie zbalansowana whisky, która dojrzewa przez dwanaście lat w dębowych beczkach, a następnie rozlewana jest do tradycyjnych butelek w kształcie manierek dmuchanych z niebieskiego szkła.
Ciemna bursztynowo-złota barwa, intensywny zapach owoców tropikalnych, gałki muszkatołowej, migdałów i wanilii. Smak kremowo czekoladowy. Idealny balans sprawia, że każdy czuje się odświeżony i zadowolony, ciężko oprzeć się kolejnej szklance.
Torfowa whisky single cask z destylarni Loch Lomond, wydestylowana w marcu 2006 roku i zabutelkowana w marcu 2017 roku specjalnie na zamówienie firmy M&P. Whisky dojrzewała w beczce nr 199 typu hogshead wykonanej z amerykańskiego dębu. Rozlana zostałą do 234 butelek. Dominują intensywne aromaty i smaki torfowego dymu w połączeniu z nutami skórki cytryny, słodkiego jęczmienia, imbiru i cynamonu.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.