Do jej produkcji wykorzystujemy zawierającą aluwialne złoto, wodę z ujęcia Pitilie Burn. Dzięki wydłużonemu procesowi fermentacji, otrzymujemy whisky o aromacie dojrzałych owoców i słodyczy miodu.
Specjalna edycja indyjskiej whisky single malt ze słonecznych wybrzeży Goa, która zaskakuje eksplozją smaków i aromatów. Po początkowym dojrzewaniu w beczkach po Bourbonie, whisky została przelana do beczek po sherry Oloroso. Wpływ tego finiszu jest już wyraźnie zauważalny w pięknym mahoniowym kolorze. W zapachu znajdziemy bogate i złożone aromaty sherry, brzoskwini, moreli, melasy. W smaku jest miękka i słodka z nutami czekolady orzechowej i ciasta z suszonymi owocami i migdałami. W długim, intensywnym finiszu pojawiają się nuty przypraw, kawy i ciemnej czekolady. Zastosowane beczki, charakter destylatu i gorący klimat Goa dały wspaniale zbalansowaną whisky, która została zabutelkowana z mocą 48%, w naturalnym kolorze i bez filtracji na zimno.
Seria „Islay Barley” dla jej twórców zawsze była misją. Przez wiele lat szukali możliwości prezentacji fenomenu, jakim jest „terroir” w szkockiej whisky single malt – wiary w to, że ziemia, mikroklimat, położenie geograficzne, wpływ natury i lokalna pogoda mają wpływ na jakość i smak whisky. Bruichladdich Islay Barley 2011 jest destylowany z jęczmienia pochodzącego z sześciu farm znajdujących się w zachodniej oraz centralnej części wyspy Islay.\n\n \n\n• nietorfowa szkocka whisky single malt\n\n• 100% jęczmienia ze szkockiej wyspy Islay – odmiana Publican i Oxbridge\n\n• leżakowana 6 lat na Islay:\n\n- 75% czasu w amerykańskich beczkach dębowychpo bourbonie\n\n- 25% w europejskich beczkach dębowych po winie\n\n• edycja z limitowanej serii\n\n• butelkowana w destylarni przy użyciu wody źródlanej z Islay\n\n• niefiltrowana na zimno\n\n• niebarwiona karmelem
Idealne wprowadzenie do świata smaków, delikatny dym i słodycz w perfekcyjnej równowadze. W barwie bursztynowozłota, roztacza aromaty wanilii, przypraw korzennych i cytrusów. Na podniebieniu wyczuwalne smaki cynamonu, gruszki i orzechów pecan. Pozostawia w ustak posmak toffi.
Nazwa pochodzi od króla norweskiego Magnusa III, który w XII wieku rządził na wyspach angielskich, w tym na Islay. Butelkowana z mocą 46%, bez filtracji, będąca wizytówką, flagowym produktem firmy. Pochodzi z destylarni, której nazwa ze względów na wymogi kontraktu okryta jest tajemnicą . Dla ułatwienia: destylarnia znajduje się na południu wyspy, pomiędzy Ardbeg i Laphroaig. Dojrzewa w 2nd fill ex bourbon barrels i ma 7 lat. Słodka i intensywnie dymna, ostrzejsza w aromacie ze względu na swój młody wiek, delikatna na języku. Whisky zdobyła najwyższą nagrodę Warsaw Whiskies Awards podczas Whisky Live Warsaw 2018.
Old Smuggler to wyśmienita mieszana szkocka whisky typu blended z tradycją sięgającą 1835 roku. Swoją nazwę (smuggler – z ang. przemytnik) czerpie z historii szkockiej whisky: podatki nałożone w osiemnastym wieku na producentów tego trunku, zmusiły ich do ukrywania się i przemycania tego drogocennego alkoholu. Stworzona została przez dwóch przedsiębiorców zajmujących się whisky, braci Stodart, osiadłych w Glasgow po roku 1835. Twórcy jej wsławili się tym, że jako pierwsi używali beczek po Sherry do zestawiania swoich blendów. Dzięki temu Old Smuggler przechowywany latami w dębowych beczkach dojrzewał i odkrywał zbalansowany charakter i bogactwo swojego smaku. Whisky Single Malt, które są używane do zestawiania tego produktu, pochodzą z regionu Speyside. Charakterystyczną cechą jest pękata butelka, która wyróżnia ten produkt na rynku
Glenfiddich Solera Vat\n15-letnia single malt whisky, która dojrzewa w beczkach z europejskiego i amerykańskiego dębu, by w końcu trafić do ręcznie wykonanej kadzi Solera Vat. Charakteryzuje się łagodnym owocowym smakiem z nutą miodu i rodzynek.
Bårelegs Highland Single Malt, pochodzący z destylarni założonej jeszcze w 1898 roku przez Adama Teachera, syna Williama Teachera, twórcy słynnej na cały świat whisky Teachers. Destylarnia produkuje dymny destylat, ale poziom fenoli jest tu dużo niższy od spotykanego w whisky z Islay i waha się pomiędzy 12-14 ppm, choć na potrzeby firm blendujących tworzy się w niej też destylat bezdymny.
The Singleton of Dufftown Spey Cascade to zaskakujące, złożone i obiecujące aromaty pieczonych owoców oraz słodu, które dojrzewają w europejskich i amerykańskich beczkach, podbijając trawiaste nuty charakterystyczne dla rejonu Dufftown.
Charakterystyczna whisky o ciekawym smaku, pochodząca z malutkiej destylarni w rejonie Speyside, której tradycje sięgają XIX wieku. Słodka, trochę wytrawna i odrobinę kwaśna, z wyczuwalnymi nutami wrzosu i marcepanu – ma doskonale wyważony smak. Pachnie migdałami i pomarańczą.\nSerwowanie: zmieszana z wodą uwalnia aromat olejku orzechowego i masła.
Whisky destylowana, mieszana i butelkowana w Szkocji. Hankey Bannister swój charakter zawdzięcza unikalnemu połączeniu rzadkich whisky pochodzących z Speysde i Highlands. To wyjątkowe zestawienie destylatów tworzy gładką, lekką i doskonale zbalansowaną whisky, znaną koneserom od ponad 250 lat. Charakteryzuje się przyjemnym, słodkim i korzennym smakiem z nutkami miodu i cytrusów.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.