Do jej produkcji wykorzystujemy zawierającą aluwialne złoto, wodę z ujęcia Pitilie Burn. Dzięki wydłużonemu procesowi fermentacji, otrzymujemy whisky o aromacie dojrzałych owoców i słodyczy miodu.
Zalety tej 21-letniej whisky są nie tylko rzadko spotykane, ale wręcz unikalne. Dojrzewa w specjalnie wyselekcjonowanych beczkach z dębu amerykańskiego oraz dębu europejskiego, które nadają jej wyjątkowy aromat, niesamowitą głębię, dynamiczną intensywność oraz długi finisz. Każda beczka jest osobiście wybierana przez Alana Winchestera, a pojedyncze partie tej whisky cechują delikatne niuanse, co sprawia, że każda z nich jest jedyna w swoim rodzaju.\nBarwa: bursztynowa, z miedzianymi refleksami\nZapach: elegancki, dojrzały, nasycony aromatami drewna i owoców\nSmak: pełen, z delikatnymi nutami wanilii, imbiru i gorzkiej czekolady\nFinisz: długi, elegancki, z nutami orzechów laskowych i lukrecji
Casg Annamh w języku gaelickim szkockim oznacza „wyjątkową beczkę”. Ta niezrównana whisky została stworzona jako wprowadzenie do świata Single Maltów, leżakujących w beczkach po sherry. Dojrzewa w trzech rodzajach beczek: po europejskim dębie, po sherry oraz po różnych odmianach amerykańskiego dębu, które nadają whisky idealne zbalansowanie.\nBarwa: bursztynowo-złota\nZapach: bogaty i słodki, z nutami cierpkich pomarańczy, kandyzowanych wiśni, rodzynek i imbiru\nSmak: słodkie i owocowe aromaty jabłka i kruszonki cynamonowej oraz dojrzałych brzoskwiń, zrównoważone nutami lukrecji i goździków\nFinisz: długi i bogaty, owocowy, z nutą ostrych przypraw
Royal Salute to najwyższej jakości, szlachetna, 21-letnia szkocka whisky typu blended, zaprezentowana światu dla uczczenia Jej Królewskiej Mości Elżbiety II w dniu jej koronacji, 2 czerwca 1953 roku. Wyjątkowa whisky zasługuje na wyjątkową oprawę - kolory ceramicznych flakonów Royal Salut symbolizują barwy królewskiej korony: szafir, szmaragd i rubin.\nBarwa: głęboko bursztynowa\nZapach: bogaty, słodycz gruszek i owoców cytrusowych zrównoważona nutami jesiennych kwiatów, aromaty wanilii i dębu wzbogacone nutami sherry i dymu\nSmak: pomarańczowe nuty wzbogacone aromatami gruszki, przypraw oraz orzechów laskowych\nFinisz: bogaty, długo utrzymujący się
15-letnia luksusowa szkocka whisky typu blended. Swój charakter zawdzięcza leżakowaniu w beczkach po koniaku z regionu Grande Champagne, które nadały jej niespotykanie wyrafinowany, owocowy i jedwabisty smak.\nBarwa: intensywnie złoty\nZapach: bogaty i pełen słodyczy, skoncentrowane nuty duszonego czerwonego jabłka, domowej marmolady pomarańczowej, miodu, cynamonu i wilgotnych rodzynek sułtańskich\nSmak: niezwykle gładki i owocowy, nuty gotowanych gruszek wymieszanych z karmelowym toffi, o aksamitnej konsystencji\nFinisz: zaokrąglony, z odrobiną wanilii
Caol Ila to znakomity, intensywny Single Malt z najbardziej niedostępnej destylarni na wyspie Islay. Nazwa w jęz. gaelic oznacza cieśninę morską. Butelka zapakowana jest w estetyczny kartonik, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
Irlandzka whiskey mieszana (blended), w której składzie whiskey single malt stanowi ok 33%. Pozostała część to whisky zbożowa. Oba destylaty początkowo dojrzewały w świeżych beczkach po bourbonie (1st fill) a po zmieszaniu trafiły na okres 6-ciu miesięcy do beczek, w których wcześniej leżakowała już irlandzka whiskey (tzw. refill cask). Została zabutelkowana z mocą cask strength (bez rozcieńczania wodą). Charakterystyczne dla beczki po bourbonie aromaty wanilii i miodu znakomicie komponują się z wysoką mocą 62%.
Szkocka whisky typu Blended z regionu Speyside, o słonecznej barwie, przyjemnym, złożonym, aromacie, ze słodką nutką wanilii i słodu jęczmiennego, o długim, przyjemnym zakończeniu, zestawiana z minimum 3-letnich destylatów starzonych w dębowych beczkach
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.