Glenfiddich Solera Vat\n15-letnia single malt whisky, która dojrzewa w beczkach z europejskiego i amerykańskiego dębu, by w końcu trafić do ręcznie wykonanej kadzi Solera Vat. Charakteryzuje się łagodnym owocowym smakiem z nutą miodu i rodzynek.
Szkocki trunek inspirowany japońską tradycją. Kompozycja whisky słodowych i zbożowych dojrzewających w beczkach wykonanych z japońskiego dębu Mizunara. Hołd złożony sztuce produkowania whisky. Drewno z dębu Mizunara znane jest ze swojej porowatej natury, a wykonane z niego beczki są bardzo rzadkie i wymagają eksperckich umiejętności. Whisky leżakujące w tych beczkach są jednymi z najbardziej pożądanych i docenianych przez ekspertów i kolekcjonerów.\nBarwa: ciepła, bursztynowa\nZapach: wyraźnie owocowy, z przewagą gruszki i pomarańczy\nSmak: łagodny, z akcentami miodowymi oraz orzechów laskowych\nFinisz: długi, z domieszką ostrości pochodzącej od dębu Mizunara
Jedyna whisky na świecie finiszowana w beczkach po piwie typu Ale. Grant’s Ale Cask Finish charakteryzuje się kremowym smakiem, w którym odnaleźć można wyraźne nuty gruszki i jabłka, creme brulee oraz wyczuwalne akcenty wanilii.
MacNair’s 12YO – torfowa Blended Malt whisky będąca kompozycją minimum 12-letnich single maltów wyselekcjonowanych przez samego Billego Walkera. Whisky tworzące tą złożoną i bardzo ciekawą kompozycję pochodzą z Islay i Speyside. Obok mocno torfowych destylatów słodowych znajdziemy tu też nietorfowe malty z magazynów GlenAllachie. W procesie dojrzewania wykorzystano beczki po Bourbonie (1st fill Boubon) po sherry Pedro Ximenez i czerwonym winie (Red Wine Casks) Zabutelkowana została z mocą 46%, bez barwienia karmelem i bez filtracji na zimno. Zapach: słodki torf, toffi i kawa. Smak: bogate nuty torfu, wrzosu, mirtu bagiennego, toffi i słodkich przypraw. Nazwa Lum Reek pochodzi od powiedzenia Lang may yer lum reek (dosłowne znaczenie \'long may your chimney smoke’) formy toastu i życzenia komuś długiego życia w dobrym zdrowiu… Marka MacNair’s została zakupiona przez The GlenAllachie Distillers od Pernod Ricard w październiku 2017 roku. Harvey MacNair & Company Limited powstała już w 1857 roku. Flagowym produktem działającej w Glasgow firmy zajmującej się mieszaniem, butelkowaniem i okazjonalną destylacją był MacNair’s Special Reserve Blended Scotch Whisky. Intencją GlenAllachie stało się ożywienie marki i przywrócenie jej należnego miejsca wśród whisky mieszanych klasy premium. Tak odrodził się – blended malt MacNair’s.
Royal Lochnagar 12 YO była ulubioną whisky typu single malt brytyjskiej królowej (i cesarzowej) Wiktorii, nad której imperium nie zachodziło słońce. Butelka zapakowana jest w estetyczny kartonik, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Dwunastoletnia whisky stanowiąca doskonały przykład, jak wyjątkowo świeży, cytrusowy, surowy spirytus Aberlour nabiera łagodniejszego smaku dzięki starzeniu w dwóch różnych beczkach. Do dojrzewania stosowane są tradycyjne beczki dębowe i beczki typu butt, by stworzyć subtelnie zrównoważony smak tego wyrafinowanego alkoholu.\nBarwa: bursztynowo-złota, z rubinową poświatą\nZapach: delikatny i pełny, z owocowymi nutami czerwonych jabłek\nSmak: wysublimowany charakter sherry, zrównoważony posmakiem czekolady, toffi, cynamonu i imbiru\nFinisz: rozgrzewający i długi, słodki i lekko korzenny
Wyjątkowa whisky typu malt leżakująca 16 lat w beczkach po sherry Oloroso i po bourbonie, następnie przelewana jest do beczek po winie Porto, gdzie leżakuje przez kilka miesięcy. Na języku wyczuwalne nuty soczystych owoców, orzechów i przypraw, a także pralin i miodu. Głęboka na finiszu z posmakiem jagód i ciemnej czekolady.
15-letnia luksusowa szkocka whisky typu blended. Swój charakter zawdzięcza leżakowaniu w beczkach po koniaku z regionu Grande Champagne, które nadały jej niespotykanie wyrafinowany, owocowy i jedwabisty smak.\nBarwa: intensywnie złoty\nZapach: bogaty i pełen słodyczy, skoncentrowane nuty duszonego czerwonego jabłka, domowej marmolady pomarańczowej, miodu, cynamonu i wilgotnych rodzynek sułtańskich\nSmak: niezwykle gładki i owocowy, nuty gotowanych gruszek wymieszanych z karmelowym toffi, o aksamitnej konsystencji\nFinisz: zaokrąglony, z odrobiną wanilii
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.