Glenfiddich Solera Vat\n15-letnia single malt whisky, która dojrzewa w beczkach z europejskiego i amerykańskiego dębu, by w końcu trafić do ręcznie wykonanej kadzi Solera Vat. Charakteryzuje się łagodnym owocowym smakiem z nutą miodu i rodzynek.
Japońska, blendowana whisky leżakowana w świeżych beczkach. Niefiltrowana na zimno.\nCharakteryzuje ją łagodna, aksamitna słodycz. Orzeźwiający smak z delikatną słodyczą i przyjemnym, utrzymującym się owocowym posmakiem.
Whisky kategorii blended malt, z rodowodem sięgającym 1908 roku, kiedy Peter Thomson otworzył swój specjalistyczny sklep w Old Perth. Whisky komponowana jest wyłącznie z destylatów regionu Speyside, dojrzewających w beczkach po Sherry. Butelkowana z mocą 46%, w naturalnym kolorze, bez filtracji, oferuje bogate aromaty rodzynek, ciemnej czekolady, cynamonu i gałki muszkatołowej.
Znakomita nietorfowa whisky dojrzewająca na Goa w beczkach po bourbonie i zabutelkowana w wersji Cask Strength (bez rozcieńczania wodą). Whisky nie była barwiona karmelem i filtrowana na zimno. W nosie słodka, z wyraźnie wyczuwalnym miodem i owocami, jabłka, gruszki, ciepłe ciasto biszkoptowe i słód jęczmienny. W ustach dominuje słodycz słodowanego jęczmienia i miód z akcentami lukrecji, cynamonu, czarnego pieprzu i ciemnej czekolady. Finisz elegancki z nutami słodu, miodu i brązowego cukru.
Irlandzka whiskey mieszana (blended), w której składzie whiskey single malt stanowi ok 33%. Pozostała część to whisky zbożowa. Oba destylaty początkowo dojrzewały w świeżych beczkach po bourbonie (1st fill) a po zmieszaniu trafiły na okres 6-ciu miesięcy do beczek, w których wcześniej leżakowała już irlandzka whiskey (tzw. refill cask). Została zabutelkowana z mocą cask strength (bez rozcieńczania wodą). Charakterystyczne dla beczki po bourbonie aromaty wanilii i miodu znakomicie komponują się z wysoką mocą 62%.
Bold to w pełni torfowy (ok.25 ppm) single malt, który pojawił się na rynku w 2015 roku. Został wyprodukowany z indyjskiego 6-cio rzędowego jęczmienia a w procesie suszenia słodu wykorzystano torf ze szkockiej wyspy Islay. Whisky przez ok 6 lat dojrzewała w beczkach po bourbonie. Nie była sztucznie barwiona i filtrowana na zimno. W nosie słodkie aromaty dymu, miód z manuki, prażone ziarno, siano, cukier brązowy, przyprawy i lukrecja. W ustach pełna, z wyczuwalnymi nutami miodu, owoców, owsianki, kawy, przypraw i tostów z otulającym to wszystko słodkim dymem torfowym. Kolejne fale torfu i przypraw dominują i decydują o charakterze tej whisky. Finisz długi torfowy z akcentami kawy i przypraw.
Tullamore D.E.W. to trzykrotnie destylowana irlandzka whiskey znana ze swojej wyjątkowej łagodności i unikalnego charakteru. Każda butelka to kompozycja trzech irlandzkich whiskey: Single Malt, whiskey jęczmiennej oraz zbożowej. Swój niepowtarzalny charakter i pełen bukiet zawdzięcza wyselekcjonowanym ziarnom jęczmienia, źródlanej wodzie oraz minimum trzyletniemu leżakowaniu w dębowych beczkach, wcześniej używanych do leżakowania Sherry Oloroso lub burbonu.\n\nOdkryj delikatny smak Tullamore D.E.W. i delektuj się nim w gronie przyjaciół.
Whisky butelkowana z mocą 43% i co niezwykłe dla whisky mieszanych, niefiltrowana na zimno, to niezwykle oleista, pikantna whisky, tworzona z 15 różnych destylatów, w skład której wchodzą dwie dymne – Bunnahabhain i Caol Ila. Zawartość whisky malt w blendzie stanowi 33%, reszta to whisky grain. Zdobywca srebrnego medalu na IWSC 2017.
Nikka Coffey Grain to zaskakująca japońska whisky single grain, wyprodukowana głównie z ziarna kukurydzy przy użyciu aparatów Coffey’a znajdujących się w destylarni Miyagikyo. Whisky ta stanowi ważny składnik wielu blendów z oferty Nikka. Egzotyczna, owocowa i absolutnie unikalna, świetnie ukazuje nowe, inne oblicze whisky zbożowej. W nosie świeże i kuszące aromaty dojrzałych gruszek, wiśni, owoców tropikalnych i cytrusowych, ciasta, bourbonowej wanilii i akcenty mięty. W ustach soczysta i bardzo przyjemna. Wyczuwamy mocno dojrzałe owoce (banany) z nutami rumu i karmelu delikatne akcenty lukrecji, anyżu i goździków, które przechodzą w sok gruszkowy i ogarniające wszystko poczucie świeżości. Przyjemny waniliowo-bourbonowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.