Czerwone, półwytrawne, hiszpańskie wino stworzone z najpopularniejszego hiszpańskiego szczepu winogron - Tempranillo. Charakteryzuje się intensywnym rubinowym kolorem, typowym dla młodego wina, mocno wyczuwalnymi ciemnymi owocami, głównie śliwkami i jagodami. W smaku wyczuwalne subtelne taniny świetnie zrównoważone kwasowością i delikatną słodyczą.
Carlo Rossi tworzymy z pasją i starannością z winogron dojrzewających w słonecznych winnicach Kalifornii, którym zawdzięcza swoją pełnię smaków i aromatów. Naszym słodkim Pink Moscato delektuj się po schłodzeniu - twoi przyjaciele zakochają się w jego smaku! Carlo Rossi Pink Moscato jest doskonałe osobno ale idealnie nadaje się także jako dodatek do posiłków.
Cechy wina: greckie, jakościowe z regionu Nemea (Peloponez), czerwone, półsłodkie Szczepy winogron: agiorgitiko Do czerwonych mięs, dziczyzny, wędlin, a także deserów i suszonych owoców
Wino o bardzo interesującej strukturze uzyskanej dzięki specyfi cznej metodzie produkcji zwanej „Doppio Passo”. Doskonałe zbalansowanie delikatnych tanin i kwasowości. Jedwabiste, powłóczyste, łagodne wino niepozbawione wielowymiarowości i głębi. Doskonałe do mięs, makaronów i przystawek, w szczególności dojrzałych serów
Półwytrawne wino stworzone z rdzennie gruzińskiej odmiany Rkatsiteli, która nadaje mu\njasnozłotej barwy, wypełnionej harmonijnym, świeżym smakiem. Wyraźnie wyczuwalne\naromaty kwiatowe i owocowe. Smakowi towarzyszy idealna kwasowość czyniąca to wino\nbardzo przyjemnym w degustacji. Pozostawia przyjemny posmak. Rkatsiteli to jedna\nz najstarszych znanych odmian winorośli na świecie; jej nasiona odnaleziono w naczyniach\nsprzed niemal 5 tysięcy lat p.n.e.. Nazwa tego białego szczepu pochodzi od delikatnie\nzabarwionych na czerwono młodych pędów latorośli winnej; \"rka\" oznacza po gruzińsku\n\"winny pęd\", natomiast \"citeli\" to \"czerwony\".
Kolor jasno-rubinowy, na podniebieniu świeże i trwałe, z krągłą teksturą i długim finiszem. Aromat jagód, śliwek, malin i kwiatów z nutą przypraw. Wino średnio zbudowane, doskonałe do grillowanego mięsa, kiełbasy i makaronu. Podawać w temp. 14-15ºC.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.