Kolor jasno-rubinowy, na podniebieniu świeże i trwałe, z krągłą teksturą i długim finiszem. Aromat jagód, śliwek, malin i kwiatów z nutą przypraw. Wino średnio zbudowane, doskonałe do grillowanego mięsa, kiełbasy i makaronu. Podawać w temp. 14-15ºC.
Połączenie Grenache z Cinsault. Czysty wyraz finezji i elegancji terroir. Na podniebieniu delikatne aromaty z owocowymi nutami truskawki, gruszki, cytrusów, melona, maliny, czerwonej wiśni oraz jabłka. Sugestie kulinarne: aperitif, makaron z lekkim sosem, dania wegetariańskie, lekkie ryby
Wino w kolorze głębokiej czerwieni. Owocowy i kwiatowy aromat na nosie. Zapach\nczarnych owoców na ustach, ze zrównoważonym podniebieniem w którym można\ndelektować się taninami. ...tysiąc żyć, tysiąc momentów, tysiąc wspomnień. Wiele z nich\ndopełnionych przyjemnym kieliszkiem wina. To wino inspirowane jest powiedzeniem \"słoń\nnigdy nie zapomina\". Słonie zapamiętują szczegółową mapę rozległych obszarów, które\nprzemierzają oraz bardzo dobrze rozpoznaje inne spotkane osobniki, w tym również ludzi.\nWino to dedykowane jest wspomnieniom, które każdy człowiek gromadzi przez całe swoje\nżycie.
PONTES de REI różowe półwytrawne wino urzeka świeżymi nutami czerwonych owoców w szczególności truskawki i jagody. Dzięki swojemu delikatnemu, lecz trwałemu smakowi, jest to wino, które powoduje uczucie odprężenia i relaksu. W smaku zbalansowane, idealnie orzeźwiające i niezwykle aromatyczne.
Uwodzicielski nos zdominowany przez aromaty malin, wiśni i czerwonych porzeczek. Delikatne i jedwabiste, roztaczające aromaty drobnych jagód. Świetnie pasuje na aperitif oraz do sałatek, kuchni egzotycznej oraz sushi.
El Sol Pineapple to wyjątkowy smak letnich, egzotycznych owoców zatrzymany w butelce. Połączenie El Sol España ze smakiem ananasa świetnie orzeźwia i smakuje. Przywołuje na myśl południową fiestę, ciepłe wieczory w gronie przyjaciół i imprezy.
Wino o urzekającym kwiatowym bukiecie ze świeżo skoszoną trawą. W smaku aksamitne z wyraźną gruszką, jabłkiem. Kompozycje dopełnia lekko pikantny i zarazem świeży finisz. Łagodny smak o aksamitnej fakturze sprawia, że wino doskonale sprawdza się jako aperitif oraz jest znakomite do makaronów z warzywami, ryb, owoców morza, carpaccio, kurczaka i indyka.
Wino czerwone, półwytrawne, stworzone w\n60 % z gron szczepu Monastrell oraz po 20% z gron\nszczepu Cabernet i Tempranillo. Barwa purpurowa z niebieskimi refleksami. Intensywny aromat z\nnutą owoców leśnych , przypraw i białego pieprzu.\nW smaku pełne o długim owocowym finiszu. Serwować schłodzone do temp. 17 17°C
Leżakowane w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu przez 4-5 miesięcy. Kolor rubinowo czerwony, z odcieniem fioletu. Aromat intensywny, winny, pikantny i owocowy, z nutami czranych porzeczek i jagód. Wino średnio zbudowane, aksamitne, bardzo dobra równowaga pomiędzy świeżością i ciepłymu uczuciami. Długotrwały posmak cząbru. Doskonałe do dań z makaronu, mięsa i srednio dojrzałych serów.
Wytrawne wino charakteryzujące się owocowym aromatem, o dobrze wyważonym smaku z dodatkiem szlachetnych tanin. Serwować z wołowiną, baraniną, wieprzowiną oraz serami o zdecydowanym smaku.
Cechy wina: francuskie, z regionu Comté Tolosan w południowo-zachodniej części kraju, białe, wytrawne, o delikatnej złocistej barwie z zielonkawymi refleksami, aromatyczne (nutki owoców cytrusowych), w smaku zrównoważone, owocowe Szczepy winogron: 100% sauvignon blanc Doskonałe jako aperitif, do przystawek, ryb, owoców morza, a także białych mięs i drobiu
Czerwone wino wytrawne stworzone w 70% z gron szczepu\nMonastrell oraz w 30% z gron szczepu Syrah.\nWino typu Crianza, leżakowane 4 miesiące w beczkach\nz dębu amerykańskiego, francuskiego i węgierskiego.\nBarwa intensywnie wiśniowa z fioletowymi refleksami, aromat\ndojrzałych czarnych owoców z nutami przypraw, fiołków i\nbalsamicznymi. Po rozlaniu do kieliszków z czasem rozwija swój\nbukiet o nuty daktyli, fig i słodkich wypieków. Wino dobrze\nzbudowane, w ustach owocowe, jedwabiste dzięki dojrzałym\ntaninom, o długim finiszu.\nDoskonale pasuje do dań z czerwonego mięsa, serów i kuchni\ntradycyjnej.\nPodawać schłodzone w temperaturze 12-14°C.
Gaia to według mitologii greckiej matka ziemia z której wszystko się narodziło. Niezwykle\nważne jest żyć w zgodzie z naturą i harmonii z przyrodą. Wino ecoGAIA jest produktem\nw pełni ekologicznym, wytworzonym przy użyciu naturalnych metod produkcji, ze\nszczególną troską o ziemię z której wzrasta winorośl. Tempranillo to klasyczny szczep\npochodzący z Hiszpanii. Bogaty w owocowe aromaty dojrzałych wiśni oraz śliwek.\nCharakteryzuje się miękkimi taninami i niskim poziomem kwasowości, dzięki czemu wino\njest bardzo delikatne i przyjemne w smaku.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.