Kolor jasno-rubinowy, na podniebieniu świeże i trwałe, z krągłą teksturą i długim finiszem. Aromat jagód, śliwek, malin i kwiatów z nutą przypraw. Wino średnio zbudowane, doskonałe do grillowanego mięsa, kiełbasy i makaronu. Podawać w temp. 14-15ºC.
Słodkie czerwone wino (podawaj schłodzone)\nCarlo Rossi tworzymy z pasją i starannością z winogron dojrzewających w słonecznych winnicach Kalifornii, którym zawdzięcza swoją pełnię smaków i aromatów. Spaw sobie przyjemność i zrelaksuj się przy tym pysznym słodkim czerwonym winie. Ciesz się tym łagodnym, pasującym do wielu okazji winem z przyjaciółmi. Doskonałe samo w sobie, idealnie uzupełnia także smak wielu dań.
Wytrawne wino o barwie jaskrawo-rubinowej z bukietem aromatów świeżych czerwonych\nowoców oraz intensywnej, dojrzałej czarnej porzeczki i soczystych malin. Wino\no zintegrowanej strukturze tanin i dobrze wyważonej kwasowości. W smaku harmonijne,\no dobrej strukturze i przyjemnym, owocowym posmaku.
Tradycyjne stołowe wina z regionu Telavi w Kakheti. Produkowane z miejscowych winogron, zbieranych w winnicach położonych na prawym brzegu rzeki Alazani. Wino w zapachu przystępne, ciepłe i konfiturowe, łatwo da się wyczuć dżemowe aromaty owoców leśnych, malin, pestek i likieru wiśniowego. Jest proste, miękkie, lekko korzenne. W ustach podobnie - dość świeże, owocowe, wiśniowo-pestkowe, lekko chropawe, z piwnicznym akcentem w finale. Doskonałe na aperitif oraz do mocno przyprawionych potraw. mięsnych
Soczysta czerwona porzeczka i kunszt winiarza to sekret intensywnego smaku, słodyczy i świeżości. Orzeźwiający charakter win owocowych z winiarni zamojskiej, podkreślają subtelne bąbelki. Lekka czerwona porzeczka idealnie smakuje solo, z kilkoma kostkami lodu, ale też doskonale łączy się z delikatnymi potrawami.
Wino o kolorze połyskującego granatu, z nutami truskawek oraz czerwonych śliwek i dodatkiem przypraw. To średnie rubinowe wino z odcieniem słodyczy daje łagodny smak na podniebieniu. Podawać lekko schłodzone z daniami z sera, pieczoną szynką a także makaronem z sosem pomidorowym.
Klasyczne i aksamitne Cabernet Sauvignon. Głębokie, pełne i aromatyczne, w szczególności wyczuwalne są nuty czarnej porzeczki, kakao i kawy. Świetne jako aperitif oraz w połączeniu z pieczą.
Bukiet pełen soczystych owoców południowych, długie i gładkie wykończenie, oraz doskonale zrównoważony smak uzupełniony delikatną nutą wanilii i masła. Medale i wyróżnienia: 88/100 pkt w Wine Spectator, Medal Brązowy w Texsom International Wine Competition 2016.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.