Kolor jasno-rubinowy, na podniebieniu świeże i trwałe, z krągłą teksturą i długim finiszem. Aromat jagód, śliwek, malin i kwiatów z nutą przypraw. Wino średnio zbudowane, doskonałe do grillowanego mięsa, kiełbasy i makaronu. Podawać w temp. 14-15ºC.
Vinho Verde (dosłownie wino zielone) to młode, delikatnie wytrawne portugalskie białe wino gronowe o limonkowym kolorze. W nosie świeże, owocowe z nutami zielonego jabłka i gruszki. W ustach delikatnie mineralne, żywe na języku dzięki drobnej perlistości z lekką goryczką cytrynowej skórki. Idealne na lato, polecamy jako aperitif, do lekkich sałatek ze świeżych warzyw, sałatek z owocami morza, skorupiaków, grillowanych ryb, tatara ze świeżego łososia, wędzonych ryb, kremu z dyni, dań kuchni orientalnej.
Białe wino wytrawne o owocowym aromacie i lekkim, harmonijnym smaku. Podawać z grillowanymi warzywami, drobiem, rybami oraz różnymi serami. Podawać w temperaturze 12-14 °C.
Kolor intensywnie rubinowy. Intensywne aromaty czarnych porzeczek i jagód z nutą kwiatów. W smaku dobrze zrównoważone i świeże. Doskonałe do dorsza z pieca oraz pieczonych mięs.
Półsłodkie. Barwa - piękny jasno złoty kolor. Aromat i smak - w ustach aksamitny delikatnie miodowy smak harmonizuje z zapachem dziko rosnących kwiatów. Potrawy - idealne jako aperitif, do delikatnych owocowych deserów, jasnych ciast z owocami, serów pleśniowych.
Cote Red Semi Sweet to półsłodkie wino wyprodukowane z czerwonych winogron pochodzących ze słonecznych winnic południowej Bułgarii. W smaku delikatne i harmonijne, charakteryzuje się aromatem dojrzałych jeżyn.
Znakmite wino o pięknym rubinowym kolorze. Złożony aromat czarnej porzeczki i czarnych owoców z domieszką czekolady i mokki\nDość skoncentrowane na podniebieniu z mocnymi, dobrze zintegrowanymi taninami. Na koniec przyjemna świeżość. Smaczne, złożone, bardzo dobrze zintegrowanego z nutami starzenia w beczce. Znakomicie pasuje do czerwonych mięs, jagnięciny oraz serów.
Wino półwytrawne z portugalskiego regionu Minho. Vinho Verde w tłumaczeniu z języka\nportugalskiego oznacza „zielone wino”, co odnosi się przede wszystkim do młodości\ni świeżości tego wina. W smaku lekkie i rześkie, z naturalnie przyjemnie zrównoważoną\nkwasowością.
Wino z Hiszpanii, półsłodkie różowe o wyjątkowym świeżym i owocowym bukiecie malin i wiśni z delikatnym aromatem czerwonej porzeczki. Podkreśla smak potraw z pieczonego kurczaka oraz grillowanego łososia, a także delikatnych dań na bazie makaronu.
Szacunek dla tradycji i jakości sprawia, że Puy-Blanquet jest wyjątkowy. Zamiast podążać za trendem, kierownik winnicy Pierre Meunier kontynuował orkę, aby zapewnić optymalną dojrzałość owoców. Zbiór zieleni, przycinanie liści i zbieranie odbywa się ręcznie. Wina są świeże i obfite i można się nimi delektować już po dwóch lub trzech latach piwnicy. Znakomicie pasuje do dziczyzny, gulaszy oraz deski z serami.
Wytrawne czerwone wino włoskie, jakościowe, z regionu Sycylii. Łagodne, dobrze zbalansowane, z dyskretnym aromatem czerwonej porzeczki. Stanowi doskonały dodatek do czerwonego mięsa, dziczyzny oraz ostrych serów
Wino Diamond Rosé to świeże wino różowe o delikatnym różowym odcieniu, które wyróżnia się dzięki eleganckiemu wzornictwu butelki. W nosie i smaku przekonuje niuansami czerwonych truskawek i wiśni. Niezależnie od tego, czy chodzi o stylową kolację, ekskluzywne okazje, czy po prostu toast z przyjaciółmi - Freixenet Italian Rosé przyciąga wzrok i wszędzie robi wrażenie.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.