Kolor złotożółty.\nNos: między gruszką a pigwą.\nSmak: Mocne i harmonijne aromaty łączące nuty roślinne i owocowe. Dominacja aromatów moreli, pigwy i pieczonego jabłka. Rewelacyjne
Głęboka, przejrzsyta barwa z intensywnym aromatem dojrzałych czerwonych owoców, wiśni, malin, kawy z dotykiem pieprzu. W smaku bardzo eleganckie z nutą przypraw, czekolady i śliwki. Doskonały towarzysz grillowanych mięs, twardych serów, drobiu, czerwonych mięs i makaronów. Sugerujemy spożywać w temp. 18 st C.
Czerwone, wytrawne wino hiszpańskie, starzone przez okres 12 miesięcy w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu. Produkowane z mieszanki szczepów Tempranillo 82%, Garnacha 14%, Mazuelo 4%.
Czerwone wytrawne wino gronowe o intensywnym rubinowo-czerwonym kolorze. W zapachu aromaty czerwonych i czarnych jagód z pikantnymi i lekko dymnymi nutami w tle oraz delikatnymi niuansami dębiny. W smaku zrównoważone z aksamitnymi taninami i długim finiszem. Sugestie kulinarne: wędzone mięsa, pikantne potrawy, pieczone czerwone mięsa.
Francuski bezalkoholowy napój na bazie dealkoholizowanego czerwonego wina gronowego ze szczepu merlot Podawać jako aperitif lub do czerwonych mięs i serów.
Wspaniałe wino o jasnym czerwonym kolore z delikatnymi fioletowymi refleksami. Wyczuwalne aromaty agrestu i wiśni z domieszką fiołka. Na podniebieniu jest miękkie ze słodkimi nutami i aksamitnymi taninami. Na finiszu z subtelną mentolową świeżością. Świetne w połączeniu z pieczonym drobiem i serami.
Kolor głęboki, ciemny i bogaty. Aromat elegancki i złożony, cassisu i pikantnej śliwki. Smak intensywny i skoncentrowany z cudowną świeżością i eleganckimi, dobrze skonstruowanymi taninami. Jedno z najlepszych win południowoafrykańskich. Doskonałe do klasycznych dań mięsnych i dziczyzny.
Wino Coronas jest świadkiem historii winnicy Torres. Zaczęto je produkować ponad sto lat temu, kiedy to zostało pierwszą marką winną na świecie. Dziś jego jakość jest doceniana przez koneserów w ponad 120 krajach całego świata. Połyskujące, ciemnorubinowe wino czerwone. Delikatne nuty kwiatowe (dzika róża) i owocowe (wiśnia) połączone z fascynującą nutą balsamiczną (drewno cedrowe). Na podniebieniu intensywne i pełne wyrazu, z eleganckimi taninami w oprawie prażonego dębu. Idealne w towarzystwie czerwonych mięs, kremowych serów i tradycyjnej paelli. Podawać w temperaturze 17-18°C.
Wino półwytrawne stworzone z gron uprawianych w Central\nValley. Posiada intensywną rubinową barwę i aromaty czarnej\nporzeczki z nutą wanilii.\nPodawać schłodzone do temperatury 8⁰C w towarzystwie deserów\nlub jako aperitif.
100% Sauvignon Blanc. Wino pochodzące z regionu Gaskonii, gdzie łagodny klimat oceanu pozwala produkować świeże, pełnę owoców wina. Intensywny nos z silnym aromatem różowego grajpfruta i ananasa. Na podniebieniu pełne owoców, ze świeżym cytrusowym posmakiem. Idealne do owoców morza i grillowanych ryb oraz jako aperitif.
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Nowy głębszy smak Johnnie Walker Doble Black pochodzi z połączenia naturalnie przydymionych whisky, dojrzewających w mocno zwęglonych dębowych beczkach.