-
`

Theuniskraal Rosé to świeże i orzeźwiające wino różowe, które zachwyca jasnoróżową barwą i aromatami czerwonych owoców – truskawek, malin oraz delikatnych nut kwiatowych. W ustach lekkie i zgrabne, z wyraźną kwasowością i subtelną mineralnością, co sprawia, że jest to wino niezwykle przyjemne i łatwe do picia. Idealne na ciepłe dni i jako towarzysz lekkich przekąsek.
Styl: Delikatne, rześkie i eleganckie wino różowe, które sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i podczas spotkań ze znajomymi.
Sugestie kulinarne:
Pasuje do sałatek, dań z owoców morza, lekkich mięs i kuchni śródziemnomorskiej.
Dwunastoletnia whisky stanowiąca doskonały przykład, jak wyjątkowo świeży, cytrusowy, surowy spirytus Aberlour nabiera łagodniejszego smaku dzięki starzeniu w dwóch różnych beczkach. Do dojrzewania stosowane są tradycyjne beczki dębowe i beczki typu butt, by stworzyć subtelnie zrównoważony smak tego wyrafinowanego alkoholu.
Barwa: bursztynowo-złota, z rubinową poświatą
Zapach: delikatny i pełny, z owocowymi nutami czerwonych jabłek
Smak: wysublimowany charakter sherry, zrównoważony posmakiem czekolady, toffi, cynamonu i imbiru
Finisz: rozgrzewający i długi, słodki i lekko korzenny
Ten 12-to letni single malt z destylarni Loch Lomond, która swą nazwę wzięła od pięknego jeziora znajdującego się w pobliżu gorzelni ma głęboko owocowy charakter. Stanowi kompozycję destylatów dojrzewanych w trzech różnych typach beczek: po bourbonie, tzw. refill cask oraz ponownie wypalanych. Takie połączenie oraz kunszt Master Distillera - Michaela Henry nadała tej whisky perfekcyjnej harmonii. Nos to przede wszystkim chrupiące, zielone jabłko, dojrzała gruszka i odświeżające cytrusy ze słodkim, słodowym tłem. W smaku owoce sadu i cytrynowa beza. Akcenty gruszki przechodzą stopniowo przez nuty cytryny, aż do ciasta waniliowego i słodyczy biszkoptów. Finisz delikatnie torfowy.