Wino zachwycająco czyste. Zbalansowane połączenie bogatego owocu guawy szczepu Chenin Blanc z jasnym, odświeżającym urokiem Pinot Grigio. Doskonałe do picia samo oraz z sałatkami i daniami rybnymi.
Wino premium Viña Rucahue nosi nazwę od miejsca, w którym powstało; Larki, obszar, który nosi nazwę Mapuche, kojarzoną z bitwami, które miały miejsce w przeszłości. Z dumą prezentujemy naszą znakomitą kreację, w której zadbano o każdy szczegół, aby uzyskać wyjątkowe wino, wykonane z rodzinną pasją.
Marcus Schmidt Liebfraumilch to klasyczne reńskie jakościowe wino, pochodzące z regionu Pfalz (Palatynat) powstałe z połączenia wyjątkowych szczepów Silvaner, Muller-Thurgau, Kerner i Reisling. Wino o gładkiej strukturze oraz świeżym i bardzo powabnym aromacie. W ustach mocno owocowe z delikatną słodyczą na finiszu. Wina tego typu były produkowane od XVIII wieku w winnicach kościoła mariackiego w Wormacji, Niemcy.
Wino włoskie, wytrawne o pięknej, intensywnie\nrubinowej barwie. Wspaniale komponuje się z\nostrymi sosami do makaronów, mięsem oraz\ndojrzewającymi serami.\nPodawać w temperaturze 18\n22°C
Gleba jest zbudowana z wapienia i gliny, a winogrona wybiera się z najlepszych i starych winorośli. Orientacja południowa i południowo-wschodnia. Produkcja tego pierwszorzędnego różowego wina jest pełna tajemnic. Rozpoczyna się wyborem najlepszych winnic, na których na specjalnym terroir rosną najsilniejsze winorośle. Następnie zapewnia się, że każde winogrono jest starannie zbierane i gdy jest w pełni dojrzałe. Po zbiorach zadaniem enologa jest stworzenie subtelnej harmonii aromatów z nie mniej niż 5 różnych win, z których każde ma inne właściwości sensoryczne. A cała wiedza i doświadczenie spływa do tej limitowanej edycji tylko 12 000 butelek! Winifikacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej z kontrolowaną temperaturą jest wynikiem sypkiego soku, imponującego wina o wyraźnej świeżości, prawie nieskończonej długości i wspaniałej owocowości z nutą drewna. Pasuje do kuchni egzotycznej i azjatyckiej, z owocami morza, rybami i sałatkami oraz na aperitif.
Wino stworzone w 100% ze szczepu Chardonnay. Piękny złocisty kolor z delikatnymi zielonymi refluksami. Nos intensywny z przewagą nut cytrusowych. Bogate podniebienie z wyczuwalnymi aromatami jabłka, cytryny, brzoskwini melona i subtelną wanilią. Doskonałe do krewetek, łososia oraz serów.
Najbardziej klasyczne wino z nad Mozeli, półwytrawne , o „wibrującej” strukturze kwasu typowej dla mozelskich rieslingów, wspartej bogatymi aromatami owoców. Posmak brzoskwiń i zielonych jabłek dominuje w tym przyjemnym i bardzo odświeżającym rieslingu, który znakomicie będzie akompaniował potrawom typu „sushi”, sałatom owocowym i warzywnym oraz rybom i owocom morza. Porozumie się też doskonale z różnymi potrawami typu „pasta” i lekkimi przekąskami. Również doskonały jako aperetiff, zwłaszcza przed posiłkiem. Temp. 9-11 ºC
100% Sauvignon Blanc. Wino pochodzące z regionu Gaskonii, gdzie łagodny klimat oceanu pozwala produkować świeże, pełnę owoców wina. Intensywny nos z silnym aromatem różowego grajpfruta i ananasa. Na podniebieniu pełne owoców, ze świeżym cytrusowym posmakiem. Idealne do owoców morza i grillowanych ryb oraz jako aperitif.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.