Cechy wina: chilijskie, z ręcznie zbieranych winogron w Valle Central w drugiej połowie kwietnia, czerwone, wytrawne, o głębokiej barwie czerwonej śliwki, intensywnej i złożonej kompozycji aromatów (czerwone i ciemne owoce: truskawki, jeżyny, śliwki, przyprawy: cynamon, kawa mokka, tytoń), w smaku zrównoważone, owocowe, o dojrzałych, jedwabistych taninach, o trwałym i przyjemnym zakończeniu, dla zachowania owocowości tylko 60% wina dojrzewa w nowych i używanych beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego przez 8-10 miesięcy, następnie cały blend przechodzi dalszy proces winifikacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej, delikatnie klarowanie dojrzewa jeszcze kolejne 3 miesiące w butelkach, potencjał starzenia 5 lat Szczepy winogron: cabernet sauvignon Doskonałe do czerwonych mięs z grilla (jagnięcina, wołowina, wieprzowina), ostrych serów, wędzonej szynki, pierogów w wołowiną, makaronów, lazanii