Kolor przejrzysty, jasno wiśniowy. W nosie intensywne owoce połączone z aromatem pieczonego, z toffi i wanilią. Na podniebieniu pełne i aksamitne, dobrze zbalansowane. Podawać z czerwonym mięsem, pieczoną baraniną, dużą dziczyzną, gulaszem, fasolą.
Winogrona są uprawiane w najlepszych wioskach Prowansji. W nosie z nutami poziomki i cytrusów. Delikatne aromaty wiosennych kwiatów, cytrusów i owoców pestkowych. Świetnie komponuje się z pieczonym kurczakiem i ziołami lub sałatką z koziego sera.
Szlachetna odmiana winogron Chardonnay, obecnie uprawiana na całym świecie, jest źródłem wszystkich wspaniałych białych win Burgundii. Klasyczne w swoim wyglądzie z jasnozłotym kolorem, bardzo sugestywnym owocowo-kwiatowym bukietem oraz elastyczną i trwałą teksturą. Polecane do ryb, serów vollailes, białych mięs, a także do serów prasowanych.
Wino o intensywnym rubinowym kolorze, zrobione w 100% ze szczepu Cabernet Sauvignon. W nosie aromaty czerwonych owoców, śliwek i malin. Na podniebieniu gęste i pełne z nutami czerwonych jagód, wiśni i dżemu. Wino odpowiednio zrównoważone z przyzwoitym finiszem. Świetnie sprawdzi się w połączeniu z gulaszami, makaronami oraz serami.
Cechy wina: argentyńskie, z wybranych winnic w regionie Mendoza u stóp Andów, białe, wytrawne, otrzymane z ręcznie zbieranych wyselekcjonowanych winogron, dojrzewające przez 6 miesięcy w dębowych beczkach, o jasnej żółtej barwie z zielonymi refleksami, aromatyczne (tropikalne owoce zrównoważone wpływem dębu), w smaku orzeźwiające, wyczuwalne dojrzałe tropikalne owoce Szczepy winogron: 75% chardonnay, 25% pinot grigio Wyśmienite zwłaszcza do pieczonego drobiu, grillowanego łososia, owoców morza
Choroy to gatunek papugi występujący tylko w Chile - jedyny w swoim rodzaju, tak jak to białe, delikatnie wytrawne wino o słomkowej barwie. Przywodzi na myśl cytrusowe aromaty, wymieszane z nutami moreli, flaszowca peruwiańskiego i brzoskwiń. Doskonałe do ryb, sushi, kurczaka, szynki iberyjskie oraz wędzonych lub kozich serów. Podawać schłodzone do temperatury 10-12°C.
Nasze Frascati pochodzi z winnic położonych w sercu wzgórz Albano, leżących na południe od Rzymu. Winogrona, które tworzą mieszankę tego klasycznego DOC - Malvasia blanca candia, Malvasia del Lazioi i Trebbiano - uprawiane są na żyznej glebie wulkanicznej. Wino jest świeże, z tropikalnymi nutami melona, cytrusów i grejpfruta. Frascati to wino z Rzymu - w pełnym tego słowa znaczeniu - znane jest na całym świecie. Wino to było kochane przez papieży: Paweł III wybierał je na papieskie bankiety. Jest to pierwsze wino z Lacjum, które uzyskało oznaczenie DOC.
Fresco charakteryzuje łagodny i zbalansowany smak. Bardzo uniwersalne, pasujące do każdej potrawy. Pełne walory docenisz serwując schłodzone do temp. ok. 10°C.
Cechy wina: niemieckie, jakościowe z regionu Pfalz (Palatynat), białe, półwytrawne, owocowe (skórka cytryny, dojrzałe brzoskwinie), orzeźwiające, o przyjemnej kwasowości i długim zakończeniu. Doskonałe do przystawek, marynowanego łososia, kurczaka z sosem cytrynowym, sałatek oraz jako aperitif.
Wino o słomkowej barwie i intensywnym aromacie jasnych owoców z dodatkiem ziół. W ustach świeże, owocowe, z umiarkowaną kwasowością i mineralnym akcentem. Pasuje do dań z ryb i białego mięsa. Podawać schłodzone.
Czerwone wino półsłodkie w apelacji AOC, powstałe z gron\nszczepu Saperavi , pochodzących z mikroregionu\nwiniarskiego Kindzmarauli , będącego częścią\nnajwiększego regionu winiarskiego Gruzji Kachetii.\nWino o jedwabistych taninach, barwie dojrzałej wiśni oraz\naromacie czerwonych owoców i jagód.\nIdealnie pasuje do owoców, deserów, ostrych i miękkich\nserów.\nNajlepiej smakuje podane w temperaturze 10\n12 C.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.