Cote Forest Fruits semi-sweet zachwyca intensywną, rubinową barwą, bogatym aromatem oraz słodkim smakiem. To unikalne połączenie najwyżej jakości wina gronowego i naturalnego aromatu owoców leśnych.
Rewelacyjny Cabernet Sauvignon o pięknej rubinowej barwie. W ustach intensywnie owocowe o klasycznych aromatach czarnej porzeczki. Idealnie komponuje się z gulaszami, dziczyzną oraz mięsami z grilla.
Wino Coronas jest świadkiem historii winnicy Torres. Zaczęto je produkować ponad sto lat temu, kiedy to zostało pierwszą marką winną na świecie. Dziś jego jakość jest doceniana przez koneserów w ponad 120 krajach całego świata. Połyskujące, ciemnorubinowe wino czerwone. Delikatne nuty kwiatowe (dzika róża) i owocowe (wiśnia) połączone z fascynującą nutą balsamiczną (drewno cedrowe). Na podniebieniu intensywne i pełne wyrazu, z eleganckimi taninami w oprawie prażonego dębu. Idealne w towarzystwie czerwonych mięs, kremowych serów i tradycyjnej paelli. Podawać w temperaturze 17-18°C.
Winifikacja: maceracja skórek w kontrolowanej temperaturze 25-28°C, delikatne mieszanie, fermentacja malolaktyczna, zlanie do zbiorników z nierdzewnej stali.\n\nCharakterystyka: wino z charakterem, lekko taninowe, świetna struktura, cechuje się żywym i intensywnym kolorem. Smak dojrzałych czerwonych owoców z nutą korzennych przypraw.\n\nPodawanie: świetne do dań makaronowych i innych potraw z czerwonym mięsem, do dojrzewających serów i dziczyzny.
Czerwone półwytrawne wino o intensywnym fioletowym kolorze. Charakteryzuje się mocnym aromatem dojrzałych, czerwonych i czarnych owoców (wiśnie, śliwki) oraz przypraw. W smaku pełne, dobrze zbudowane, z łagodnymi taninami. Doskonałe do grillowanych warzyw i delikatnych w smaku serów.
Soczysta czarna porzeczka i kunszt winiarza to sekret intensywnego smaku, słodyczy i świeżości. Orzeźwiający charakter win owocowych z Winiarni Zamojskiej, podkreślają subtelne bąbelki. Lekka Czarna porzeczka idealnie smakuje solo, z kilkoma kostkami lodu, ale też doskonale łączy się z delikatnymi potrawami.
Piękny złocisty kolor z zielonymi refleksami. Świeży i owocowy zapach cytrusów, nuty ziołowe, żółte owoce, przyjemny korzenny i ziołowy charakter. Do wina polecamy potrawy z ryb oraz owoców morza i sałatki. Znakomite również jako aperitif.
Wino słodkie i aromatyczne, z nutami tropikalnymi: eksplozja dojrzałych w słońcu owoców. Dobrze komponuje się z ciastami, owocami i wytrawnymi wypiekami.
Nos odsłania intensywne aromaty kwiatów (fiołki) i czarnych owoców (czarna wiśnia, czarna porzeczka) połączone z pikantnymi nutami. Usta pełne, z miłym, owocowym i pieprzny posmakiem. Idealne do pikantnych potraw, czerwonych mięs w sosie i serów.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.