Cote Forest Fruits semi-sweet zachwyca intensywną, rubinową barwą, bogatym aromatem oraz słodkim smakiem. To unikalne połączenie najwyżej jakości wina gronowego i naturalnego aromatu owoców leśnych.
Młode wino z włoskiej Apulii. Intensywny czerwony kolor wina. W nosie aromaty owoców leśnych, ziemiste i uwodzicielskie. W smaku pełne i złożone. Podawać do pikantnego makaronu z czerwonym mięsem, serów długo dojrzewających, dań z salami i papryką.
Winogrona są zbierane wcześnie rano i natychmiast umieszczane w specjalnych skrzyniach, aby uniknąć wszelkiego rodzaju uszkodzeń podczas transportu. Winogrono jest dostarczane do fabryki wina Badagoni nie później niż w południe. Proces fermentacji alkoholowej prowadzony jest w poziomych zbiornikach zainstalowanych specjalnie dla win GAU nr 5, co jest warunkiem koniecznym do wytworzenia wyjątkowego wina o wysokiej jakości. Proces fermentacji alkoholowej jest zatrzymywany przez układ chłodniczy Badagoni w określonym momencie w oparciu o kontrolę laboratoryjną. Daje nam to możliwość utrzymania naturalnego cukru w winie.
Prawdziwa duma Gruzji, najwyższej jakości czerwone półsłodkie wino, pochodzące z regionu\nKakheti. Wyprodukowane w całości ze specjalnie wyselekcjonowanych gron szczepu\nSaperavi. Wino odznacza się purpurową barwą, ewoluującym smakiem i charakterystycznym\ndla Saperavi aromatem dojrzałych wiśni oraz jeżyn, podkreślonych nutami przypraw\nkorzennych. Na podniebieniu harmonijne, delikatne z przyjemnym, pełnym wyrazu\nsmakiem.
Winogrona są destylowane i poddawane fermentacji przed 20-dniowym okresem maceracji. Wino dojrzewa przez 15 miesięcy w średnio-palonych beczkach z amerykańskiego białego dębu. W nosie intensywne, bardzo integrują świeże owoce oraz posiada słodkie wskazówki starzenia się beczek. Niezwykle bogaty aromat dojrzałych czerwonych wiśni, tostów i pikantnego dębu. Strukturyzowane i eleganckie na podniebieniu, z miękką wanilią i przyprawami. Wino szczególnie polecane do dziczyzny, makaronów oraz lekkich serów
Ręczny zbiór najdojrzalszych owoców. Po oddzieleniu od szypułek jagody są delikatnie tłoczone, a następnie poddawane fermentacji na naturalnych drożdżach w kadziach ze stali nierdzewnej, w kontrolowanej temperaturze (23-280C). Po 10 dniowej maceracji, wino zostaje zlane znad osadu i poddane fermentacji malolaktycznej po czym dojrzewa w kadziach z nierdzewnej stali z zachowaniem optymalnej temperatury. Bogate, ładne aromaty jeżyn, owoców leśnych suszonej śliwki. Zrównoważone i harmonijnie, pełne smaku. Do pieczonej szynki, kiełbas, makaronów.
Wino posiadające charakterystyczne cechy dla tego szczepu – wyczuwalne jeżyny, czarne porzeczki i przyprawy. Bogaty posmak w podniebieniu z jedwabistymi miękkimi taninami. Wino wspaniale komponuje się\nz mięsami i makaronami.
Intensywny rubinowy kolor. Aromat czerwonych owoców i wiśni. Podniebienie świeże, zrównoważone oraz złożone. Świetnie pasuje do pieczeni, serów oraz wędlin.
Winifikacja: szypułkowanie, delikatne tłoczenie, klarowanie w temperaturze 8-10°C przez 12 godzin. Fermentacja przy wykorzystaniu wyselekcjonowanych drożdży w temperaturze 16-18°C. Zlanie do zbiorników z nierdzewnej stali gdzie uszlachetnia się do momentu butelkowania.\n\nCharakterystyka: aromatyczne wino, o owocowych nutach, lecz niepozbawione struktury.\n\nW nosie kwiatowa woń, która przywodzi na myśl kwiaty akacji, wyczuwalny aromat gruszki. Wino łatwe do picia, świeże i intensywne, świetna harmonia smaku.\n\nPodawanie: polecane jako aperitif, do świeżych sałatek, do przystawek lub lekkich dań rybnych.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.