Wino składa się ze szczepu Sauvignon Blanc. Posiada bardzo jasną szatę. W ustach łagodny temperament i orzeźwienie. Wyczuwalny bukiet róż oraz cytrusów. Polecane jako aperitif oraz do owoców morza, skorupiaków, ryb i sera koziego.
Kolor słomkowo żółty. Pełny i wyrafinowany aromat, z obfitymi nutami tropikalnych owoców i przyjemnym owocowym charakterem. Suchy, gładki i elegancki smak z nutą dojrzałych owoców. Świetnie pasuje do dań z owoców morza. Podawać w temp. 12ºC.
Les Raisins Oubliés Blanc to aromatyczne białe wino z regionu Bergerac, będące hołdem dla lokalnych, tradycyjnych szczepów. Charakteryzuje się jasnozłotym kolorem i świeżym, owocowym bukietem – dominują nuty gruszki, białej brzoskwini, cytrusów oraz delikatnego kwiatu akacji. Na podniebieniu miękkie i harmonijne, z lekką mineralnością i subtelną nutą miodową w finiszu.
Styl: Klasyczne, aromatyczne białe wino o zrównoważonej kwasowości i eleganckim charakterze.
Sugestie kulinarne: Świetnie komponuje się z rybami, drobiem, sałatkami, daniami kuchni azjatyckiej oraz serami pleśniowymi i owocami morza.
Baron de Vairac to klasyczne czerwone wino z południa Francji, o intensywnej rubinowej barwie i aromatach dojrzałych owoców leśnych, wiśni i śliwek, z nutami przypraw i delikatnym akcentem ziołowym. W ustach jest gładkie, dobrze zbalansowane, z miękkimi taninami i przyjemnym, lekko pikantnym finiszem.
Sugestie podania: Idealne do grillowanych mięs, potraw kuchni śródziemnomorskiej, serów dojrzewających oraz makaronów w sosie pomidorowym.
Klasyczne burgundzkie Pinot Noir z apelacji Givry – eleganckie i świeże. W nosie wyczuwalne aromaty wiśni, malin i czerwonych porzeczek z nutami przypraw i delikatnego drewna. Na podniebieniu lekkie, dobrze zbalansowane, z aksamitnymi taninami i czystym, owocowym finiszem.
Idealne do: pieczonych mięs, drobiu, grillowanych warzyw, dań kuchni francuskiej i twardych serów.
Świeże, eleganckie białe wino z jednego z najsłynniejszych regionów Hiszpanii – Rioja. Wino powstaje głównie ze szczepu Viura (Macabeo), który nadaje mu lekkość, owocowość i delikatną kwiatową nutę, doskonale oddając charakter lokalnego terroir.
W kieliszku prezentuje jasnozłotą barwę. W aromacie dominują świeże cytrusy, zielone jabłka, nuty białych kwiatów oraz delikatna wanilia pochodząca z krótkiego dojrzewania w beczce dębowej. W ustach wino jest rześkie, o średniej budowie, z przyjemną kwasowością i długim, harmonijnym finiszem.
Idealne do: – owoców morza i ryb, – kuchni hiszpańskiej i śródziemnomorskiej, – sałatek i lekkich dań, – jako aperitif.
Wino charakteryzuje się jaskrawym a zarazem intensywnym rubinowo-czerwonym kolorem z fioletowymi refleksami. Dominują w nim aromaty czarnej porzeczki i owoców leśnych z charakterystycznym korzennym wykończeniem. Idealne w połączeniu z czerwonymi mięsami, serami oraz pikantnymi daniami.
Dojrzewanie: 12 miesięcy w dębowych beczkach. Wino ma rubinowo-czerwony kolor. Posiada eleganckie aromaty - waniliowy w połączeniu z dojrzałymi czerwonymi owocami i przyprawami korzennymi. Wino jest dobrze skomponowane i wyważone o długim finale. Typowe wino z Rioja.
Najlepiej smakuje z wędlinami, warzywami, mięsem, szczególnie białym, przyrządzonym na grillu, rybami, czerwoną i zieloną papryką oraz makaronami podanymi z sosem pomidorowym, dużą ilością przypraw i sera.
Aromat: Bogaty bukiet świeżych owoców, takich jak borówki i żurawiny, z nutami przypraw i lekkim akcentem dębowym.
Smak: Pełne, z wyraźnymi taninami i dobrze zbalansowaną strukturą.W ustach dominują dojrzałe owoce czerwone i czarne, z delikatnymi nutami przypraw i dębu.
Półsłodkie wino o jasnosłomkowej barwie, wytworzone z wyjątkowego szczepu Macabeo.\nUrzeka aromatami tropikalnych owoców i zielonego jabłka, z delikatnymi nutami miodu\ni mięty w tle. Świeżość zaczyna się w ustach, a słodkie wykończenie daje przyjemność\nz każdego łyku. Polecamy podawać schłodzone.
Świeże i aromatyczne białe wino z hiszpańskiej winnicy Martúe, położonej w sercu regionu Kastylia i León. Powstało w 100% ze szczepu Sauvignon Blanc, uprawianego na wysoko położonych winnicach w okolicach miejscowości Nieva – jednego z najchłodniejszych miejsc w regionie Rueda, co sprzyja zachowaniu intensywnej świeżości i elegancji.
Wino zachwyca intensywnym bukietem cytrusów, marakui, białej porzeczki i subtelnych ziół. W ustach jest soczyste, mineralne, z wyraźną kwasowością i długim, rześkim finiszem.
To doskonały wybór na lato – lekkie, ekspresyjne i wyjątkowo pijalne.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.