Typowo deserowe, jest wyśmienitym trunkiem, do produkcji którego używa się moszczu winogron zawierających dużo cukru. Wino o aromacie i smaku zdominowanym przez dojrzałe białe owoce.
Wino w 100% ze szczepu Gros Manseng. Winnica osadzona jest u podnuża Pirenejów, dzięki czemu krzewy korzystają z wyjątkowego terroir i mikroklimatu. Finezyjne i bardzo aromatyczne. W ustach wyczuwalne nuty cytrusów i dojrzałych owoców tropikalnych i kandyzowanych. Świetne na aperitif, do foie gras i piersi z kaczki z miodem.
Bardzo dokładnie opracowana receptura wina, łączy w sobie zalety typowych alzackich winorośli, aby zaoferować nam wyjątkowe i pełne aromatów wino. W ustach intensywnie owocowe i mineralne. Idealne na aperitif oraz do surowych warzyw i kiszonej kapusty.
Wino ze szczepu Muscat. Przyjemne i delikatne. W ustach rozwija się bukiet owoców egzotycznych i miodu. Idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju ciast, deserów owocowych i serów.
Ożywione, wibrujące i aromatyczne z zachwycającą głębią i mocą. Na finiszu owoce pestkowe. Idealne na pikniki, z owocami morza lub potrawami z mięsa drobiowego.
100% Riesling. Król alzackich win. To żywe i wyszukane wino, które łączy w sobie moc i finezję. Jest wytrawne z delikatnymi nutami owoców, kwiatów oraz mineralnością. Pasuje do grillowanych ryb, skorupiaków, białych mięs i kiszonej kapusty.
Wino złożone w 100% z gron szczepu Gewurztraminer. Bogaty bukiet, wielka elegancja, równowaga, żywiołowość i dobra struktura. W ustach ujawnia aromaty egzotycznych owoców i przypraw. Polecane do korsykańskich serów lub owocowych deserów.
Wino skomponowane w 100% ze szczepu Chardonnay. Przyjemne i bardzo aromatyczne. W ustach intensywnie wyczuwalne owoce tropikalne z delikatnymi nutami wanilii. Polecane na aperitif oraz do białego mięsa, owoców morza i makaronów.
Wino czerwone, wytrawne, powstało z gron\nszczepów Regent, Pinot Noir i Rondo. Barwa ciemna,\nrubinowej. W bukiecie dojrzała czereśnia i wiśnia .\nUsta wypełnia smak suszonych owoców, lekka\ngoryczka i delikatna cierpkość.\nRegion: Ziemia Lubuska.
Ta kompozycja Tempranillo (95%) i Mazuelo (5%) po krótkim okresie naturalnego leżakowania po fermentacji malolaktycznej, klaryfikacji oraz filtracji jest przelewana do beczek z dębu francuskiego i amerykańskiego. Przebywa w nich minimum 20 miesięcy, a następnie leżakuje w butelce. Rubinowo- czerwony kolor o średniej głębi. Odpowiednia równowaga i doskonały bukiet, w którym wyczuwa się zarówno dojrzały owoc jak i ostry ziołowy aromat. Mocne i trwałe na podniebieniu o bardzo wyrazistym finiszu, dające długi, łagodny posmak.
Wino gronowe, białe, wytrawne, szczepowe Chardonnay. Otwiera się zapachami nektarynek, jabłek i cytrusów. W ustach smak cierpkawych nektarynek i limonek. Żywa owocowość współgra z osadowąm teksturą i doskonale zrównoważoną naturalną kwasowością. Wino, w typowym dla szczepu połyskującym blado-słomkowym kolorze z zielonkawym odcieniem. Chardonnay z Regionu Margaret River, z którego pochodzą winogrona służące do produkcji wina Western Creek Chardonnay, należy do jednego z najbardziej znakomitych regionów do uprawy tego szczepu. To święto naturalnych owocowych smaków i zapachów.
Wino szczepowe Shiraz importowane z winiarni położonej w regionie Margaret River w Zachodniej Australii. Wino o przyjemnym, zrównoważonym smaku, dobrze stonowaną obecnością taniny i intensywnym bukietem dojrzałych śliwek, jeżyn, lukrecji oraz lekkim posmakiem pieprzu i korzeni. Wino to dojrzewało w beczkach z amerykańskiego dębu przez okres min. 12 miesięcy, przez co nabrało niepowtarzalnego aromatu. Doskonale podkreśli smak potraw z czerwonego mięsa oraz dziczyzny. Wino należy otworzyć kilkanaście minut przed spożyciem.
Wino o rubinowym kolorze i przyjemnych aromatach owoców leśnych i\nczarnej porzeczki. Eleganckie i pełne w smaku.\nSerwować schłodzone do temperaturze około 17\n17°C\nw towarzystwie czerwonych mięs, gulaszu i serów
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.