Wino wyprodukowane z ręcznie wyselekcjonowanych winogron szczepu Muscat. Charakteryzuje się aromatem róży, moreli i brzoskwini. Świeży i i miękki smak zakończony jest długim i harmonijnym finiszem.
Wino o jasnożółtym kolorze z zielonymi refleksami. Pachnące, białe Valençay nosi znamiona Sauvignon Blanc w swoich aromatach, których moc jest zrównoważona finezją Chardonnay. Ma jedwabistą i otulającą strukturę. Żywe i sprężyste, uwodzi świeżością. Idealne do grillowanej ryby oraz deski z serami i wędlinami.
Subtelne czerwone wino wytrawne z Izraela roztaczające wokół intensywny aromat dojrzałych czerwonych i czarnych owoców wzbogacony o nuty świeżych ziół. W ustach dobrze zbudowane, smakowite, zachęcające do picia. Podawać do grillowanych mięs, pizzy, makaronów z sosami na bazie pomidorów, dojrzałego sera brie.
Cote Rose Semi Dry to delikatne różowe wino półwytrawne wyprodukowane z kompozycji ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych winogron. Charakteryzuje się wyrazistym aromatem truskawek i dzikiej róży oraz smakiem z wyczuwalnymi: czerwoną porzeczką i maliną.
Jest to klasyczna mieszanka Bordeaux z Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Posiada ładną ciemnowiśniową barwę. W nosie wyczuwalne dojrzałe ciemne owoce, jagody, czarna porzeczka, wiśnia z subtelną nutą pieprzu. Na podniebieniu ten wyjątkowy kupaż jest harmonijny i zrównoważony, elegancki. Świetne do czerwonych mięs, pieczeni oraz potraw z grilla.
Wino leżakowane przez 9 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Kolor intensywnie rubinowy z fioletowymi refleksami. Aromat bardzo dojrzałych czerwonych owoców dobrze zintegrowany z nutami przypraw. Na podniebieniu wyważone, okrągłe, owocowe i aromatyczne. Dobra struktura tanin. Podawać do kuchni śródziemnomorskiej, makaronu, jagnięciny, białego mięsa i miękkiego sera.
Wino chilijskie, czerwone, gronowe, półsłodkie, o przepięknej, intensywnej, połyskującej, wiśniowej barwie, produkowane ze szlachetnego szczepu cabernet sauvignon. W nosie wyczuwalne są w nim aromaty czerwonych owoców, pieprzu i cynamonu. W ustach łagodne, smaczne, o złożonych taninach i przyjemnym finiszu. Podawać, gdy osiągnie temperaturę 16°-18°C jako aperitif lub do słodko-kwaśnych potraw.
Słodkie białe wino stworzone z gron szczepu Muscat\nd’Alexandrie ,\njedno z najpopularniejszych win z regionu Valencii.\nMaceracja ze skórką na zimno przed fermentacją.\nBarwa złota z jasnozielonymi refleksami, bogate aromaty rodzynek,\nw ustach słodkie, owocowe i zrównoważone.\nIdealne serwowane dobrze schłodzone z deserami, lub jako aperitif\n.\nŚwietnie się również sprawdzi podane z ostrymi potrawami, np. chili.
Czerwone wytrawne wino gronowe o jasnorubinowej barwie. W zapachu nuty truskawek, malin, dyskretnych owoców leśnych i czereśni. W smaku świeże, z delikatnymi taninami. Polecamy: do jagnięciny, pieczonej kaczki, jasnych mięs w ciemnych sosach, grillowanego łososia.
Bellamico Primitivo Negroamaro jest wytwarzane w regionie Salento w Apulii na południu Włoch. Rubinowo mocno czerwone, wytrawne, o głębokiej rubinowej barwie, aromatyczne, z nutami jeżyn, wiśni i dojrzałych czerwonych owoców i dżemu, z nutami kawy, czekolady i lukrecji. Mocne i okrągłe, zrównoważone i bardzo przyjemne na podniebieniu z miękkimi taninami i długim bardzo przyjemnym finiszu. Polecane do serów, makaronów oraz dziczyzny
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.