-
`

To czerwone wino z apelacji Crozes-Hermitage powstaje w 100% z odmiany Syrah, pochodzącej z najlepszych parceli regionu. Romain Duvernay, znany jako „négociant haute couture”, tworzy wina o wyjątkowej czystości i charakterze.
W aromacie wyczuwalne są nuty ciemnych owoców – jeżyn, czarnej porzeczki i śliwek, przeplatające się z akcentami czarnego pieprzu, fiołków, lukrecji i delikatnego dymu. W ustach wino jest gładkie, harmonijne, z eleganckimi taninami i świeżą, mineralną strukturą.
Idealne do: czerwonych mięs, dziczyzny, gulaszów oraz dojrzewających serów.
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.