Wino z czarnej porzeczki, czerwone, słodkie. Intensywna, charakterystyczna barwa. Głęboki smak i aromat czarnej porzeczki. Esencjonalne wino wysokiej klasy. Najlepiej pasuje do dziczyzny i deserów czekoladowych. Podawać lekko schłodzone.
Ciemne, czerwone wino wytrawne charakteryzujące się owocowym aromatem, o dobrze wyważonym smaku z dodatkiem szlachetnych tanin. Podawać w temperaturze 16-18 °C. Idealne z wołowiną, baraniną, wieprzowiną oraz serami o zdecydowanym smaku.
Klasyczne, wytrawne białe wino z Doliny Loary, stworzone w 100% z gron Chenin Blanc, pochodzących z apelacji Vouvray. W kieliszku zachwyca jasnozłotą barwą z lekko zielonymi refleksami. Bukiet intensywny i świeży – dominują aromaty gruszki, zielonego jabłka, białych kwiatów i cytrusów, z subtelną nutą miodu i mineralności, charakterystyczną dla wapiennych gleb regionu. Na podniebieniu wino jest żywe i eleganckie – harmonijne połączenie owocowej świeżości z wyrazistą kwasowością i długim, czystym finiszem.
Idealne do: owoców morza, ryb, koziego sera, dań kuchni azjatyckiej oraz jako wykwintny aperitif.
Domaine de Closserons Bonnezeaux to luksusowe wino deserowe pochodzące z apelacji Bonnezeaux w Dolinie Loary. Wino powstaje głównie z odmiany Chenin Blanc, która dzięki naturalnemu procesowi botrytyzacji (szlachetna pleśń) zyskuje intensywną słodycz i złożoność.
W aromacie dominują nuty miodu, moreli, brzoskwini, cytrusów oraz kwiatów akacji, z delikatnymi akcentami przypraw i wanilii. W ustach wino jest pełne, bogate, aksamitne, o zrównoważonej kwasowości i bardzo długim, słodkim finiszu.
Idealne do: deserów na bazie owoców, serów pleśniowych, foie gras oraz do degustacji solo.
Perché No?! Salento Zinfandel to wyraziste, czerwone wino pochodzące z regionu Salento w Apulii, południowe Włochy.Produkowane przez winiarnię Cantine San Giorgio, znaną z nowoczesnego podejścia do klasycznych win włoskich.
Wino charakteryzuje się intensywną rubinową barwą oraz bogatym bukietem aromatów.W nosie dominują nuty ciemnych owoców, takich jak czarna porzeczka i jeżyna, z subtelnymi akcentami przypraw i dębu.W smaku jest pełne, z dobrze zintegrowanymi taninami i przyjemną kwasowością, prowadzącymi do długiego finiszu.
Wino doskonale komponuje się z daniami z czerwonego mięsa, dziczyzną, grillowanymi potrawami oraz serami dojrzewającymi.
Półsłodkie wino powstałe winorośli szczepu Bobal, charakterystycznych dla Hiszpanii. Wino\no niepowtarzalnym czerwonym kolorze, z fioletowymi refleksami. Zachwyca aromatem\ndojrzałych wiśni i malin, połączonych z delikatnymi nutami świeżości. Wyjątkowo dobrze\nwyważone w ustach, ciepłe i jedwabiste, dające przyjemność z degustacji.
Półwytrawne wino stworzone z winogron szczepu Muscat, o jasnosłomkowej barwie\nz intensywnymi aromatami dojrzałych gruszek i soczystych, zielonych jabłek. W smaku\norzeźwiające, dobrze zbalansowane, o przyjemnej kwasowości oraz świeżym owocowokwiatowym\nzakończeniu.
Wino bardzo dojrzałe i dobrze zbudowane, o aromacie przypraw, kawy i czekolady. W smaku delikatne i pełne, zdecydowanie owocowe. Leżakowane przez 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu dzięki czemu jest doskonale zbalansowane, pełne i bardzo intensywne. Doskonałe do potraw z grilla, pikantnych dań i sera.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.