Lekkie, orzeźwiające białe wino wytrawne z Izraela o aromatach cytrusów, melona, brzoskwiń, zielonego jabłka i owoców tropikalnych. W ustach smakowite, o dobrej strukturze i świeżym, czystym posmaku. Podawać do serów kozich, grillowanego pstrąga, pieczonego kurczaka.
Złoto żółty kolor z nutami zieleni. W nosie ujawnia zapachy cytrusów, białych owoców i kwiatów. W smaku orzeźwiająca świeżość, która wspiera sprężyste wykończenie.
Różowe, półsłodkie, hiszpańskie wino stworzone ze szczepu Bobal, charakteryzujące się truskawkowymi i malinowymi nutami. Serwowane dobrze schłodzone smakuje świetnie jako aperitif, a także doskonale komponuje się z potrawami kuchni azjatyckiej, owocami morza czy pizzą.
Juliénas z Domaine Antoine Barrier to czerwone wino z regionu Beaujolais. Na podniebieniu intensywnie owocowe, z przewagą jeżyn, jagód oraz malin. Finisz odpowiednio zrównoważony z przyjemną świeżością. To wino na ogół dobrze komponuje się z makaronem, cielęciną lub wieprzowiną.
Kolor rubinowy z fioletowymi refleksami. Intensywny aromat czerwonych owoców i dobrze zintegrowanych owoców leśnych z nutami tostowymi i kwiatowymi. Na podniebieniu intensywne, dobrze zbudowane z delikatną kwasowością. Świeże i energetyczne. Podawać do kuchni śródziemnomorskiej, makaronu, jagnięciny, białego mięsa i miękkiego sera.
Intensywny rubinowy kolor. Zapach odkrywa przed nami aromaty czarnych wiśni, suszonych śliwek, przypraw i białego pieprzu. Usta są pełne, aksamitne i eleganckie, z miękkimi, ale mocnymi taninami oraz długim, utrzymującym się wykończeniem.
Wino półwytrawne z portugalskiego regionu Minho. Vinho Verde w tłumaczeniu z języka\nportugalskiego oznacza „zielone wino”, co odnosi się przede wszystkim do młodości\ni świeżości tego wina. W smaku lekkie i rześkie, z naturalnie przyjemnie zrównoważoną\nkwasowością.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.