Odkrywa przed nami głęboki, purpurowy kolor z odcieniami karmazynu. W zapachu wyczuwalne owoce jagód z nutą dębu i pieczonych tostów. Na podniebieniu bogactwo ciemnych owoców i gładkich, subtelnych tanin. Bardzo długi finisz.
100% Riesling. Król alzackich win. To żywe i wyszukane wino, które łączy w sobie moc i finezję. Jest wytrawne z delikatnymi nutami owoców, kwiatów oraz mineralnością. Pasuje do grillowanych ryb, skorupiaków, białych mięs i kiszonej kapusty.
Doskonałe Primitivo, o ciemno rubinowym kolorze. Aromat dość intensywny, zdecydowanie owocowy z przewagą wiśni i śliwki, z nutą wanilii. W smaku pełne, dobrze wyważone o łagodnych taninach.
Półwytrawne wino o pięknej ciemnoczerwonej barwie. Doskonale zbudowane, o aromacie\nmaliny, truskawki, z nutami dębu i cynamonu. W smaku wyczuwalne czerwone owoce,\nz długim przyjemnym finiszem.
Białe wino wytrawne stworzone\nz gron szczepu\nChardonnay\npochodzących z wrześniowych\nzbiorów.\nWino powstałe w apelacji D.O.P.\nCariñena, leżakowane w dębowych\nbeczkach 3 miesiące.\nWino o jasnej słomkowej barwie,\naromacie owoców tropikalnych i\nbiałych kwiatów.\nDobrze zbalansowane, pełne,\no idealnie wyważonej kwasowości.\nDoskonale pasuje do gulaszu,\ngrillowanych lub pieczonych mięs,\ndziczyzny, foie gras oraz serów.\nSerwować w temperaturze\n8\n10 C.
Wytwarzane jest z winogron dojrzewających na słynnym hiszpańskim płaskowyżu Meseta, gdzie wino wytwarzano od stuleci. To świeże, aromatyczne i przyjemne białe wino zaskakuje nas subtelnym aromatem cytrusów i doskonale zrównoważoną kwasowością. Idealne wino, którym cieszyć się można każdego dnia pijąc je zarówno samo, jak i do szerokiej gamy posiłków.
Bellamico Montepulciano D’Abruzzo jest winem wykonanym w 100% z winogron Montepulciano w Abruzji. Winogrona zbierane są w połowie października. Wino ukazuje intensywną rubinowo-fioletową barwę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców cudownie przeplatają się z nutami korzennymi delikatnymi przyprawami. W ustach pełne, z dobrą strukturą, miękkim, długotrwałym wykończeniem. Doskonałe do mięs pieczonych, dań z bogatymi sosami, serów i wędlin.
Wino chilijskie, czerwone, gronowe, półwytrawne, produkowane ze szlachetnego szczepu cabernet sauvignon, o intensywnym aromacie czerwonych owoców, delikatnych taninach i aksamitnej sukni. Przywodzi na myśl truskawki i jeżyny świeżo zerwane z krzaka. Najlepiej smakuje podane do czerwonych mięs i dobrze przyprawionych potraw. Podawać, gdy osiągnie temperaturę 16°-18°C.
Wino włoskie, wytrawne, o intensywnej,\nrubinowej barwie.\nZłożony i intensywny bukiet z nutami dojrzałych\nśliwek, dżemu wiśniowego i tytoniu, lekko korzenny.\nW ustach pełne, wyraziste, bogate w taniny, z\nwyczuwalnymi nutami kakao, kawy i wanilii.\nDoskonałe serwowane z daniami z czerwonego\nmięsa, dziczyzny oraz z dojrzewającymi serami.\nPodawać w temperaturze 18\n2020°C.
Cechy wina: australijskie, z regionu Południowo-Wschodniego (South Eastern Australia), czerwone, półwytrawne, aromatyczne (przyprawy, owoce), o zrównoważonym i przyjemnym zakończeniu. Doskonałe zarówno jako aperitif jak i do mięsnych dań głównych (wołowina, jagnięcina, kurczak).
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.