Półwytrawne wino białe z kuszącą nutą cytrusów oraz brzoskwiń. Idealne do sałatek, ryb i owoców morza, potraw z kurczaka i łagodnych serów. Cudownie łagodne.
Purpurowo-czerwony kolor przypomina kolor dojrzałej wiśni. Nos bardzo owocowy w połączeniu z aromatami empireumatycznymi (wędzone, prażone), aromatami runa leśnego, torfu, próchnicy, aromatami przypraw i lukrecji oraz piwonii. Eleganckie, okrągłe i pełne. Świetnie pasuje do pikantnych potraw oraz wędlin.
Białe, półwytrawne wino portugalskie, pochodzące z regionu Alentejo. Produkowane ze szczepów winogron: Siria i Rabo de Ovelha. Charakteryzuje je krystaliczny, słomkowo-żółty kolor, świeży, owocowy aromat oraz zbalansowany smak.
Młode wino ze szczepu Cabernet Sauvignon o głębokiej, rubinowo - czerwonej barwie. W nosie pełne i aromatyczne. Bogate w nuty wiśniowej konfitury, czarnej porzeczki, słodkiej zielonej papryki i pieprzu. W ustach bardzo przyjemna kwasowość, z czekoladowym finiszem i słodkimi, krągłymi taninami.
Wino czerwone rubinowe półsłodkie charakteryzujące się przyjemnymi aromatami owocowymi oraz lekkim, dobrze wyważonym smakiem. Serwować z różnymi gatunkami serów, owocami oraz deserami. Podawać w temperaturze 14-16 °C
Wino stworzone na bazie szczepów Tempranillo i Cabernet Sauvignon. Dojrzewało przez 4 miesiące w nowych beczkach z amerykańskiego dębu. Barwa wiśniowa i błyszcząca. Aromat czerwonych i ciemnych owoców: czarnej porzeczki, jeżyny i malin, uzupełnione akcentami przypraw. W smaku pełne, gładkie, o dobrej strukturze i miękkiej taninie. Świetne do dań na bazie makaronów, ryżu, białych mięs i serów.
Półsłodkie, Barwa - ciemnowiśniowa. Aromat i smak - wiśniowy świeży zapach harmonizuje z atłasową słodyczą wina; smak wiśniowo, jeżynowy oraz inne owoce leśne. Potrawy - jako aperitif, do deserów, musów, lodów waniliowych, orzechowych, czekoladowych, ciekawe połączenie z delikatnym mięsem
El Sol Australia to białe, półwytrawne wino o jasnożółtej barwie, łagodnym tropikalnym charakterze i aromacie dojrzałych cytrusów. El Sol Australia stanowi idealne dopełnienie do sałatek, ryb i wędlin.\n\nNajlepiej smakuje schłodzone do temperatury: 8-10°C.
Winifikacja: szypułkowanie, delikatne tłoczenie, klarowanie w temperaturze 8-10°C przez 12 godzin. Fermentacja przy wykorzystaniu wyselekcjonowanych drożdży w temperaturze 16-18°C. Zlanie do zbiorników z nierdzewnej stali gdzie uszlachetnia się do momentu butelkowania.\n\nCharakterystyka: aromatyczne wino, o owocowych nutach, lecz niepozbawione struktury.\n\nW nosie kwiatowa woń, która przywodzi na myśl kwiaty akacji, wyczuwalny aromat gruszki. Wino łatwe do picia, świeże i intensywne, świetna harmonia smaku.\n\nPodawanie: polecane jako aperitif, do świeżych sałatek, do przystawek lub lekkich dań rybnych.
Wino charakteryzuje się jaskrawym a zarazem intensywnym rubinowo-czerwonym kolorem z fioletowymi refleksami. Dominują w nim aromaty czarnej porzeczki i owoców leśnych z charakterystycznym korzennym wykończeniem. Idealne w połączeniu z czerwonymi mięsami, serami oraz pikantnymi daniami.
Bardzo piękny głęboki czerwony kolor z rubinowymi refleksami. Wyrazisty i intensywny aromat czarnych i dojrzałych owoców, przyprawy dodają złożoności. Podniebienie jest dobrze zbalansowane, harmonijne i otwiera się nutami przypraw. Znakomicie sprawdzi się w połączeniu z jeleniem, wołowiną, pieczonymi mięsami i makaronami.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.