Półwytrawne wino białe z kuszącą nutą cytrusów oraz brzoskwiń. Idealne do sałatek, ryb i owoców morza, potraw z kurczaka i łagodnych serów. Cudownie łagodne.
Wino o ciemnorubinowej barwie i bogatym, intensywnym smaku. W aromacie wyczuwalne dojrzałe wiśnie i śliwki przełamane nutami tytoniu i skóry. Świetnie komponuje się z czerwonym mięsem, kaczką i makaronami. Doskonale pasuje do serów.
Cechy wina: chilijskie, z ręcznie zbieranych o świcie winogron w Valle Central w drugiej połowie kwietnia, białe, wytrawne, o połyskującej żółtej barwie z zielonymi refleksami, złożonej kompozycji zapachów: marakuja, dojrzałe cytrusy, nutki mineralne, delikatny akcent wanilii i prażonych migdałów (wpływ dojrzewania w dębie), w smaku świeże, pełne, o kremowej teksturze i orzeźwiającej kwasowości, o długim i przyjemnym zakończeniu, dla zachowania owocowości jedynie 1/5 wina fermentuje, a następnie dojrzewa przez 6 miesięcy w nowych beczkach z dębu francuskiego, a pozostałe 4/5 w zbiornikach ze stali nierdzewnej Szczepy winogron: chardonnay Wyśmienite do tłustych ryb (z grilla, na parze lub smażonych), świeżych ostryg, krewetek na parze, skorupiaków, białych mięs (kurczak, indyk), makaronów w sosach śmietanowych oraz łagodnych, miękkich serów
Tessellae chardonnay pochodzi z winnic położonych blisko wybrzeża, co nadaje winu żywą nadmorską świeżość i mineralny charakter. To klasyczne chardonnay z domieszką burgunda - z wyraźnymi nutami kwiatowymi w nosie, dojrzałymi owocami brzoskwini i gruszki oraz kremową konsystencją. Cytrusowo-świeże, ale także dojrzałe i zaokrąglone z soczystym, orzechowym bogactwem. Podczas fermentacji posmak viognieru dodaje nieco egzotycznego zapachu. Znakomite na aperitif oraz do drobiu, skorupiaków i ryb.
Wino wyprodukowane z czerwonych winogron pochodzących ze słonecznych winnic południowej Bułgarii. W smaku delikatne i harmonijne, charakteryzuje się aromatem dojrzałych jeżyn.
Wyśmienite czerwone wino pochodzące z USA posiadające piękny, głęboki rubinowy kolor z granatowymi odblaskami. W smaku przyjemne, o trwałym zapachu z wyraźnie wyczuwalną nutką owocu jeżyny. Najlepiej podawać lekko schłodzone do ciast i deserów lub jako aperitif.
Jest nowoczesnym winem, stworzonym specjalnie na potrzeby nowej generacji konsumentów.\n\nWino wytwarzane jest ze szczepu Tempranillo rosnącego w regionie Castilla, co w powiązaniu z najnowszą technologią winifikacji daje eleganckie i ciekawe wino.\n\nWino o intensywnym ciemno czerwonym kolorze połączonym z aromatem owoców jagodowych. Smak wina jest bogaty i soczysty o posmaku owoców i łagodnych tanin. Wino znakomicie pasuje do mięs, zwłaszcza grillowanych czy serów. Można pić je również samodzielnie, ciesząc się jego półwytrawnym smakiem.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.