Półwytrawne wino białe z kuszącą nutą cytrusów oraz brzoskwiń. Idealne do sałatek, ryb i owoców morza, potraw z kurczaka i łagodnych serów. Cudownie łagodne.
Mauro VS to wino klasy premium produkowane przez hiszpańską winiarnię Bodegas Mauro, położoną w regionie Ribera del Duero, w miejscowości Tudela de Duero, w prowincji Valladolid.Założona w 1980 roku przez Mariano Garcíę, winiarnia ta jest znana z produkcji win o doskonałej jakości, które odzwierciedlają charakter swoich terroir
Mauro VS jest winem z linii "Vendimia Seleccionada", co oznacza, że pochodzi z wyselekcjonowanych, najlepszych parceli winnic.Jest to wino o dużym potencjale starzenia, charakteryzujące się złożonością i elegancją .
Cechy wina: niemieckie, jakościowe z regionu Pfalz (Palatynat), białe, półwytrawne, owocowe (skórka cytryny, dojrzałe brzoskwinie), orzeźwiające, o przyjemnej kwasowości i długim zakończeniu. Doskonałe do przystawek, marynowanego łososia, kurczaka z sosem cytrynowym, sałatek oraz jako aperitif.
Wino czerwone rubinowe półsłodkie charakteryzujące się przyjemnymi aromatami owocowymi oraz lekkim, dobrze wyważonym smakiem. Serwować z różnymi gatunkami serów, owocami oraz deserami. Podawać w temperaturze 14-16 °C
Białe wino wytrawne stworzone\nz gron szczepu\nChardonnay\npochodzących z wrześniowych\nzbiorów.\nWino powstałe w apelacji D.O.P.\nCariñena, leżakowane w dębowych\nbeczkach 3 miesiące.\nWino o jasnej słomkowej barwie,\naromacie owoców tropikalnych i\nbiałych kwiatów.\nDobrze zbalansowane, pełne,\no idealnie wyważonej kwasowości.\nDoskonale pasuje do gulaszu,\ngrillowanych lub pieczonych mięs,\ndziczyzny, foie gras oraz serów.\nSerwować w temperaturze\n8\n10 C.
To naturalne wino śliwkowe jest przygotowywane przy użyciu klasycznej technologii produkcji wina, aby uchwycić intensywny kolor i smak dojrzałych śliwek. Smak wina dobrze komponuje się z daniami z białego mięsa i przystawkami.
Domaine Vincent Paris « Granit 30 » Cornas to jedno z najbardziej cenionych win z apelacji Cornas w Dolinie Rodanu, produkowane przez młode winnice o nachyleniu 30°, posadzone na granitowych glebach.Nazwa „Granit 30” odnosi się do kąta nachylenia stoków, które wynoszą 30°, oraz do dominującego podłoża granitowego.To wino jest wytwarzane z młodszych winorośli, co pozwala uzyskać intensywny owocowy charakter.
Doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, takimi jak:
Jagnięcina
Wołowina
Dziczyzna
Idealnie pasuje również do dojrzewających serów oraz potraw z grilla.
Najbardziej popularne na świecie białe wino reńskie , jakościowe, o delikatnym, półsłodkim smaku. Doskonałe do dań lekkich, takich jak drób czy ryby oraz sałatek.
Wino z południowej części apelacji Côtes du Rhône oferuje bardzo proste aromaty małych czerwonych owoców z nutami czarnej porzeczki. Zaleca się pić je z czerwonymi mięsami, mięsami z grilla oraz serami
Wytrawne wino prezentujące w kieliszku czysty, jasny kolor wiśni z przebłyskami granatu.\nNa nosie utrzymuje świeżość owocu, z nutami wanilii i aromatem palonego dębu. Na\npodniebieniu jest jedwabiste i trwale prezentując smak przypraw. Wino leżakowało 12\nmiesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego oraz przynajmniej 6 miesięcy w butelkach.
Cote Forest Fruits semi-sweet zachwyca intensywną, rubinową barwą, bogatym aromatem oraz słodkim smakiem. To unikalne połączenie najwyżej jakości wina gronowego i naturalnego aromatu owoców leśnych.
Znakomite, delikatne wino zbudowane z gron Fernao Pires (60%), Arinto (30%) i Moscatel (10%). Świeże aromaty owoców tropikalnych i cytrusów z akcentami marakui. W ustach rześkie, krągłe, lekko mineralne i bardzo przyjemne. Idealne do przystawek, grillowanych ryb, skorupiaków i białych mięs.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.