Słodkie i orzeźwiające, inspiruje aromatem soczystego granatu i delikatnie musującymi bąbelkami. Doskonałe jako aperitif lub dodatek do deserów. Podawać mocno schłodzone lub z kostkami lodu.
Cin&Cin LemonCini to gotowy drink we włoskim stylu Cin&Cin - połączenie klasycznego Cin&Cin ze smakiem orzeźwiającej limonki. Posmakuj mocno schłodzonego lub z dodatkiem lodu.
Wino o jasnożółtym kolorze z zielonymi refleksami. Pachnące, białe Valençay nosi znamiona Sauvignon Blanc w swoich aromatach, których moc jest zrównoważona finezją Chardonnay. Ma jedwabistą i otulającą strukturę. Żywe i sprężyste, uwodzi świeżością. Idealne do grillowanej ryby oraz deski z serami i wędlinami.
Cechy wina: hiszpańskie, jakościowe z regionu Cariñena w Aragonii w północno-wschodniej części kraju, otrzymane z ręcznie zbieranych winogron, czerwone, wytrawne, o intensywnym aromacie czerwonych owoców (wiśnie, maliny) z przyprawową nutką wanilii (wpływ dojrzewania w dębowej beczce), dla podniebienia wykwintne, pełne, złożone, przez 24 miesiące dojrzewające w beczkach z dębu amerykańskiego, a następnie 36 miesięcy w butelkach Szczepy winogron: garnacha, tempranillo, cariñena Wyśmienite zwłaszcza do czerwonych mięs, dziczyzny, ostrych serów
To wino , to „cuvee” powstałe z połączenia gron Silvaner i Muller – Thurgau w najmniejszym niemieckim regionie produkcji win Liebfraumilch w Nahe. To nieskomplikowane i przyjemne w piciu półsłodkawe białe wino doskonale gasi pragnienie w czasie letniego upału, ale także doskonale akompaniuje potrawom przyprawianym różnymi korzeniami oraz włoskim sałatkom. Temp. 10-12 ºC.
Kolor jasno-rubinowy, na podniebieniu świeże i trwałe, z krągłą teksturą i długim finiszem. Aromat jagód, śliwek, malin i kwiatów z nutą przypraw. Wino średnio zbudowane, doskonałe do grillowanego mięsa, kiełbasy i makaronu. Podawać w temp. 14-15ºC.
Wino składa się ze szczepu Sauvignon Blanc. Posiada bardzo jasną szatę. W ustach łagodny temperament i orzeźwienie. Wyczuwalny bukiet róż oraz cytrusów. Polecane jako aperitif oraz do owoców morza, skorupiaków, ryb i sera koziego.
Jacob\'s Creek Shiraz Reserve z Doliny Barossa to wino doskonale eksponujące terror regionu swojego pochodzenia, co czyni je tak bardzo wyjątkowym. Jacob\'s Creek Shiraz Reserve produkowane jest wyłącznie ze starannie wyselekcjonowanych winogron szczepu shiraz, z najlepszych winnic południowej Australii. Wino klasy reserve, leżakowane w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego przez 18 miesięcy.\nPodanie: świetnie pasuje do czerwonego mięsa - wołowiny lub jagnięciny
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.