Riesling mozeslki o łagodnym słodkawym posmaku, typowe wina do deserów. Opakowane w niezwykle gustowną butelkę może stanowić znakomity prezent na każdą okazję.
Wino o pięknej czerwonej barwie z delikatnie fioletowymi refleksami. Wyczuwalne aromaty czerwonych owoców połączone z ziołowymi i leśnymi nutami. W smaku dominują harmonijne i szczodre taniny. Przyjemny, długi finisz. Polecane do sera Maroilles, curry z baraniny i kurczaka z sosem kurkowym.
Cechy wina: włoskie, z ręcznie zbieranych winogron w regionie Vigneti delle Dolomiti – w Trentino-Alto Adige (Trydent-Górna Adyga) w pn części kraju, białe, wytrawne, o połyskującej słomkowej barwie, świeżym owocowo-kwiatowym aromacie, dla podniebienia przyjemne, świeże, o delikatnej kwasowości, po fermentacji jeszcze przez 4-6 miesięcy dojrzewa na osadzie. Doskonałe jako aperitif, a także do przystawek, białych mięs, ryb i dań na bazie warzyw.
Nos odsłania intensywne aromaty kwiatów (fiołki) i czarnych owoców (czarna wiśnia, czarna porzeczka) połączone z pikantnymi nutami. Usta pełne, z miłym, owocowym i pieprzny posmakiem. Idealne do pikantnych potraw, czerwonych mięs w sosie i serów.
Hiszpańskie wino uzyskane z winogron szczepów Tempranillo i Garnacha, które współgrając ze sobą równoważą słodycz owoców kwasowością tanin. Dobrze skomponowane, wyważone, o złożonej kompozycji czerwonych owoców, wybierane jest przez wielu smakoszy półwytrawnych win. W smaku wyczuć można dojrzałe truskawki i wiśnie. Aromat również owocowy, głęboki, jak barwa tego wina.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.