Riesling mozeslki o łagodnym słodkawym posmaku, typowe wina do deserów. Opakowane w niezwykle gustowną butelkę może stanowić znakomity prezent na każdą okazję.
Winogrona są zbierane wcześnie rano i natychmiast umieszczane w specjalnych skrzyniach, aby uniknąć wszelkiego rodzaju uszkodzeń podczas transportu. Winogrono jest dostarczane do fabryki wina Badagoni nie później niż w południe. Proces fermentacji alkoholowej prowadzony jest w poziomych zbiornikach zainstalowanych specjalnie dla win GAU nr 5, co jest warunkiem koniecznym do wytworzenia wyjątkowego wina o wysokiej jakości. Proces fermentacji alkoholowej jest zatrzymywany przez układ chłodniczy Badagoni w określonym momencie w oparciu o kontrolę laboratoryjną. Daje nam to możliwość utrzymania naturalnego cukru w winie.
Białe wytrawne wino gronowe o delikatnym słomkowym kolorze. W zapachu nieco dojrzałej pomarańczy. W smaku wytrawne z nutą słodkich dojrzałych jabłek, brzoskwiń i skórki pomarańczy. Polecamy do: delikatnych ryb, potraw azjatyckich, makaronów w jasnych sosach. Serwować w temperaturze: 10-12°C. Vegan and Vegetarian friendly.
Rześkie i świeże Pinot Grigio o jasnosłomkowej barwie i intensywnym bukiecie świeżych owoców i białych kwiatów. W ustach delikatne i eleganckie, z dobrze zbalansowanymi nutami dojrzałych owoców tropikalnych i jabłek.
Tradycyjne stołowe wina z regionu Telavi w Kakheti. Produkowane z miejscowych winogron, zbieranych w winnicach położonych na prawym brzegu rzeki Alazani. Wino o konfiturowo-marmoladowej konfiguracji. W smaku owocowe, zmiękczone słodyczą. Sporo tu konfiturowych i odrobinę ziemistych klimatów. Malina, owoce leśne, wiśnie w syropie określają tu główne smaki. Idealne do owocowych sałatek i ciast.
To czerwone wino posiada owocowy charakter z wyczuwalnymi aromatami śliwek oraz nutami przypraw. Delikatne, bez tanin. Idealne w połączeniu z pastami, serami oraz jagnięciną.
Vinho Verde (dosłownie wino zielone) to młode, delikatnie wytrawne portugalskie białe wino gronowe o limonkowym kolorze. W nosie świeże, owocowe z nutami zielonego jabłka i gruszki. W ustach delikatnie mineralne, żywe na języku dzięki drobnej perlistości z lekką goryczką cytrynowej skórki. Idealne na lato, polecamy jako aperitif, do lekkich sałatek ze świeżych warzyw, sałatek z owocami morza, skorupiaków, grillowanych ryb, tatara ze świeżego łososia, wędzonych ryb, kremu z dyni, dań kuchni orientalnej.
Yasmin White to kompozycja odmian Chardonnay i Sauvignon Blanc, zbieranych głównie z winnic w Jezreel Valley. To lekkie i orzeźwiające wino, o świeżym aromacie owoców południowych i gruszek, z lekkimi korzennymi nutami - głównie anyżku. Znakomite na aperitif i jako towarzysz prostych potraw z ryb, drobiu i sałat.
Kolor jasno-słomkowy. Wino pełne, dość intensywne i trwałe, dobrze zbalansowane. Aromat owocowy i kwiatowy z zapachem brzoskwini i kwiatu pomarańczy. Doskonałe do ryb, lekkich dań i typowej japońskiej kuchni.
Wyciśnięte winogrona są natychmiast oddzielane od skórki. Fermentacja następuje przez dodanie wybranych drożdży w temperaturze 16–18 ° C w celu wzmocnienia nut owocowych typowych dla tego wina. Wino jest następnie czyszczone i przechowywane w zbiornikach ze stali nierdzewnej. STYL To letnie różowe wino doskonałości: pełne osobowości, świeże, eleganckie różowe wino z delikatnym aromatem wiśni i nutami dzikich jagód, łagodne, ale orzeźwiające, zapewnia subtelną przyjemność na podniebieniu dzięki młodemu, nowoczesnemu stylowi . Dobrze komponuje się z pikantnymi przystawkami, daniami z makaronu z sosami warzywnymi, rybami lub białym mięsem. Do podania w chłodnej temperaturze 12 ° C.
Dojrzałe winogrona są zbierane ręcznie, odszypułkowane i tłoczone. Fermentacja na naturalnych drożdżach w kadziach z nierdzewnej stali w kontrolowanej temperaturze (23-28 C). Po 8-10 dniowej maceracji wino zostaje zlane znad osadu i poddane fermentacji malolaktycznej po czym dojrzewa w kadziach z nierdzewnej stali, a następnie w butelkach, z zachowaniem optymalnej temperatury. Pełne, z bogatym aromatem owocowym (konfitura wiśniowo-truskawkowa), mocno pikantnym (pieprz, papryka). Po zamieszaniu - bardzo intensywne, świeże owoce. W smaku zrównoważone, z wyczuwalnym aromatem dojrzałych owoców, nutki czarnego bzu oraz przyjemnymi, miękkimi garbnikami.
Eleganckie białe wytrawne wino z Urugwaju o wyraźnych cytrusowych aromatach okraszonych nutą ziołową. W ustach rześkie i delikatne, o przyjemnym, lekko cytrusowym posmaku. Podawać do sałatek, pikantnych dań z owoców morza, białych mięs lub jako aperitif.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.