Wino o najwyższej jakości z regionu Rioja, wyróżnia się pięknym odcieniem czerwonej cegły i dużą aromatyczną złożonością ze względu na długie dojrzewanie jakiego wymagają wina z tej kategorii Rioja. Czarujące, mocneo dobrejkwasowości i dobrzezbalansowane z nutą przypraw i wędzonymi aromatamidrzewnymi z niuansami kakao i palonej kawy. Idealne do przekąsek a także do wszelkich mięs, warzyw i serów.
Wspaniałe wino o pięknym złocistym kolorze. Znakomicie zrównoważone, pełne z wyczuwalnymi aromatami miodu i kandyzowanych owoców. Idealny jako aperitif. Dodatkowo jest doskonałym dodatkiem do foie gras lub melona.
Głęboki, wibrujący wiśniowy kolor, charakterystyczny dla winogron Tempranillo. Wino ma wyraźny, intensywny aromat dojrzałych czerwonych owoców, z subtelnym posmakiem wanilii i słodkich przypraw. Na podniebieniu jest świeże, delikatne i aksamitne.
Wino o bardzo interesującej strukturze uzyskanej dzięki specyfi cznej metodzie produkcji zwanej „Doppio Passo”. Doskonałe zbalansowanie delikatnych tanin i kwasowości. Jedwabiste, powłóczyste, łagodne wino niepozbawione wielowymiarowości i głębi. Doskonałe do mięs, makaronów i przystawek, w szczególności dojrzałych serów
Barwa : Intensywny fioletowy kolor , w trakcie starzenia z tendencją do bursztynu.\nNos: Pełne i trwałe. \nNa podniebieniu: Krągłe i dobrze wyważone z \nrównowagą między miękkimi taninami a kwasowością.\nPropozycja podania: Wspaniały dodatek do pikantnych dań, pieczeni i dojrzałych serów.\nTemp. Serwowania: 18- 20 st. C
Nos odsłania intensywne aromaty kwiatów (fiołki) i czarnych owoców (czarna wiśnia, czarna porzeczka) połączone z pikantnymi nutami. Usta pełne, z miłym, owocowym i pieprzny posmakiem. Idealne do pikantnych potraw, czerwonych mięs w sosie i serów.
Wino wytrawne o jasnej, rubinowej barwie z wyjątkowo delikatnym balsamiczno-kwiatowym\naromatem. Na podniebieniu wino jest kompletne, właściwe dla klasycznego stylu Rioja.\nWino ukazuje pełne i słodkie owoce z bardzo przyjemnym zakończeniem. Odświeżający,\nelegancki i atrakcyjny styl. Banda Azul oznacza „Niebieską Wstęgę”, którą z dumą nosi\nkażda butelka tego trunku na znak swojej dojrzałości.
Wytrawne wino powstałe ze szczepu Zinfandel. Aromat dżemu z jagód, wiśni oraz czarnego pieprzu, w ustach wzbogaca się smakiem wanilii oraz tostowymi nutami, które nadają mu pełnego ciała, kończącego doznania miękkimi, aksamitnymi taninami.
Kolor jest bladoróżowy, z refleksami łososiowymi. W nosie Rosé-de-Loire jest pochlebne, potężne i złożone. Oznakowany małymi czerwonymi owocami (malina, wiśnia), wyraża także aromaty kwiatów i cukierków. Na podniebieniu odpowiednio zrównoważone, kończy się wrażeniem świeżości i lekkości. Znakomicie pasuje do letnich posiłków, quiche z Lotaryngii, potraw z białym mięsem, ryby na zimno oraz sałatek owocowych.
Litewskie wino musujące białe półwytrawne. Wyprodukowane z delikatnego w smaku wina z owocowym aromatem. Doskonałe do ryb, skorupiaków, białych mięs oraz jako aperitif.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.