Czerwone półwytrawne wino o intensywnym fioletowym kolorze. Charakteryzuje się mocnym aromatem dojrzałych, czerwonych i czarnych owoców (wiśnie, śliwki) oraz przypraw. W smaku pełne, dobrze zbudowane, z łagodnymi taninami. Doskonałe do grillowanych warzyw i delikatnych w smaku serów.
Głęboki, wibrujący wiśniowy kolor, charakterystyczny dla winogron Tempranillo. Wino ma wyraźny, intensywny aromat dojrzałych czerwonych owoców, z subtelnym posmakiem wanilii i słodkich przypraw. Na podniebieniu jest świeże, delikatne i aksamitne.
Piękny zielono-złoty kolor z wyraźnymi, złotymi refleksami.\nOwocowy, żywy, subtelny aromat białych kwiatów, czarnej porzeczki, cytrusów oraz świeżych owoców.\nPodniebienie żywe, obfite, cierpkie, z wyczuwalnymi subtelnymi nutami białych kwiatów, cytrusów. Na finiszu lekko mineralne, strukturalne ciało, dobra intensywność, dobra trwałość. Rewelacyjne jako aperitif oraz do owoców morza i ryb.
Gaia to według mitologii greckiej matka ziemia z której wszystko się narodziło. Niezwykle ważne jest żyć w zgodzie z naturą i harmonii z przyrodą. Wino ecoGAIA jest produktem w pełni ekologicznym, wytworzonym przy użyciu naturalnych metod produkcji, ze szczególną troską o ziemię z której wzrasta winorośl. Wino ecoGAIA ROSE jest bogate w owocowe aromaty dojrzewających jagód połączonych z subtelnymi nutami kwiatowymi. Charakteryzuje się świeżością i przyjemną naturalną kwasowością, dzięki czemu jest niezwykle aromatyczne orzeźwiające w smaku. Doskonałe jako aperitif lub jako uzupełnienie potraw z białego mięsa i owoców morza.
Celeste to bogate wino pełne owoców, ciała i koloru. Eleganckie, z dojrzałymi taninami o kolorze czarnej porzeczki z brązowymi refleksami, intensywne i korzenne w zapachu. Wyczuwalny charakter owoców leśnych i wiśni. Etykieta Celeste inspirowana jest gwieździstym niebem w Ribera del Duero, regionu z którego pochodzi wino.
Choroy to gatunek papugi występujący tylko w Chile - jedyny w swoim rodzaju, tak jak to białe, delikatnie wytrawne wino o słomkowej barwie. Przywodzi na myśl cytrusowe aromaty, wymieszane z nutami moreli, flaszowca peruwiańskiego i brzoskwiń. Doskonałe do ryb, sushi, kurczaka, szynki iberyjskie oraz wędzonych lub kozich serów. Podawać schłodzone do temperatury 10-12°C.
Wino o purpurowo-czerwonym kolorze. Aromaty świeżych czerwonych owoców z nutami kawy. Dobrze zbudowane o przyjemnych taninach. Pasuje do wyraźnych dań oraz dojrzałych serów.
Słodkie wino różowe o posmaku wiśni i malin z delikatnym aromatem jaśminu. Idealne do świeżych owoców, deserów, kuchni azjatyckiej i sałatek owocowych. Orzeźwiająco owocowo.
Kolor rubinowy z fioletowymi refleksami. Intensywny aromat czerwonych owoców i dobrze zintegrowanych owoców leśnych z nutami tostowymi i kwiatowymi. Na podniebieniu intensywne, dobrze zbudowane z delikatną kwasowością. Świeże i energetyczne. Podawać do kuchni śródziemnomorskiej, makaronu, jagnięciny, białego mięsa i miękkiego sera.
Fascynujące głębokie i intensywne wino koszerne, zdominowane przez intensywny smak i aromat granatu. To harmonijnie zrównoważone wino o idealnej równowadze słodyczy zapewni smaczne doznania o bogatym owocowym smaku. Wino ma promienny odcień granatu o smaku słodkiej maliny i lukrecji. Idealny komponuje się z czekoladą i deserami.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.