Różne odmiany winorośli zbierane przy optymalnej dojrzałości są poddawane winifikacji oddzielnie. Autentyczne i hojne wino jest dobrze wyważone, z ekspresją owocowych aromatów i delikatnymi nutami cytrusów Na finiszu przyjemna świeżość. Doskonale komponuje się z delikatnymi wędlinami, pieczonym drobiem oraz owocami morza.
Doskonałe Primitivo, o ciemno rubinowym kolorze. Aromat dość intensywny, zdecydowanie owocowy z przewagą wiśni i śliwki, z nutą wanilii. W smaku pełne, dobrze wyważone o łagodnych taninach.
Lekkie, delikatne wino o świeżych aromatach wiśni, róży i fiołków. Usta średniej budowy, zrównoważone i rześkie, o subtelnym wiśniowym smaku wzbogaconym o nuty migdałowe. Podawać do makaronów, zup, wędlin, świeżych serów.
Wino skomponowane ze szczepu Sylvaner. Bardzo lekkie, świerze i owocowe. W ustach wyczuwalne aromaty owoców cytrusowych w połączeniu z nutami świeżo skoszonej trawy. Idealny towarzysz dla owoców morza, skorupiaków, ostryg, ryb, pasztetów, sałatek i wędlin.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.