Białe wino wytrawne o owocowym aromacie i lekkim, harmonijnym smaku. Podawać z grillowanymi warzywami, drobiem, rybami oraz różnymi serami. Podawać w temperaturze 12-14 °C.
Primitivo to miękkie i soczyste wino w kolorze głębokiej czerwieni z fioletowymi refleksami. Jak przystało na wino z gorącego południa – pełne jest słońca i włoskiego temperamentu. Aromat pełny dojrzałych, czerwonych owoców, dżemu i przypraw z błogim posmakiem lukrecji. Podniebienie pełne z akcentami wiśni i śliwek i szlachetnym garbnikiem. Wspaniale komponuje się z daniami z makaronu. Doskonałe do wieprzowiny, dziczyzny, jagnięciny i serów. Warto spróbować połączenia z ciemną czekoladą
Cechy wina: południowoafrykańskie, białe, półwytrawne, przyjemnym kwiatowo-owocowym aromacie (jabłka, brzoskwinie, nutka miodu i orzechów), w smaku świeże i orzeźwiające Szczepy winogron: chenin blanc Pasuje do lekkich dań, ryb, owoców morza oraz jako aperitif
Cechy wina: włoskie, z regionu Salento w Apulii (Puglia) na „obcasie buta” na południu kraju, czerwone, wytrawne, o ciemnej, ale przejrzystej rubinowej barwie, pachnące w pełni dojrzałymi czerwonymi owocami, dobrze zbudowane, złożone, owocowe Szczepy winogron: 100% primitivo Doskonałe zwłaszcza do czerwonych mięs (pieczonych i w sosach) oraz dziczyzny
Wino skomponowane w 100% z gron szczepu Chardonnay, zbieranych ze starszych nasadzeń. Bogate, głębokie i finezyjne, prezentujące się w blodozłotej szacie. W ustach dominujące aromaty limonki i kwiatów w połączeniu z delikatną nutą tytoniu. Idealne w towarzystwie z żabami, pierogami, drobiem i kurczakiem w sosie śmietanowym.
Delikatne półwytrawne czerwone wino o wyjątkowym, owocowym aromacie. Produkowane jest z ręcznie zbieranych i starannie selekcjopnowanych winogron pochodzących ze słonecznej Doliny Róż.
Białe słodkie wino z południowej Hiszpanii stworzone w 100% ze szczepu Muscat. Delikatny złoty kolor, aromat: wspaniały, świeży, złożony i bardzo intensywny z nutą tostów i suszonych owoców. W smaku jedwabiste, zrównoważone i bardzo świeże, z długim i radosnym posmakiem. Podawaj schłodzone w temperaturze 5-8ºC.
Bardzo blady różowy kolor z subtelnymi łososiowymi refleksami. Elegancki owocowo-kwiatowy nos z czystym i szczerym podniebieniem, okrągłym finiszem i odrobiną żywotności. Rewelacyjne na aperitif oraz do sałatek, ryb i drobiu.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.