Białe wino wytrawne o owocowym aromacie i lekkim, harmonijnym smaku. Podawać z grillowanymi warzywami, drobiem, rybami oraz różnymi serami. Podawać w temperaturze 12-14 °C.
Winifikacja: maceracja skórek w kontrolowanej temperaturze 25-28°C, delikatne mieszanie, fermentacja malolaktyczna, zlanie do zbiorników z nierdzewnej stali.\n\nCharakterystyka: wino z charakterem, lekko taninowe, świetna struktura, cechuje się żywym i intensywnym kolorem. Smak dojrzałych czerwonych owoców z nutą korzennych przypraw.\n\nPodawanie: świetne do dań makaronowych i innych potraw z czerwonym mięsem, do dojrzewających serów i dziczyzny.
Cin&Cin jest wyrazem kobiecego stylu i elegancji. \nCin&Cin Bianco zawdzięcza swój charakter winiarskiej tradycji regionu Veneto na północy Włoch. Ma przyjemnie słodki, świeży i delikatny smak oraz orzeźwiający, owocowy aromat. Idealne wino na niezobowiązujące spotkania w gronie przyjaciół. Najlepiej smakuje schłodzone.
Wyjątkowe, biologiczne wino z niezwykłym temperamentem. Pełne, mięsiste i wspaniale zrównoważone. W smaku bardzo owocowe w połączeniu z delikatnie pikantną nutą. Rewelacyjnie pasuje do dziczyzny oraz mięs w sosie.
Białe wytrawne wino gronowe o delikatnym słomkowym kolorze. W zapachu nieco dojrzałej pomarańczy. W smaku wytrawne z nutą słodkich dojrzałych jabłek, brzoskwiń i skórki pomarańczy. Polecamy do: delikatnych ryb, potraw azjatyckich, makaronów w jasnych sosach. Serwować w temperaturze: 10-12°C. Vegan and Vegetarian friendly.
Kolor jasnoróżowy z pomarańczowym odcieniem. Aromaty poziomek, jagód i nut kwiatowych z lekką nutą cytrusową w głębi. Dbający o podniebienie smak o przyjemnym owocowym charakterze, świeżym i długotrwałym finiszu. Bardzo dobrze komponuje się ze szparagami, lekkimi serami, krewetkami czy deserami.
Cechy wina: włoskie, jakościowe z regionu delle Venezie (w regionie Veneto - Wenecja Euganejska), białe, wytrawne, o delikatnej, połyskującej barwie, pachnące owocami z nutką migdałowo-brzoskwiniową, dla podniebienia wykwintne, świeże, orzeźwiające Szczepy winogron: 100% pinot grigio Doskonałe jako aperitif, a także do delikatnych dań z makaronami, ryżem, drobiu i owoców morza
El Sol España to łagodne, czerwone wino o rubinowej barwie i gładkim owocowym smaku. Wyróżnia je aromat dojrzałych jeżyn i wiśni. El Sol España idealnie pasuje do mięs, wędlin, serów i przekąsek.\n\nTemperatura podawania: 18°C.
Cechy wina: chilijskie, z winogron zebranych w winnicach w Valle Central, czerwone, półwytrawne, przyjemne dla podniebienia. Doskonałe do czerwonych mięs, kurczaka, indyka, makaronów w sosie pomidorowym i pizzy.
Znakomite, delikatne wino zbudowane z gron Fernao Pires (60%), Arinto (30%) i Moscatel (10%). Świeże aromaty owoców tropikalnych i cytrusów z akcentami marakui. W ustach rześkie, krągłe, lekko mineralne i bardzo przyjemne. Idealne do przystawek, grillowanych ryb, skorupiaków i białych mięs.
Czerwone półwytrawne wino o aromacie czarnych owoców lenych i malin. Wyrazisty smak z aksamitnymi taninami. Doskonałe do grillowanych lub pieczonych mięs, jak jagnięcina czy drub. Pasuje takrze do grillowanych warzyw i delikatnych w smaku serów.
Czerwone wino Terre Métissée składa się z wielu pojedynczych obrazów przypominających układankę: dwa regiony, cztery rodzaje gleby i siedem odmian winogron.\n\nWino deklarowane jako Vin de France jest pierwszym oksytańskim cuvée z dwóch regionów winiarskich: Południowego Zachodu i Roussillon. Odmiany winorośli Malbec, Braucol i Négrette reprezentują południowy zachód, który produkuje raczej solidne i garbnikowe wina. Roussillon reprezentowany jest przez odmiany Syrah, Carignan, Mourvèdre i Grenache i oznacza wina pełne i skoncentrowane. Wyczuwalne aromaty jagód, borówkek i rodzynkek. Na podniebieniu mocno owocowe, soczyste, jagodowe z subtelną resztkową słodyczą, która bardzo dobrze komponuje się z winem. Rewelacyjne do dziczyzny, wołowiny oraz serów.
Wyjątkowe, ekskluzywne wino z rodziny doskonale znanych w Polsce win deserowych Witosha. Wyprodukowane ze starannie wyselekcjonowanych winogron, leżakowane przez minimum 12 miesięcy w nowych dębowych beczkach. Wino charakteryzuje się aromatem wiśni w syropie, przypominającym tradycyjne domowe przetwory. W smaku rześkie i soczyste z silnie zaznaczoną słodyczą, z przyjemnym cytrynowym niuansem i wyraźną nutą czereśni.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.