-
`

Prestige d'Alice C. Bousquet Blanc to eleganckie, świeże białe wino o jasnej, słomkowej barwie. W bukiecie dominują aromaty cytrusów, zielonych jabłek oraz delikatne nuty kwiatowe i ziołowe. W smaku wino jest rześkie, z wyraźną kwasowością i przyjemną mineralnością, co nadaje mu lekkość i świeżość. To wyważone, złożone wino idealne zarówno na aperitif, jak i do lekkich dań.
Styl: Wytrawne, świeże i aromatyczne białe wino o owocowo-kwiatowym charakterze.
Sugestie kulinarne:
Świetnie komponuje się z rybami, owocami morza, sałatkami i lekkimi serami.
Dwunastoletnia whisky stanowiąca doskonały przykład, jak wyjątkowo świeży, cytrusowy, surowy spirytus Aberlour nabiera łagodniejszego smaku dzięki starzeniu w dwóch różnych beczkach. Do dojrzewania stosowane są tradycyjne beczki dębowe i beczki typu butt, by stworzyć subtelnie zrównoważony smak tego wyrafinowanego alkoholu.
Barwa: bursztynowo-złota, z rubinową poświatą
Zapach: delikatny i pełny, z owocowymi nutami czerwonych jabłek
Smak: wysublimowany charakter sherry, zrównoważony posmakiem czekolady, toffi, cynamonu i imbiru
Finisz: rozgrzewający i długi, słodki i lekko korzenny
Ten 12-to letni single malt z destylarni Loch Lomond, która swą nazwę wzięła od pięknego jeziora znajdującego się w pobliżu gorzelni ma głęboko owocowy charakter. Stanowi kompozycję destylatów dojrzewanych w trzech różnych typach beczek: po bourbonie, tzw. refill cask oraz ponownie wypalanych. Takie połączenie oraz kunszt Master Distillera - Michaela Henry nadała tej whisky perfekcyjnej harmonii. Nos to przede wszystkim chrupiące, zielone jabłko, dojrzała gruszka i odświeżające cytrusy ze słodkim, słodowym tłem. W smaku owoce sadu i cytrynowa beza. Akcenty gruszki przechodzą stopniowo przez nuty cytryny, aż do ciasta waniliowego i słodyczy biszkoptów. Finisz delikatnie torfowy.