100% Sauvignon Blanc. Jasno złocista barwa z zielonymi refleksami. Przyjemne, aromatyczne i odpowiednio zrównoważone. Wyczówalne delikatne aromaty ananasów, liczi i agrestu. Idealne w towarzystwie skorupiaków, owoców morza, sałat i szparagów.
Biały klasyczny półwytrawny Riesling mozelski bardzo wysokiej jakości. Aromaty owocowo – mineralne, smak elegancki łączący nutę owoców cytrusowych i jabłka. Wino bardzo uniwersalne, może mieć zastosowanie do wielu potraw, w tym zwłaszcza do różnego rodzaju sałat.
Zbiór w dojrzałości fenolowej, następnie 5 dni w zimnej fermentacji wstępnej w obrotowym zbiorniku, następnie fermentacja alkoholowa z naszymi rodzimymi drożdżami, powolna ekstrakcja i brak klarowania.\ndegustacja\nOczy: Głębokie czerwone z czarnymi refleksami.\nAromat: Nuty balsamiczne, korzenne z czerwonymi owocami i świeżością.\nPodniebienie: Skoncentrowane, zbalansowane podniebienie, idealne pomiędzy bogactwem aromatów a świeżością. Znakomiete do czerwonych mięs, makaronów oraz deski z serami i wędlinami.
Cechy wina: chilijskie, z ręcznie zbieranych winogron w Valle Central na przełomie kwiecień/maj, czerwone, wytrawne, o głębokiej barwie ciemnej śliwki, pachnące dojrzałymi słodkimi owocami (maliny, jeżyny, śliwki), z lekka czekoladą (wpływ dojrzewania w dębie), krzepkie, o krągłych taninach, w smaku wyczuwalne dojrzałe owoce, wiśnie, nutki czekolady i cynamonu), o długim, przyjemnym zakończeniu, dla złagodzenia smaku poddane fermentacji malolaktycznej (zamiana ostrego kwasu jabłkowego w łagodny kwas mlekowy), dla zachowania owocowości tylko 35% wina dojrzewa przez 4 miesiące w dębowych beczkach, a 65% w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie przed nalaniem do butelek delikatnie klarowane, przez 1 miesiąc dojrzewa w butelkach Szczepy winogron: cabernet sauvignon Doskonałe do grillowanych mięs (jagnięcina, wołowina, wieprzowina, drób), delikatnych, łagodnych serów, makaronów z sosem pomidorowym lub czosnkowym
100% Sauvignon Blanc. Krzewy osadzone na glebach wapiennych i okrzemkowych, daję wina wytrawne, bogate, pełne i doskonale zrównoważone. Wyczuwalne aromaty owoców cytrusowych w połączeniu z jabłkiem i delikatną nutą mineralności. Doskonałe na aperitif oraz do ryb i drobiu.
Tradycyjne stołowe wina z regionu Telavi w Kakheti. Produkowane z miejscowych winogron, zbieranych w winnicach położonych na prawym brzegu rzeki Alazani. Wino w zapachu przystępne, ciepłe i konfiturowe, łatwo da się wyczuć dżemowe aromaty owoców leśnych, malin, pestek i likieru wiśniowego. Jest proste, miękkie, lekko korzenne. W ustach podobnie - dość świeże, owocowe, wiśniowo-pestkowe, lekko chropawe, z piwnicznym akcentem w finale. Doskonałe na aperitif oraz do mocno przyprawionych potraw. mięsnych
Wytrawne wino zbudowane w dominującej mierze ze szczepu Viura. W trakcie degustacji\nwino jest bardzo świeże, zarówno na nosie, jak i w ustach. Aromaty białych owoców ustępują\npodniebieniu o świeżym cytrusowym charakterze. W smaku lekkie i przyjemnie orzeźwiające,\nidealne na co dzień.
Kangaroo Bay to delikatnie wytrawne wino zbudowane z charakterystycznego dla Australii\nszczepu Chardonnay. Odpowiednia selekcja gron wyśmienicie oddaje klimat południowowschodniego\nregionu Australii. Wino to łączy w sobie delikatne aromaty melona\ni orzeźwiających owoców cytrusowych z delikatnymi nutami wanilii. W smaku doskonale\nzbalansowane z przyjemnym, owocowym, lekko orzeźwiającym zakończeniem.
Doskonałe wino łączące dwa szczepy: Merlot (75%) i Cabernet Franc (25%). W nosie wyczuwalne aromaty śliwek, wiśni, lukrecji i przypraw. Usta pełne owoców, uzupełnione delikatną nutą wanilii z wygładzoną taniną. Świetne do pieczonych mięs i serów.
Kolor jasny, intensywny z fioletowymi refleksami. W smaku wyczuwalne śliwki, wiśnie,, porzeczki, delikatne przyprawy oraz nutę kakao i wanilii. Niezwykle pełne, dobrze zharmonizowane. Idealny towarzysz grilla, serów i kuchni śródziemnomorskiej.
Kangaroo Bay to delikatnie wytrawne wino zbudowane z popularnego w Australii szczepu\nShiraz. Dzięki odpowiedniej selekcji gron to wino wyśmienicie oddaje klimat południowowschodniej\nAustralii. Wino to łączy w sobie intensywne aromaty dojrzałych ciemnych\nowoców uzupełnione o przyjemne nuty wanilii. W smaku dojrzały, owocowy bukiet\nciemnych jagód dopełniony gładkimi taninami oraz miękkim aksamitnym wykończeniem.
Piękna, subtelnie błyszcząca, rubinowa barwa. Nos bardzo delikatny z nutami owocowymi w tle. Podniebienie harmonijne z bardzo trwałym i intensywnym zakończeniem. Świetnie sprawdzi się w połączeniu z potrawami z grilla, pieczeniami, kaczką oraz indykiem.
Wytrawne wino o złoto zielonej barwie. Pierwszy nos przypomina zapach dzikiego bzu, nastęonie cytrusy i owoce tropikalne, w tle polne kwiaty. Zrównoważony, pełny a jednocześnie lekki smak. Polacamy jako aperitif- dobrze współgra z owocami morza, świeżymi serami rocotta lub cherve, dobre do ryb i kurczaka w cytrusowych marynatach.
Wino wyprodukowane z ręcznie wyselekcjonowanych winogron szczepu Old Melnik. Charakteryzuje się aromatem suszonych owoców i przypraw. W smaku gładkie z delikatnie słodkim finiszem.
Półwytrawne wino o gruzińskim rodowodzie. Powstało z klasycznego szczepy Saperavi,\ntypowego dla gruzińskiego winiarstwa. Charakteryzują je wyraźne akcenty kwiatowoowocowe\nw sukni w kolorze ciemnego granatu. Harmonijny smak z delikatną wytrawnością\ni przyjemnym posmakiem. Wino wyraziste i pełne gruzińskiego temperamentu. Saperavi jest\nautochtonicznym szczepem z rejonu Kaukazu, którego nazwa jest dobrze znana\ni rozpoznawalna przez miłośników wina na całym świecie. Saperavi oznacza w języku\ngruzińskim \"barwnik\", od \"sapere\" czyli \"ciemny\". Odznacza się on szczególnie dużą\nzawartością czerwonego barwnika w owocach, co nadaje winu przepięknej barwy.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.