Charakterystyczny bukiet whisky Bell\'s Original pochodzi z użytych w kompozycji jęczmiennych jednosłodowych whisky Blair Athol, Dufftown, Glenkinchie, Caol Ila i Inchgower.
Jedyna whisky na świecie finiszowana w beczkach po piwie typu Ale. Grant’s Ale Cask Finish charakteryzuje się kremowym smakiem, w którym odnaleźć można wyraźne nuty gruszki i jabłka, creme brulee oraz wyczuwalne akcenty wanilii.
Edited to lekko torfowa whisky (12-15 ppm) wyprodukowana z 6-cio rzędowego jęczmienia i poddana maturacji w beczkach po bourbonie. Whisky nie jest barwiona karmelem i nie jest filtrowana na zimno. W nosie aromaty miodu, kakao, słodu jęczmiennego z wyczuwalną nutą espresso, dymu i prażonego ziarna. Z czasem pojawiają się też aromaty owoców. W ustach na początku pojawiają się smaki zielonego jęczmienia, miodu, brązowego cukru, które przechodzą w coraz intensywniejsze akcenty dymne i torfowe urozmaicone nutami mięty, czekolady, melasy i przypraw. Zaskakująco długi i rozwijający się finisz.
Ardbeg Corryvreckan to „Uosobienie nieokiełznanego ducha Islay\'\".\nEkscytujący, intensywny i mocny. Wirujące aromaty oraz siły\ngłębokiego, torfowego i pikantnego smaku czają się pod powierzchnią\ntego doskonale zrównoważonego alkoholu.
Idealna whisky jako wejście do świata japońskiej whisky. Pełna owoców i bardzo wyrafinowana. W zapachu bardzo świeża, z nutą kwiatu pomarańczy i subtelną przyprawą.\nNa podniebieniu wyczuwalny kwiat pomarańczy, z ładną, bogatą konsystencją oraz subtelną, słodką przyprawą. Owocowy finisz.
Wersja Bulleit Bourbon o wysokiej zawartości żyta, która dojrzewa przez minimu 10 lat w wypalanych beczkach z białego amerykańskiego dębu. W tym długim okresie powstaje bourbon, który podczas smakowania ma bogatszy, bardziej złożony smak. Nadal łagodny, o pięknym rdzawym kolorze, z bogatym dębowym aromatem i nutą wanilii oraz suszonych owoców, z trwałym, dymnym bukietem.
Armorik Triagoz to wyjątkowa, limitowana edycja whisky bez określenia wieku. Triagoz to nazwa pięknego, dzikiego archipelagu na wybrzeżu Bretanii. Jest to pierwsza edycja whisky z tej destylarni, gdzie mamy do czynienia z lekko torfowym charakterem. Aromat mocno owocowy: brzoskwinia i gruszka otulony nutą dymną, z goździkami, akcentami medycznymi i odrobiną wanilii. W smaku najpierw wyczuwamy ognisko i przyprawy. Whisky krągła, a jednocześnie świeża – cytrusows. Finisz delikatnie wytrawny, torfowy, z nutami pieprzu.
Nowoczesna whisky w klasycznym stylu. Dojrzewa 12 lat. Zachwyca bogatą, dymną słodyczą sherry. Złocista barwa i kuszące aromaty czekolady i cytrusów. W ustach lukrecja i banany, na finiszu whisky pozostawia delikatny dymny posmak.
Nazwa pochodzi od króla norweskiego Magnusa III, który w XII wieku rządził na wyspach angielskich, w tym na Islay. Butelkowana z mocą 46%, bez filtracji, będąca wizytówką, flagowym produktem firmy. Pochodzi z destylarni, której nazwa ze względów na wymogi kontraktu okryta jest tajemnicą . Dla ułatwienia: destylarnia znajduje się na południu wyspy, pomiędzy Ardbeg i Laphroaig. Dojrzewa w 2nd fill ex bourbon barrels i ma 7 lat. Słodka i intensywnie dymna, ostrzejsza w aromacie ze względu na swój młody wiek, delikatna na języku. Whisky zdobyła najwyższą nagrodę Warsaw Whiskies Awards podczas Whisky Live Warsaw 2018.
Jim Beam Rye to żytnia whisky w stylu z czasów sprzed prohibicji. Wytwarzana jest zgodnie z rodzinnymi recepturami rodziny Beam, liczącymi ponad 200 lat. Jest to idealnych trunek dla tych, którzy szukają wyrazistego bourbona w stylu dawnej epoki z lekkim, współczesnym posmakiem. Intensywny. Korzenny. Klasyczny. Naszą oryginalną recepturę Jim Beam Rye wyróżnia odrobina czarnego pieprzu zrównoważona smakiem wanilii i dębu. Spróbuj go w formie drinków i poczuj niepowtarzalny smak, który przeniesie Cię do czasów sprzed prohibicji.
Autorska mieszanka whisky osobiście wyselekcjonowanych przez mistrza kupażu Chivas Regal - Colina Scotta. Serce blendu pochodzi ze Strathisla, najstarszej działającej destylarni na Wyżynie Szkockiej.\nBarwa: głęboko złoto-bursztynowa\nZapach: suszonych owoców i maślanego toffi, o kremowej podstawie\nSmak: aksamitny z paletą czarnych czekolad, z dodatkiem nut kwiatowych oraz odrobiną słodkiej, miękkiej dymności\nFinisz: elegancki i długi
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.